Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zeeone
Nov uporabnik

trese pri speljevanju - sklopka, vztrajnik ali oboje?

Napisal/-a zeeone Po apr 02, 2007 1:14 pm

pozdravljeni,
že kar 50k km (<2 leti)imam ta problem in se ga kar bojim lotit... zato sem raje do sedaj odlašal...
audi a3 1.9 tdi 110@140, letnik 2000. problem se pojavi pri speljevanju, ko pretaknem v 2. ali 3. brzino in hkrati malo hitreje spustim sklopko začne zadeva nekako spodrsavati in tresti (predvsem je čutit na menjalniku). Če speljujem oz. spuščam sklopko nekoliko bolj nežno se to ne dogaja.

Ko sem ta problem opisal mehaniku, mi je takoj predstavil možnost, da zamenjam poleg sklopke tudi vztrajnik, strošek pa ni tako majhen. Kolikor vem, je vztrajnik na mojem motorju (AHF) še vedno enomasni in da je majhna možnost okvare...

Kaj mi svetujete?

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po apr 02, 2007 1:48 pm

sumim na sklopko...jaz bi najprej peljal k enemu da pogleda če je sklopka. Če je, bi da porihtat...potem pa naprej na vztrajnik - če bo sploh še potreba.

kar preventivno rihtat zadeve ki morda niso pokvarjene nima smisla - ne stoškovno ne z vidika zdrave pameti.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po apr 02, 2007 4:49 pm

sklopka je pri koncu oziroma lamela(fedrčki) ,zamenjaj komplet sklopko :idea: ,kar se pa tiče vstrajnika ,če ne škrtne pri zagonu avta potem je vredu 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: trese pri speljevanju - sklopka, vztrajnik ali oboje?

Napisal/-a Mad Po apr 02, 2007 5:46 pm

zeeone je napisal/-a:pozdravljeni,
že kar 50k km (<2 leti)imam ta problem in se ga kar bojim lotit... zato sem raje do sedaj odlašal...
audi a3 1.9 tdi 110@140, letnik 2000. problem se pojavi pri speljevanju, ko pretaknem v 2. ali 3. brzino in hkrati malo hitreje spustim sklopko začne zadeva nekako spodrsavati in tresti (predvsem je čutit na menjalniku). Če speljujem oz. spuščam sklopko nekoliko bolj nežno se to ne dogaja.

Ko sem ta problem opisal mehaniku, mi je takoj predstavil možnost, da zamenjam poleg sklopke tudi vztrajnik, strošek pa ni tako majhen. Kolikor vem, je vztrajnik na mojem motorju (AHF) še vedno enomasni in da je majhna možnost okvare...

Kaj mi svetujete?
... Če je enomasni vztrajnik pol se ga - če je površinsko zažgan in popokan pač malo prestruži, da ima nova sklopka boljšo naležno površino čisto malo tako da ga ni potrebno pol balansirat je pa pri tresenju lahko vzrok tudi v nosilcih menjalnika/motorja ne samo v sklopki ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: trese pri speljevanju - sklopka, vztrajnik ali oboje?

Napisal/-a _B3yBo_ Po apr 02, 2007 5:55 pm

Mad je napisal/-a:
zeeone je napisal/-a:pozdravljeni,

Kaj mi svetujete?
... Če je enomasni vztrajnik pol se ga - če je površinsko zažgan in popokan pač malo prestruži, da ima nova sklopka boljšo naležno površino čisto malo tako da ga ni potrebno pol balansirat je pa pri tresenju lahko vzrok tudi v nosilcih menjalnika/motorja ne samo v sklopki ... L.p. Mad

se strinjam...jst sm meu nosilc od menalnika otrgan iin ce sm mau hitrej spelu in podobno mi je tko delal...tko da poglej nosilc
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 8 gostov