Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Brisalec nima moči

Napisal/-a AM To mar 20, 2007 2:28 pm

Me zanima, če je kdo imel že podoben problem, namreč zadnji brisalec na audiju a4 avantu skorajda nima moči.
Res je da sem ga ene prakrat prisilu, da je sneg dol z stekla zmetal ampak vseeno. Tako ali tako ima varovalo, ko je preveč da ga izklopi.
Najbol se opazi, ko je steklo boljkone suho. In brisalec kar obstoji in ga ne zasuče. Pač kaj bi lahko bilo kaj zapacano notri al kaj podobnega...

Popolno nasprotje so sprednji brisalci, ki so tak za občutek skoraj preveč močni. No pa sprednji me ne motijo. Zadnji je problem...

Včasih ga tudi prilepi na steklo in je mokro steklo, ga ne premakne. Mu moram pomagat, potem pa briše ok, kot da ni nič bilo...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To mar 20, 2007 2:34 pm

da ni motorček šel...lahka da si ga skuru če je blo velik snega na šajbi
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To mar 20, 2007 2:38 pm

Če bi bil skurjen, zakaj potem še vedno dela ?
Samo moči nima ko ga vklopim. Potem ko ene dvakrat potegne po steklu, potem pa dela brez blemov. Sam na začetku ma vedno težave....

Lahko da je mogoče samo kaj za namazat... Pa bo ok. Zato sprašujem, če je slučajno kdo imel podoben primer...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To mar 20, 2007 11:32 pm

heheisto se dogaja na ladi nivi spredaj :D
parkrat namažeš in... dela
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr mar 21, 2007 6:42 pm

preventivno je res najboljša in najcenejša rešitev, če ga sčistiš in namažeš. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr mar 21, 2007 6:53 pm

skuril si motorček o tem skoraj ni dvoma,jaz sem že enih parkrat to naredil ,pa je samo malo smrdelo crknil pa še ni noben ne sprednji ne zadnji

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe mar 23, 2007 9:57 am

Skuril ja... Če bi ga skuril, nebi delal !!!
Zadeva je taka vsaj pri audiju, kolikor sem opazil, ko pride do prevelikega napora za brisalec se avtomatično ugasne in obstoji, kjer je ostal... Kar je tudi pri meni naredilo. Pač toliko o tem.

Vglavnem zadeve sem se lotil včeraj, ko je bil blih lep sončen dan...

Odstranil sem plastičen pokrovček na vrhu in prišel so matice, ki sem jo odvijačil. Nakar sem na vso silo vlekel dol brisalec ampak ni šel... Kako se ta stvar dol dobi mi ni jasno... Očitno je rja naredila svoje, saj ga nisem dobil dol...
No, vseeno sem nadaljeval zadevo . Pač nisem vzel celotnega mehanizma dol ampak sem ga samo odpru, pa kaj sem našel notri... Lol... Mast je bila že čisto strjena in čisto rjava od rje. Zadevo sem sčistil kolikor se je dalo. Velik umazanije je odteklo, ko sem z WD 40 notri šprical. Nato pa sem namazal z novo mastjo in zadevo nazaj zaprl... Kolikor sem nato zadevo testiral je delalo super ok...
Bom pa čez čas videl, ko bom mel zapacano zadnje steklo, kako se bo brisalec odzival... Vglavnem glede na to kaj je bilo notri, bi moralo delat sedaj brez problema...

Samo za drugič bi mi pa malo povedali oz. svetovali, kako dobiti brisalec dol ??? Nisem ga mogel spravit dol pa ne vem a sem jaz kaj narobe delal oz. sem kaj pozabil ali pa je rja naredila svoje ????
Bi prosil za nasvete... Gre pa za audi a4 l.99 avant

thx

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe mar 23, 2007 10:04 am

znam da će ovo zvučati smiješno ali ako hoćeš skinuti zadnji brisač (isti problem koji sam imao i ja) kupiš piksnu coacole i poliješ, zapališ cigaretu pričekaš da pojede sve i daš dol... probaj,... smijat češ se ali radi...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe mar 23, 2007 10:06 am

Na Ebayu sem videl abcigarje za brisalce, ker so nataknjeni na konus in jih z majanjem lahko odlomiš ali kako drugače os poškoduješ.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe mar 23, 2007 10:28 am

A je možno, da bi coca cola razžrla zadevo.... z WD40 sem šprical notri in ni spustilo...
Uporabil sem tudi nek sprej za neki " hitro odrjavenje ". al neki takega. Pač za vijake in matice dokaj uporabno, samo nekako ne pride do živega...
Težko verjetno da bi coca cola lahko kaj pripomogla k temu...

