Nasveti in napotki ter povpraševanja...

golobcek1
Nov uporabnik

menjava semeringa

Napisal/-a golobcek1 Po apr 09, 2007 8:20 pm

Mene pa zanima s čim vzameš semering pri glavni gredi ven! a se dobi poseben ključ al kaj? ker mi olje malo pušča gre pa za cliota motor d7f! hvala za odgovore!

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Po apr 09, 2007 8:26 pm

Dela ni malo,najprej podpreš motor,vzameš dol jermena(prej daš motor na cahne)odviješ jermenico(gre tezko) vzameš z orodjem(lahko tudi z izvijačem)vn semering,namažeš novega in ga daš not potem pa še vse skup in to je na hitr to.To sem ti napisal zato ker če nisi mehanik se raje ne loti tega sam ;)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To apr 10, 2007 2:55 am

Če pa pušča pri semeringu na drugi strani je treba demontirat menjalnik.In če nisi mehanik se tudi tega raje ne loti sam ;)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To apr 10, 2007 8:08 am

Praviloma se semering jemlje ven z dvema knipping vijakoma, ki se zavijeta v mehko sredino semeringa simetrično na dveh straneh in nato paralelno izvleče semering ven. Večina to res dela z izvijačem, so pa poškodbe (risi) po glavni gredi ali bloku nepopravljivi in bo stalno puščalo. Tako se tudi semering vtisuje nazaj s posebnim orodjem, kar pa imajo samo servisi za posamezne mere. Laiki to potolčemo z občutkom z ustrezno velikim Gedore nastavkom, ki se prilega kovinskemu robu semeringa.

huek
Nov uporabnik

Napisal/-a huek Po apr 16, 2007 12:15 am

joztom res lepo opisano!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], mnmn in 8 gostov