Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Vw polo se čudno zaganja

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 6:43 am

Mene zanima ali je lahko kriva ta napaka za čudno zaganjanje motorja v prostem teku ??
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Ali je mogoče potrebno kak računalnik it nastavit na servis pa to...

Namreč avto ko ga prižgeš se v prostem teku čudno zaganja in tudi ko mu daš več plina, sam jemlje plin. Pride pa čas, ko avto lepo teče brez problemov ampak bolj poredko...
Zadeva je zelo moteča, ker ko hočeš avto speljati, moraš velik več plina dat avtomobilu, kot bi normalno bilo potrebno za druge avtomobile. Ker če mu ne daš dovolj plina, si sam jemlje plin in se mi večkrat zgodi, da mi avto pri vzpeljevanju ugasne... Sicer avto vozilm bolj poredko. Moja tamala ga je pač navajena in pravi da jo nič ne moti, samo ne more biti tako, ko vem kako bi moralo bit...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 11:58 am

ja najprej zamenjaj stikalo za temp. očisti loputo in jo na novo nastavi na rač. 100%spremembe :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 12:04 pm

Uf, glede nastavitev lopute bo mal težav...

A ko zamenjam to stikalo za temp moram tudi kaj slučajno nastavljat na računalniku ??? Kolikor razumem ne. In tudi nima to stikalo kaj z računalnikom..

Me pa zanima ali lahko nastavljaš loputo z neoriginal vag-com kablom, ki sem ga dobil na ebay-u ? AL je potrebna kakšna posebna zadeva za te stvari ...

Glede na tole, bom moral na servis, da mi nastavijo loputo, ki mi bo spet odnesel nekaj denarja... Že tak sem jezen na njih...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 12:11 pm

AM je napisal/-a:Uf, glede nastavitev lopute bo mal težav...

A ko zamenjam to stikalo za temp moram tudi kaj slučajno nastavljat na računalniku ??? Kolikor razumem ne. In tudi nima to stikalo kaj z računalnikom..

Me pa zanima ali lahko nastavljaš loputo z neoriginal vag-com kablom, ki sem ga dobil na ebay-u ? AL je potrebna kakšna posebna zadeva za te stvari ...

Glede na tole, bom moral na servis, da mi nastavijo loputo, ki mi bo spet odnesel nekaj denarja... Že tak sem jezen na njih...

zanima me a ti temp. v števcu lepo kaže,se lepo počasi dviguje ali miruje :?:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 12:25 pm

Glede nastavitev lopute pa to verjetno takole izgleda ane...
http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/m-blocks.html
Nisem še kaj takega delal, pa me zanima...

Drugače se temperatura normalno dviguje v števcu ... Normalno pride do delovne temperature in to je to... Ampak zaganja se pa neglede na to ali je avto hladen ali v delovni temperaturi...

Napaka se tudi non stop pojavlja. Ko jo pobrišem, pa ko se avto vozi, bo ob naslednjem preverjanju spet noter...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 12:28 pm

najbolje da očistiš loputo in jo nastaviš pa poročaj
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 12:33 pm

Torej praviš, da je možno, da ni krivo to stikalo za temperaturo, pa vseeno javi napako kot da je to stikalo krivo ??? Zanimivo...

Oz. možno je, da za zaganjanje avta nima veze stikalo za temperaturo...

Res je tudi to, ko mi je že pri audiju crknila ta luputa za zrak, da računalnik ni nič javil o kakih napakah, samo da so bili na audiju malo drugačni simptomi kot tukaj ...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 12:56 pm

loputo lahko očistiš sam ni težko
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 12:58 pm

Kolikor vem jo odpreš pa z WD 40 našpricaš notri neko nitko...

Sam če bo pa potrebno kaj nastavljat za računalniku, potem bom pa moral najt kako pomoč, da ne bom kaj zaj...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 1:13 pm

ne ne wd-40
odstrani najprej plastiko v kateri je zračni filter
od vrha boš videu 4.šraufe (torks ključ) odviješ
vzameš loputo dol in jo očistiš(dobiš v trgovini v spreju za to čistit ali pa za razmastit zavorni sistem)
našpricaš ter s krpo zdrgneš vse zažganine (vzemi si čas)
očisti tudi pri kolektorju in ga na tanko namaži z mastjo
ko daš loputo nazaj pazi da ne pozabiš prišraufat tudi mase(šrauf na desni)
sprva boš malo verglau da bo vžgau pa veliko umazanih rok "se splača" :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr mar 28, 2007 1:30 pm

Aja, ti govoriš o tej loputi ... Joj jaz sem mislu čist neki drugega.. Lol.. Jaz sem razmišljal o LMA, da bi ga dol dobil in mal našprical noter... Sorry...

Ja bom naredu to... Thx zaenkrat... Bom vidu kak bom s časom, verjetno bom ta vikend to naredu, pa pol poročam...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr mar 28, 2007 2:01 pm

Ne poskušaj se dotakniti nitke.

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Sr mar 28, 2007 10:00 pm

Absolutno :!: LMM nimaš kaj čistit, ker ga boš samo uničil :!:

(Poleg tega je ta sistem z žarečo žičko že zastarel (v najnovejših avtih ga ni več), tako da ne vem, kaj bi folk rad tam čistil :roll:)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To apr 10, 2007 6:49 am

michelin je napisal/-a:loputo lahko očistiš sam ni težko

Evo Michelin... Naredu sem to, kar si mi reku in lahko rečem, da je razlika res očitna. Vseeno sem najprej menjal to stikalo za temperaturo vode, ki pa vseeno ni odpravilo napake in se je avto še vseeno zaganjal. Nakar sem naredu, kot si mi rekel in res. Bilo je res neverjetno zapacano. Sicer sem zadevo očistil kar z bencinom in z čopičem, kasneje pa sem razmišljal da bi zobna ščetka bila še bol priročna...

Drugače je avto takoj vžgal in ni bilo potrebno nič verglat. Je pa res, da je na začetku mal čudno laufal, je trokiral. Nakar po dveh pritiskih na gas, je zadevo spucal in sedaj laufa tako tiho, da ga ne slišiš. Res špica! Hvala še enkrat michelin !

Pa me zanima samo še tole. Kaj je to ena standardna napaka VW polota, kaj pa drugih avtomobilov ??? Recimo audija a4... Glede na to, kako sem Polota porihtal, razmišljam, da bi še svojga audija mal odpru in naredu podobno zadevo, samo če to nima veze pr drugih avtih, pol nima smisla ane.....

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To apr 10, 2007 7:35 am

Upam, da ne bo kdo nasedel na zobno krtačo. Ta občutljivi del se ne čisti mehansko ampak tako, kot ti je michelin napisal. To pacanje povzročajo kratke vožnje ali zmatran motor, ker to so oljne pare iz iberlaufa. Sem ter tja je treba avto malo nažgat po ravnem.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To apr 10, 2007 9:06 am

Zdaj če se pravilno razumeva...
Tukaj notri, kejr je loputa, praviš da je občutljiv del ??? No ne vem. Vglavnem zobna ščetka pomoje ne more škodovati... Ne rečem, da ne smeš z kakšnim ostrim predmetom čistit loputo in stene amapk da bi pa z zobno ščetko lahko kaj naredil, se mi pa zdi malo pretirano.. No ne bom trdil , ker nisem strokovnjak za to ampak vseeno....
No jaz sem z čopičem in bencinom počistil in zadevo lepo očistil... Je šlo... Bilo bi lažje z zobno ščetko se mi zdi... Samo toliko...

l.p.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], mnmn in 8 gostov