Drugače pa ja, sem migal sem in tja in vlekel na silo in ni spustilo... Vglavnem velik problem...

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe mar 23, 2007 10:33 am

gledaj, vse te zadeve so narejene prov za to... da ne bi uničile nič .... cola.... s***** vse.. zato ni treba čakat več kot 5 min.... lahko kupiš tudi.... IVASOL SPREY,... to najdeš na INA črpaljki... pride. 3 jurja... po mojem da ti bo samo cola pomagala... če sam s colo karter odvil.... z nobenim drugim nisem uspil samo colom, sem čakal okol 10 min in vedno plival ... i šlo je.. vsi so se smejal... ampak na koncu sem se jaz smejal .... Probi.. kjer nimaš kaj zgubit...

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe mar 23, 2007 10:34 am

LAHKO TUDI DAŠ ANTIFRIZA..... TO JE TUDI ZELO DOBRA ZADEVA ... ZA TAKE STVARI...

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark To jun 26, 2007 9:00 am

Da ne odpiram nove teme se javljam s podobnim problemom. Ista zadeva se je zgodila že na prejšnjem Audiju A4 zdaj pa še na Golf IV. Brisalci zgubljajo moč, prvič je bil problem samega mehanizma, ki ga je bilo potrebno menjati, sedaj se brisalci odzivajo popolnoma enako tako da sumim na isti problem.

Kar me zanima, če ima kdo kakšen predlog oz. nasvet kako se problema lotiti sam. Vem da se stvar da lepo uredit, mehanizem se razstavi, očisti nepotrebne rje, namaže in deluje kot novo.

Problem kako priti do mehanizma. Zatakne se namreč že pri snemanju brisalcev. Prosim za kakšen nasvet.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 26, 2007 9:10 am

pr nas je bil problem na A6 pri sprednjih brisalcih. so tut moč zgubli, samo tako da so čisto počasi se začeli premikat, potem je pa po enmu tednu vseskup crknlo.

menda je bla neka napaka v elektroniki, tam ko računalnik krmili da pride signal do motorčka za zrisalce.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To jun 26, 2007 9:14 am

nikakor ne menjat mehanizma. ene 2 urce si uzet in spucat. je pa res da moraš dal cel mehanizem dol. torej, dvigneš havbo, in spodaj pri šipi imaš take plastične vijačke. mislm da jih je 4. deluje tko da zavrtiš mal in potegneš vn. ni vijak, ampak ko ga porineš not se zaskoči in se ne privija. torej, tisto komplet plastiko moraš dat dol pri šipi. potem si pa že pri mehanizmu. odšravfaš brisalce, mehanizem in potem ga razstaviš doma in namažeš z mastjo gibljive dele. mora da dela. je pa res najtežje dobit to plastiko pri šipi dol tko da počasi, da ne poškoduješ, opraskaš. ta plastika tudi pokriva fitler kabine. tko da približno veš kaj moraš snet. al pa če neseš kakemu mehaniku, sam ne na pooblaščenga ker bodo menjal cel mehanizem. kar pa sploh ni potrebno!

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo To jun 26, 2007 10:34 am

Jst sm mel tak problem s sprednjim motorčkom,in sva s fotrom rastavla ta motorček in krtačke spucala in z brusnim papirjem zdrgnila, podmazala in je delovalo,ni več problemov:)
budalesaj in poznali te bodo

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j To jun 26, 2007 1:31 pm

Isti problem z brisalci na škodi octavii.Brisalce sem dobil narazen z malim abcigrom razstavil mehanizem očistil rjo z osi kjer laufa zvodovje namazal z mastjo ter namontiral nazaj.To je problem VAG vozil 8)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jun 26, 2007 1:43 pm

Ja če se že komaj premika je bolj na konc. Drugače pa _razstavi_ (torej motorček in brisalec en iz vrat, na prafaktorje vse okoli axe), temeljito spucaj (noter se nabere ogromno svinjarije), namaži z mastjo in nazaj sestavi.

Preden sem razstavil sem moral z vso silo pritiskat da se je malo vrtel, ko sem razstavil, spucal, podmazal in nazaj sestavil pa se je brez sile premikalo kot po putru. Samo jaz sem to delal preventivno ko sem popravljal harmoniko, ni mi nič štekalo.

Ampak..po mojem je šel...

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 To jun 26, 2007 2:49 pm

kot je rekel ''jure5j'' serijska napaka VAG vozil,tudi jaz sem na golfu IV moral čistiti mehanizem zadnjega pa celo zamenjati ker mi je prej pobralo plastične zobe.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 8 gostov