Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gost

Bosch pumpa

Napisal/-a Gost Pe apr 20, 2007 11:23 am

Pozdravljeni

Zanima ne nekej v zvezi z bosch pumpo pri Golfu II 1.6 dizel. Kolega je kupu golfa in mi je reku de je ta avto glasen samo zaradi bosch pumpe. Avto ima sicer 210000 km, sam jest sm mu pol reku de je avto glasn zarad mašine, k ma že dost kilkometrov in da bosch pumpa kle pr glasnosti nima veze. In on še naprej svoje trdi, mene je pa pogrebl sm pa si reku sam pr sem de se bom pozanimu na tej spletni strani. Prosil bi vas če mi razložite to ampak vem da ta tema ne spada ravno pod to področje.

Mam pa še en problem. Pr golfu II obstaja en plastika ki se ji reče prirobnica. Nahaja se na bloku in v njej je montiran termostat in dva tipala. Zdej mi pa ta kolega spet trdi de je to ohišje termostata in jest sm šu drgač u trgovina z avtodeli prašat pa so rekl de je to prirobnica. Dej mi pa sam povejte al je to isto al se en moti.

Hvala za odgovore. LP

Uporabniški avatar
andsuzuki
Nov uporabnik

Kraj: Goriška

Napisal/-a andsuzuki Pe apr 20, 2007 1:20 pm

Lahko, da je mislil, da je pumpa oz. vžig kaj zamaknjen, zato naj bi malo bolj ropotalo.
Drugače pa golf II D tako ali tako ropota, kot pač vsi dizli, le da eni malo manj, drugi pa malo več. Če je to njegov prvi avto oz. je prej imel bencinarja, naj se kar navadi na malo ropota :twisted:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe apr 20, 2007 9:44 pm

SAm zanimiv je da če primerješ renault 5 1.6 dizel in pa golf II 1.6 dizel je golf dost glasnejši pa sta identična motorja ( oba 1.6 in oba 55KM )

Fora u pumpi je lahk samo če da od golfa več pritiska. Od petke da 130 barov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Pe apr 20, 2007 10:20 pm

pri golfu navaden dizel nekje 125 barov
golf turbo dizel pa 150 barov
lahko preveriš pred ubrizg
drugač pa golfi praktično vsi ropotajo
vem ne prede več ampak tktktk
furej tko je
pa musko bolj na glas

lahko pa da imaš dročnike fuč