Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Škripljejo zavore kaj narediti?

Napisal/-a cliopower Če mar 15, 2007 7:10 pm

No takole pred približno 10.000km zamenjal zavore spredaj diski in zavorne obloge sedaj se mi pojavlja cviljenje pri niski hitrosti ko narahlo pohodim zavoro. Kaj narediti obstaja baje en sprej katerega naneses na zavorne obloge ali kako ze? Zato prosim za odgovore kaj naj naredim ali naj uporabim sprej ali ima kdo izkušnje s tem? Hvala za odg. :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Škripljejo zavore kaj narediti?

Napisal/-a Mad Če mar 15, 2007 8:00 pm

cliopower je napisal/-a:No takole pred približno 10.000km zamenjal zavore spredaj diski in zavorne obloge sedaj se mi pojavlja cviljenje pri niski hitrosti ko narahlo pohodim zavoro. Kaj narediti obstaja baje en sprej katerega naneses na zavorne obloge ali kako ze? Zato prosim za odgovore kaj naj naredim ali naj uporabim sprej ali ima kdo izkušnje s tem? Hvala za odg. :)
... mislim, da je to problem okoli izbora mase oblog - meni tudi cvilijo kot od stare stoenke je pa za to kriv moj izbor - dirkalne nimajo tistih dodatkov da so tihe kot normalne - ko se ustavljaš počasi - enostavno me ne moti ;) njihovo delo je ustvarjanje trenja in prenašanje visokih temperatur kar pripomore k dobrim karakteristikam zavor in varnosti ... ne sprejaj jih če ti ni všeč škripanje menjaj za mehkejše ploščice ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Jacques Lemans
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Napisal/-a Jacques Lemans Pe mar 16, 2007 8:24 pm

Točno to se dogaja tudi meni :( Sem šel glih dons prašat na servis, kaj naj to pomeni, če je potrebno zamenjati ploščice ali diske ali kar oboje. Imam pa okoli 29.000km. Uglavnem zadeva je taka, da se na robu diska pojavi rja in potem ploščica drajsa ob njo in rezultat tega je cviljenje. Zadevo naj bi se rešilo tako, da gumo odstraniš in potem okoli diska odstraniš rjo s brusnim (šmirgel) papirjem. Uglavnem treba je pošmerglat rob diska.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So mar 17, 2007 12:29 am

Jacques Lemans je napisal/-a:Točno to se dogaja tudi meni :( Sem šel glih dons prašat na servis, kaj naj to pomeni, če je potrebno zamenjati ploščice ali diske ali kar oboje. Imam pa okoli 29.000km. Uglavnem zadeva je taka, da se na robu diska pojavi rja in potem ploščica drajsa ob njo in rezultat tega je cviljenje. Zadevo naj bi se rešilo tako, da gumo odstraniš in potem okoli diska odstraniš rjo s brusnim (šmirgel) papirjem. Uglavnem treba je pošmerglat rob diska.
ima 10000 km - to je novo ne more še biti roba gor ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So mar 17, 2007 1:07 am

Moje karboniše bremzičke prov milo jokajo včasih, pa me boli pakna, važn da ustav tko k se zagre. Karbon in večina trdih ploščic pač mal cvil, nimaš kej. Sprejat jih ne. Kater avto pa maš to? Drugače če te res moti, zadevo lahko reklamiraš.
Slika

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So mar 17, 2007 3:41 pm

Mam cliota dci 85 chipanga na 110KM in sm pac si privoščil mal boljše zavore sam zgleda kot je že Mad omenil kriv izbor-dirkalne :D tko da nebom nc špricov bom pač tko pustu nimam kj sm pa mislu da se da kj narediti da je kdo ze kj izzumil :P :P

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 17, 2007 3:45 pm

tudi sam imam ploscice z karbonskim nanosom in... zadevscina ob vecjem dezevju zelo lepo
piska, hrska... (beri: cvili le od dolgem bremzanju) ko pa na hitro pohodis 0... silencio
enako velja tudi za lepo vreme
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So mar 17, 2007 7:37 pm

Drugače povzroča cviljenje hrbtna (pravilno ste prebrali, hrbtna) stran ploščic, po novem jo maže Toyota standardno z neko gosto keramično pasto. Prodajajo tudi "Cyclo - Disk Brake Formula" spray, ki je namenjen sanaciji teh težav. Prodaja ga Samming v hali A v BTC. Ostri robovi na diskih se praviloma pri menjavi poberejo s posebnim orodjem, ker drugače vse cvili in uničiš nove ploščice.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 So mar 17, 2007 8:05 pm

Kaj so pa zaene ploščice?

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So mar 17, 2007 8:37 pm

Po TV sem že videl/slišal, da pri nizkih hitrostih cvilijo celo bremze od F1 bolidov. ČE njih ne moti... :lol:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So mar 17, 2007 9:22 pm

Petersilj je napisal/-a:Po TV sem že videl/slišal, da pri nizkih hitrostih cvilijo celo bremze od F1 bolidov. ČE njih ne moti... :lol:

hehe pri F1 bi bla nizka hitrost 100-150km/h? ;) hehe

drugace glede robov res ne more cvitlit.
Ena moznost zakaj cvili je ta, da so ploscice pri koncu, ker novejsi avti imajo eno tako ploscico ki se da gor na ploscico in ko se le ta toliko obrabi da je na menji zacne ta ploscica drsat po disku in vas opozori da treba ploscice menjat. Preveri!!! ;)

druga moznost je pa zato, ker so ploscice pretrde in pol cvili, ker bi blo kot da bi drsala kovina na kovino in piska.Tako da tu ni kej pomagat.Mogoce da se sname ploscice dol in se jih z brus papirjem malo pobrusi ker se je lahko povrsina zazgala in je se bolj trda.

tretja moznost zakaj cvili bi lahko bila tista ki jo je omenil joztom ceprav js za to 1. cujem ampak vse je mozno ;)

cetrta moznost pa je da ti je priletel kak kamencek na ploscico in ko si zabrennzal se je ta vtisnil v ploscico in tam ostal, tko da zdaj ko brenzas ti drsa na disk in piska ;)

peta moznost pa naj jo kdo drug pove...zmankalo mi je idej ;)

LP
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov