Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Polnjenje akumulatorja

Napisal/-a gregga Ne mar 25, 2007 4:55 pm

eno vprasanje mam....akumulator se mi ze 3 dni zaporedoma cez noc sprazni :? , in dans sm ga prklopu na polnilca, da sm ga iz garaze spravu. Zanima me sledece, ali je treba pokrovcke na akumulatorju odsraufat, da se bo zraclo, ce ga bom pustil cez noc priklopljenega ???

hvala za odgovore

grem pa jutr k mehaniku, da mi pregleda, ce mi ni slucajn altenaror crknu

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne mar 25, 2007 5:11 pm

Ja. Pa preden daš filat preglej če je dos vode not. Če je ni, vliješ destilirano.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne mar 25, 2007 5:59 pm

ok hvala....to sm sicer ze vedu, sam rajs uprasam, ko pa da zaserjem kaj :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne mar 25, 2007 6:32 pm

Drager je napisal/-a:Ja. Pa preden daš filat preglej če je dos vode not. Če je ni, vliješ destilirano.
L.P.
Drager

zakaj pa je potrebno odpret akumulator ko ga polnes?? to pa mi ni jasno ;)
da mores dolit vodo pa mi je znano ja ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne mar 25, 2007 6:42 pm

Če si kdaj gledal ko se akumulator polni bi ti bilo jasno. Ko polniš akumulator voda lepo brbota in če ne bi imel odprtih celic, bi narastel pritisk, potem pa....????

Pa pazi pri destilirani vodi. Jaz sem enkrat po pomoti ulil mamino dest. vodo za likalnik, ki je bila pa parfumirana (nisem dobro pogledal). Ko se je akumulator filal je bila lepa pena okrog, pa še vse je dišalo po rožcah. Ni pa zaradi tega akumulator nič slabše delal. :P

Če imaš pa Bosch silver ali pa kaj podobnega, ki se pa ne da odpret pa pol pač ne odpreš. Jaz mam Varto Silver pa sem ga enkrat filal čisto normalno. Odpret se pa pač ni dal.
Zadnjič spremenil erixon, dne Ne mar 25, 2007 6:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne mar 25, 2007 6:43 pm

Pri procesu polnjenja poteka v aku-ju elektroliza , kar povzroča izhajanje eksplozivnih plinov (vodik in kisik), ki ob pravem razmerju tvorijo eksplozivno zmes, katero vžge že snemanje kleme ali kabla polnilca, skratka mala iskrica in kabuum.
Preverjeno tudi pri meni.
V avtu je ostalo samo še pol aku-ja, ostalo je odpizdilo.

Drugače pa aku in polnjenje za razlagat sta cela znanost
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne mar 25, 2007 8:35 pm

Zakaj bi odpiral pokrovčke posameznih celic, če pa ima vsak akumulator iberlauh... aiberlauh služi temu, da če je v celici preveč kisline steče po njem...in ni vrag, da se tudi zrak nebi odvajal... Ali pač? :shock:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne mar 25, 2007 9:02 pm

ManIAK je napisal/-a:Zakaj bi odpiral pokrovčke posameznih celic, če pa ima vsak akumulator iberlauh... aiberlauh služi temu, da če je v celici preveč kisline steče po njem...in ni vrag, da se tudi zrak nebi odvajal... Ali pač? :shock:

točno tako!!
vask aku, ki se mora vzdrževati (torej ni zaprt-zapečaten, ampak je treba vsake toliko doliti vodo), ima v pokrovčkih majhne luknje, kjer izhajajo plini oz voda, če je je preveč oz če se preveč polni in voda/kislina vre, da ima kaj iztečti!!

Saj aku se ti vsak dan fila, ko se voziš z avtom, zakaj potem takrat ne odpreš pokrovčkov?

lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne mar 25, 2007 9:18 pm

Gricko je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Zakaj bi odpiral pokrovčke posameznih celic, če pa ima vsak akumulator iberlauh... aiberlauh služi temu, da če je v celici preveč kisline steče po njem...in ni vrag, da se tudi zrak nebi odvajal... Ali pač? :shock:

točno tako!!
vask aku, ki se mora vzdrževati (torej ni zaprt-zapečaten, ampak je treba vsake toliko doliti vodo), ima v pokrovčkih majhne luknje, kjer izhajajo plini oz voda, če je je preveč oz če se preveč polni in voda/kislina vre, da ima kaj iztečti!!

Saj aku se ti vsak dan fila, ko se voziš z avtom, zakaj potem takrat ne odpreš pokrovčkov?

lp

hehe...se dobro da je nekdo prav povedal glede na to da sm jih kr nekaj napolnil akumulatorjev pa so se vsi celi, tako da nism naredil napake (vsaj tko se mi zdi )
LP ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 24 gostov