Napisal/-a Gorgh Sr apr 04, 2007 9:29 am
Pozdravljeni,
no, da zacnem z opisom problema z vsemi koraki:
Do učer popoldne je avto delal brez problema v zadnjem cajtu, nakar mi je učerej nekej čudno začelo smrdet v kabini (vonj je bil takega pekočega vročega značaja - nekakšna mešanica nečesa močno segretega in pa rahel odtenek cvretja kabla npr.). Dima ni bilo nič, totalno nič.
Normalno, ustavim in ugasnem avto, da pogledam pod haubo, use normalno vendar samo smrad, ki ga nisem mogu locirat od kje bi prišel. Ok grem nazaj u avto, saj sem imel do doma še kak km tko, da ni blo panike, smrada ni več. Seveda nisem odpisal problemov, ker nekej je sigurno moralo bit, da je tko smrdelo.
Tko, da danes zjutrej se spet usedem v avto, ko sem se odpravil na faks (cca 15km) in je avto use normalno delal (brez smrdečega vonja), ko mi je v kranju prvo ugasnil radio, nato mi je začel skakat kazalec za obratomer (po kake pol minute je še ta obtičal na ničli - ni se premikal), pogledam uro - ni je več prikazane, probam gretje do fula - isto nič, kot da bi crknila varovalka al pa kej. Luči so delale normalno, brez kakega znaka oslabljanja.
Z vožnjo sem nadaljeval, ko sem kmalu začutil, da mašina postaja slabotna ko pohodim gas - zmanjkovanje moči (že tam pri 2300 obratih). In usakič ko sem zabremzal se mi je prižgala luč za akumulator.
Zatem probam z ugasnjenimi lučmi vozit - glejga zlomka - use, ama use je začelo delat, kot da nič ni bilo (ura, obratomer, ventilacija, mašina se je brez problema zvrtela tako kot običajno...). spet prižgem luči - use ok (a sam za kako minuto) nato spet isti simptomi okrog obratomerja in ostalega dreka.
Končno sem dospel na faks, kjer sm pač odprl haubo še enkrat in mal bl podrobneje pogledal po motorju in napeljavi, kjer sm opazu da tm iz alternatorja neki čurden vonj prihaja (tak ki je bil v kabini)
torej, kaj bi lahko to bilo, glede na to, kaj se mi pojavlja!?
Je možno, da je nekako skurilo alternator - glede na vonj? Kako do tega pride?
Kolikor sem seznanjen, ko alternator odpove ni nič smradu ali česa drugega (razen filanja akumulatorja seveda)
hvala za pomoč,
danes avto itak peljem do majstra, samo usen me zanima če bo kdo prej kej znal tu povedati!
lp,
jure