Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Jacques Lemans
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Megane II pokajoča armatura

Napisal/-a Jacques Lemans Pe mar 09, 2007 11:33 pm

Nabavil sem Megana II, letnik 2005, 1.5 dCi. Avto je super za vozit, na splošno sem z njem zelo zadovoljen, vendar me moti ena 'malenkost'. Sicer še nisem pogruntal al samo pri mrzlem motorju, ker avto malo bolj 'vibrira' ali se to dogaja tudi ko je mašina ogreta. Problem je sledeč. V armaturni plošči (že zapeljem čez kako luknjo, ali nagrbančeno cesto) mi nekaj malega (potiho) poka. Sej če imam radio prižgan tega ne slišim, vendar sem sam zelo natančen in me vsaka malenkost zmoti. Problem je izrazitejši predvsem zjutraj, ko je potniška kabina hladna (vsaj mislim da zaradi tega). Ne vem kaj naj naredim, ali se da to odpraviti. Avto pa ni več v garanciji.
Za vsak nasvet se vem zahvaljujem!

Pa še to: Ali mogoče kdo ve kako za vraga se zamenja prednja leva žarnica :oops: . Nikakor ne pridem zraven.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So mar 10, 2007 12:15 am

Za kabino newem, žarnica je pa kr jeba ja.... No, ti bom na hitro razložu... Če praviš da maš hin levo žarnico, pol namotaj volan čisto v levo, odpri pokrovček ki je pod blatnikom, nato pa z roko sezi čez neko železno ogrodje čez luknjo in prišel boš do pokrovčka za žarnico.. Odviješ ga v levo, vzameš dol, nato odklopiš konektor iz žarnice, šele potem odhaklaš takšen kovinski zatič, ki žarnco drži na mestu.. Vzameš vn, zamenjaš in po obratnem vrstnem redu zložiš nazaj... Je pa kr jeba to ja, jaz se spolnim, da sm se prvič matral vsaj 45min...zaj jo zamenjam v 5min 8)

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 So mar 10, 2007 11:46 am

Pri menjavi sprednje žarnice zelo pomaga, če imaš odprto haubo. Poleg tega si lahko z motornega prostora odvijačiš tisto zaščitno plastiko in tako lažje prideš zraven tudi z zgornje strani.
Kar se pa tiče tistega pokanja v armaturi, lahko rečem samo, da tega problema ne boš zaznal v poletnih mesecih, če me razumeš v čem je poanta...
LP
tom2

Uporabniški avatar
Jacques Lemans
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Napisal/-a Jacques Lemans So mar 10, 2007 6:42 pm

Eeee :D , opazil sem pri kolesu tisto loputko. Morm si samo še eno uro časa vzet da jo zamenjam pa bo. Hvala!

Glede pokanja v armaturi, se mi pa zdi da danes ko se je sonce vanjo uprl, ni več pokala. Se pravi da se mora mal 'raztegnit' zaradi vročine oz. toplote. :idea:

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 So mar 10, 2007 8:00 pm

Ko si navajen, jo zamenjaš v petih minutah. Ja, prvič sem jo pa tudi sam menjal ene pol urce... :P
LP
tom2

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Če mar 29, 2007 7:08 pm

ja gre kr hitr
citroen berlingo 2,0 HDI
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 8 gostov