Napisal/-a noone Če mar 29, 2007 6:41 am
Pozdravljeni!
Na avte se ne spoznam najbolje in upam, da mi boste vedeli kaj svetovati.
Kupil sem rabljen Citroen C8 2.0 HDI. Po dveh tednih ga je žena peljala in je sredi ceste crknil. Poskušali smo ga vžgati, a brez uspeha. Ker je še v garanciji, so ga prišli iskat, ga odpeljali in sedaj ga bodo popravili.
Me pa bega narava napake, ki se je pojavila. Najprej so iskali napako v raznih črpalkah, ker je motor "verglal" normalno, le vžgati ni hotel (diagnostika je šla od tega, da je zmanjkalo nafte do preveritve vseh črpalk,...)
Zadnja novica včeraj pa je bila, da naj bi preskočil zobati jermen (za zob ali dva). Kaj naj to pomeni? Prodajalec trdi, da je poleg menjave zobatega jermena zaradi tega potrebno odpreti motor, ker lahko, da so šli ventili, bla, bla bla... Žena trdi, da je motor samo crnkil in nič drugega. Naj ne bi bilo slišati nobenega ropota, ki naj bi nakazoval na to, da so ventili poškodovani. Skratka, kaj mi je storiti? Ali naj vzamem denar nazaj in iščem drug avto? Kaj pomeni ta okvara? Če avto popravijo, ali bo avto še tak kot bi moral biti, ali take vrste posegi pustijo posledice za vedno?
Prodajalec sedaj jamra, da mora veliko denarja vložiti v to garancijsko popravilo, ker bo sedaj na avtu opravljen "veliki servis" in, da naj prispevam vsaj malo oz. da je pripravljen vrniti denar in avto vzeti nazaj.+
Hvala vnaprej za odgovore in nasvete
lp, noone