Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Kraj: Maribor

Distančniki - piskanje / ???

Napisal/-a AXi0N` Ne apr 08, 2007 4:03 pm

Ja, na zalosti mam zvite diske (prevozenih 16k km). Problem je v tem ker mi pri premikanju cvilijo oziroma spuscajo zanimiv zvok.

Rad bi uveljavlaj to pod garancijo (glede na to, da se jo imam pol leta) ampak me zanima če lahko na servisu kaj "zajebavajo" zaradi tega ker imam distančnike?
Navsezadnje se mi zdi, da nima to nobene zveze z diski...

Kaj mislite?

Hvala in LP
Zadnjič spremenil AXi0N`, dne Sr apr 11, 2007 12:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 08, 2007 4:07 pm

nevam ko je pr oplu,ampak kolega je na golfu v tut skriviu diske pa mu niso hotl to zamenjat pod garancijo.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne apr 08, 2007 4:17 pm

Diski se najlažje zvijejo če so bremze segrete in pride gor voda...

In diski ne spadajo pod garancijo
Slika

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Ne apr 08, 2007 4:29 pm

AndrejD je napisal/-a:
In diski ne spadajo pod garancijo

A res to? :shock:
Tega pa res nisem vedel...

Damn. Se sam ne vem kako je to mogoce do so se diski zvili. Dal sem gor distančnike in naslednji dan sem slisal kako lepo piska pri premikanju. Nato sel do mehanika ki je vzel kolo dol in vidli da so res zviti.

A je lahko posledica zvitih diskov distančnik? Hm, moja pamet mi sicer pravi da ne, pa vendar.

Hvala in LP
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne apr 08, 2007 5:11 pm

Diske ne verjamem da ti bodo uopštevali pod garancijo, ker jih z "nepravilno uporabo" zviješ. sicer pustimo dejstvo da imajo nekateri avti (G IV naprimer) dokaj slabe serijske diske in se dokaj zado zvijajo, ampak če boš diske fejst obremenil (segrel) in bodo zaliti z vodo (naliv, luža,...) se bodo zvili.

Sicer imam prve pri 180k km, tako da ni to tak bau bau, ampak ne verjamem, da sem drugače kdaj v življenju -razen ko kak k****n skoči pred tebe na AC- diske zares obremenil.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne apr 08, 2007 5:29 pm

kaksno zvezo ima cviljenje pri premikanju in zviti diski? ce lahko kdo obrazlozi...

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne apr 08, 2007 5:30 pm

Diski spadajo pod garancijO !!! Edino moras paziti ker so omejeni na tot km, nevem pa tocno koliko. Meni so jih kar parkrat menjali (tisti od grupe PSA so slabi).

Ce pa diske enkrat segrejes in nehote zapeljes skoz luzo ti jih ne more kar tako zvit, saj niso iz putra...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne apr 08, 2007 5:46 pm

juhica je napisal/-a:kaksno zvezo ima cviljenje pri premikanju in zviti diski? ce lahko kdo obrazlozi...

To tudi mene zanima.Ploščice se vedno skoraj dotikajo diska in rade malo pocvilijo.Sploh če so bolj take...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 08, 2007 5:59 pm

mislm da je garancija na diske 5k km

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Ne apr 08, 2007 7:21 pm

Če so diski zviti ti mora trest pedalo in avto :) tebi pa verjetno samo ploščice malo "čohajo " kar je povsem normalno :P

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne apr 08, 2007 8:02 pm

Js če mi ploščice cviljo jim nardim - zarežem po dolgem čez celo ploščico na sredini zarezo in nič več ne cviljo...
Itaq pa če bi imel diske zvite bi ti pa pri zaviranju mogl tresit cel avto še posebi bi na volanu to občutil :lol:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Ne apr 08, 2007 8:27 pm

Na lastne oči sem videl da je disk zvit... majstor vzel dol kolo, vzel dol ploščice, zavrtel disk, zraven prislonil (cca radalja 3mm izvijac) in je na vsake toliko (tam ko je zvito) disk posobal po izvijacu. Torej disk je zvit!

Kako se je zvil, nimam pojma...

LP
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne apr 08, 2007 8:37 pm

Sigurno voda na vroči disk. Voda povzroči zelo hitro in neenakomerno ohlajanje, pa se zadeva zvije. Če zapelješ čez navadno lužo je to lahko že dovolj.

Poznam en ekstremen primer, ko mi je model razlagal, ko je peljal po daljšem klancu navzdol, pa seveda v previsoki prestavi in ni motor skoraj nič zaviral. Pregreli so se mu diski, bu**** jih je pa šel polivat z vodo, da bi jih ohladil. Samo pogledal sem ga WTF? pa če je on resen...
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Po apr 09, 2007 8:01 pm

Torej... distančnik nima nobene zveze s tem, da škripa piska in da so diski zviti?

Hvala!
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Sr apr 11, 2007 12:46 pm

Evo fantje...

Danes dal dol distančnike in več ne piska!! :?
Mi lahko kdo pove kakšen bi bil vzrok? Vsi so govorili, tudi vulkanizer da distančnik ni kriv in ne vpliva na to da piska, ampak zdaj ko sem dal dol, ne piska popolnoma nič.

Kje bi lahko bil vzrok? Ali je mogoče del, kjer pesta in distančnik prideta skupaj presuh? Namreč del peste je malo zarjavet in studiram ce bi mogoce bil vzrok ta, da je ta del presuh in bi ga moral mogoce s cim namazat (zunanji del peste in notranji del distančnika). Ne vem, samo ugibam ker vec ne vem kaj bi lahko bilo?

Hvala in LP
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če apr 12, 2007 9:28 am

Pesto je tako konstruirano, da sta pri pravem ET-ju in original feltnah obe strani pesta, torej oba ležaja, enakomerno obremenjeni. Distančnik to popolnoma spremeni, teža se premakne iz balanciranega centra ven in pri šibkejših konstrukcijah krivi premo ali zadnji most. Najmanj kar lahko pričakuješ, je da ležaji piskajo ali odpovedo. Vsekakor to ni ne vem kako šibko narejeno, se pa čutijo vplivi. Lepota ima svojo ceno. Distančniki tudi niso ne vem kako varni, ker moraš podaljšati vijake in ni tako trdnega stika med feltno in pestom.

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Napisal/-a AXi0N` Če apr 12, 2007 8:54 pm

Torej mi ne preostane drugega kot da se vozim brez distančnikov ali pa da mi piska :?
Jah, kaj hocem, bom pac brez, ker me to, da piska izredno moti.

Hvala in LP
LP, AXi0N`
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], mnmn in 8 gostov