Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Kraj: Maribor

Distančniki - kratek pisk (škripanje) pri speljevanju

Napisal/-a AXi0N` Če mar 22, 2007 8:53 pm

Torej opazil sem, da ko se počasi premaknem (speljem z mesta) da zaškripa tak poseben zvok (tuut). Ampak ne vedno...
Tudi vcasih ko grem vzratno, ampak res počasi... Med vožnjo se ne sliši nič.

Sem pa to ugotovil sedaj ko sem dal gor distančnike.
Kaj bi lahko bilo?

LP
Zadnjič spremenil AXi0N`, dne Pe mar 23, 2007 10:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Pe mar 23, 2007 8:51 pm

Ne ve noben?

Je mozno da bi lahko to bilo zaradi distančnikov? Namreč šele takrat ko sem dal distančnike sem ugotovil to?

Hmm...

LP
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe mar 23, 2007 8:56 pm

Misliš, da bi lahko zavorne ploščice pritiskale na diske?
Zapelji se en počasen daljši krog s čimmanj zaviranja in potem potipaj diske, da ni slučajno kakšen bolj segret od ostalih.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Pe mar 23, 2007 9:14 pm

Hmm... mozno :?
Pa to imajo lahko kaj distančniki zvezo s tem?

Ali pa je mozno to, da bi mela optika kaj s tem? Ker nisem sel delat ko sem dal distančnike gor?

LP
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe mar 23, 2007 10:23 pm

... distančnik pomakne kolo ven in s tem naredi večjo silo (večja ročica) na kolesni ležaj, ki se malo poda... posledično disk neenakomerno-poševno pritiska na ploščice, ki zacvilijo na tistih par mm, kjer se kljub spuščeni zavori dotikajo diska... poskusit malo dotegnit ležaje...drugače pa tuning/styling ima svojo ceno...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Po mar 26, 2007 3:02 pm

Hvala za odgovor.

Sem bil danes pri mojstru, ki mi je montiral distančnike. Sva pogledala in je ugotovil da z distančniki ni nič narobe. Piska pri zadnjem levem kolesu (pri desnem nisva slisala). Zdaj pa nič se ne da naredit. Kaj je posledica tega, ne vem, ker me čudi da to ni prej delalo in je začelo delat komaj sedaj...
Ker so diski praktično novi, prav tako ploščice (16k km) se ne splača tega menjavat. Ali je mozno da je noter kaksen prah, mogoce kaksen kamencek, mi pa gre stvar blazno na zivce, ker sem postal pozoren na to...

Upam, da bo "zginlo" samo od sebe. Se pa slisi res samo pri počasnem premikanju naprej/nazaj.

LP
LP, AXi0N`
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 22 gostov