Nasveti in napotki ter povpraševanja...

randomX
Nov uporabnik

Audi A3 1.9 TDI poraba olja

Napisal/-a randomX So apr 14, 2007 11:08 am

Pozdrav.
Mogoče bi ta tema spadala kam drugam ampak vseeno.
Kupujem nov avto, in sicer imam v mislim Audi A3 1.9 TDI nov model, letnik tam 2004, 2005. Slišal sem, da ti motorji radi spijejo kar nekaj olja. Rad bi slišal mnenja in izkušnje glede tega, in koliko je še "normalna" poraba olja.
LP

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles So apr 14, 2007 4:44 pm

Ja to bi pa rad slišo, da te motorji olje pijejo. Js mislim da to ni možno če je motor OK. MOJE MNENJE!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 17, 2007 8:56 pm

čeprav nimam pojma kok bi dejansko mogu pit tak motor olja se pa strinjam z polly1, ker če je motor ok potem nebi smelo bit problemov edin če ne pušča kje....bratranec je porabil v 3 mescih 2l olja kako mu je to ratalo pa res nevem sicer je imel golfa 3 gt

Uporabniški avatar
andsuzuki
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Napisal/-a andsuzuki Sr apr 18, 2007 8:53 am

Podobna tema je že bila nekaj časa nazaj http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=50929
Pravijo, da ti motorji na začetku, ko je avto nov, radi spijejo nekaj olja, dokler se ne uteče. Sam pa nevem iz prve roke nič povedat

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Sr apr 18, 2007 8:49 pm

andsuzuki je napisal/-a:Podobna tema je že bila nekaj časa nazaj http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=50929
Pravijo, da ti motorji na začetku, ko je avto nov, radi spijejo nekaj olja, dokler se ne uteče. Sam pa nevem iz prve roke nič povedat

ko imajo pa 200000km pa nehajo olje trošiti, tako, da ga sploh ne rabiš več menjati, ker je nivo olja na šipki skozi isti :lol: :lol: :lol: :lol:
važno da je vlažno....

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 18, 2007 9:33 pm

Kakor jaz vem, te motorji, ko so novi spijejo kar nekaj olja, potem pa bi morala poraba olja upasti.

Moj Golf IV 1.9 TDI letnik 2000 115KM je, ko sem ga kupil (pri 95kkm) še pil nekaj olja, tako da sem prva dva servisna intervala moral doliti olje. Sedaj ima 159kkm in prejšnji servisni interval nisem več dolival olja. Sedaj je pa od servisa že 8kkm in je olja na šipki kakšen milimeter manj kot takoj po servisu. Zakaj sedaj pije manj olja, mi ni najbolj jasno. Morda se je motor končno ulaufal :P al pa se je zamašila kakšna cev do turbine :oops:
Slika

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Sr apr 18, 2007 9:37 pm

Mate je napisal/-a:Kakor jaz vem, te motorji, ko so novi spijejo kar nekaj olja, potem pa bi morala poraba olja upasti.

Moj Golf IV 1.9 TDI letnik 2000 115KM je, ko sem ga kupil (pri 95kkm) še pil nekaj olja, tako da sem prva dva servisna intervala moral doliti olje. Sedaj ima 159kkm in prejšnji servisni interval nisem več dolival olja. Sedaj je pa od servisa že 8kkm in je olja na šipki kakšen milimeter manj kot takoj po servisu. Zakaj sedaj pije manj olja, mi ni najbolj jasno. Morda se je motor končno ulaufal :P al pa se je zamašila kakšna cev do turbine :oops:

verjetno imaš zamašeno žico za pritisk turbine. :lol: :lol: :lol:
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr apr 18, 2007 11:02 pm

:cry :lol: :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr apr 18, 2007 11:18 pm

...Včasih je dovolj če v avto, ki pije olje naliješ pravega pa se ulavfa po 1 km ... :P :P :P ... pred časom sem peljal očetov avto in slučajno pogledal koliko je olja :shock: bil je pod minimumom dolil sem skoraj liter in pol olja do max. in povedal staremu kaj sem ugotovil ... By the way - olje, ki so dali ob zadnji menjavi notri je OMV - olja predtem avto nikoli ni pil ... imel je notri Q8 ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mnmn in 8 gostov