Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Kraj: TREBNJE

cviljenje

Napisal/-a D.J.ANDY To mar 13, 2007 7:25 pm

Torej, da povem čisto na kratko.
Ko zaviram, se sliši močno in izredno moteče cviljenje. Predvidevam, da so diski fuč, ker tudi ko zaviram, čutim, da se avto ustavlja postopoma in tudi res malenkost cuka - kot da prime in popusti -in to je čutiti kot nekakšne vibracije, pa volan še malenkost vibrira.
Diski?

Pa še eno vprašanje - ko stisnem ročno - a bi se morala kolesa v trenutku ustaviti? Ker jaz če ročno zategnem sredi vožnje se ne zgodi praktično nič, pač počasi se bom ustavil. Sicer ko jo zategnem na mestu, pa drži kot pribita . . . A je to prav?

Kaj mi svetujete?

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To mar 13, 2007 7:30 pm

Lahko da maš diske zanič in ploščice, ročna pa mora res dober prijet, če jo do konca zategneš med vožnjo, če je vredu, če ne, lahko da je že malce nategnjena zaila , ali pa predvidevam da maš zadaj bobne in ne diske, da maš že fajn obrabljene zadnje pakne.
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To mar 13, 2007 7:31 pm

Vsekakor pa si daj preveriti zavore, ker z zavorami ni heca ;)
BMW E46

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Napisal/-a D.J.ANDY To mar 13, 2007 7:39 pm

Ja, zadaj imam bobne. Saj pravim, ročna na mestu prime dobro, ni problemov. Samo to, ko eni pravijo, da "obrnejo na ročno" - jaz tega ne morem . . . A je to vredu?
Ja, očitno bo treba diske menjat, ker ta zvok je neznosen . . .

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To mar 13, 2007 7:50 pm

ja "bremze" kar komplet porihti ,po tvoji pripovedi bi jest zamenjau ploščice,diske,pakne in zajlo za ročno pol maš pa mir 8) za kašn auto že gre :?: :?:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Napisal/-a D.J.ANDY To mar 13, 2007 8:00 pm

Hyundai Accent, '00letnik, 1.3, bencinar
Koliko bi me pa to vse stalo?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To mar 13, 2007 8:08 pm

ja rečmo 200e gor dol , bolš da računaš več kot manj ,samo ko to vse zamenaš maš mir okrog bremz :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Napisal/-a D.J.ANDY To mar 13, 2007 8:09 pm

Ja no - saj to ni tak denar 200€. Sem mislil, da boš rekel še veliko več ...
Dobro . . . Hvala vam . . .

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Sr mar 14, 2007 4:05 pm

Mene pa zanima naslednje. Na našem BMW-ju smo menjali diske in zavorne ploščice (kopije, pač pa vseeno "made in germany") sedaj pa pri zaviranju pri velikih hitrostih volan noro vibrira :shock: Drugače zavore solidno prijemljejo, brez tresenja. Kaj bi bilo narobe, ali disk ni popolnoma raven oz. da tako rečem "opleta za stotinko mm"? Ali je možno zadevo reklamirati oz. se sprijazniti s slabo narejeno kopijo, vse skupaj zaradi par 10 evrov razlike v ceni? :oops: Hvala za odgovore!
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr mar 14, 2007 4:15 pm

Zdj nevem a mata star accent pa ta tvoj iste zvore,ampak okvirne cene so takele: ploscice sprednje komplet okol 26 evrov,en disk za spredaj 28 evrov (torej komplet 56 evrov), oboge za bobne okol 41 evrov.

Skalas, tresti ne bi smelo,in ja lahko bi reklamiral.
Kaksnega proizvajalca si pa vzel to?
pa povej cene in tocen model ter letnik avtomobila,tko za info...

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Sr mar 14, 2007 4:18 pm

Skalaš je napisal/-a:Mene pa zanima naslednje. Na našem BMW-ju smo menjali diske in zavorne ploščice (kopije, pač pa vseeno "made in germany") sedaj pa pri zaviranju pri velikih hitrostih volan noro vibrira :shock: Drugače zavore solidno prijemljejo, brez tresenja. Kaj bi bilo narobe, ali disk ni popolnoma raven oz. da tako rečem "opleta za stotinko mm"? Ali je možno zadevo reklamirati oz. se sprijazniti s slabo narejeno kopijo, vse skupaj zaradi par 10 evrov razlike v ceni? :oops: Hvala za odgovore!
Lp

100tinka mm tukej nima veze! Če je zvit pač opleta sam to more trest tudi pr 80 km/h!
Predlagam da greš unemu ki ti je to menau da pregleda če je vse tk zloženo kt treba!
Mogoče se pa stvar še ni vlegla do konca?
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Sr mar 14, 2007 8:00 pm

@Miholl: Avto je BMW 316i, l.93, proizvajalca sem pa pozabil :oops: , oče jih je kupil pri Regnemer-ju, cena obeh kompletov diskov s ploščicami pa je bila (z vsemi popusti) nekaj čez 60 €.

@Slafko: Najbolj zanimivo je to, da je mehanik še preden je dal te zavore gor rekel, da bo treslo. :roll: Trdi pa, da je vse po "reglcih" zmontirano. Da se še ni vse uleglo pa težko verjamem, ampak bomo počakali še kak teden za ziher.

Ja, če ne bo bolje, pa ni druge kot zadevo reklamirati!
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Sr mar 14, 2007 8:11 pm

Za tresenje, ko zaviraš pr večji hitrosti so v večini primerov krivi zviti diski..

Mi smo doma imeli pr Hyundaiu Coupeju tak problem.. Smo dali nove diske gor pa ni blo več tresenja.. Nam je kr orng treslo =)

Ravnat pa se ti jih po moje nena splača..

Če lahko, jih reklamiraj...

nisem pa še slišal, da se morajo diski ulečti.. Edin za zavorne ploščice, da se morjo mal znucat na začetku..
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov