Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

diski na avtomobilu

Napisal/-a matjaz19 Po apr 23, 2007 9:00 am

Zanima me sledeče: ko sem menjaval diske na puntotu se mi je šrauf ki drži gor disk eden odlamal eden je pa cel.Zanima me kako ga naj dobim ven ali se je sploh varno vozit. Če ma kdo kako idejo mi naj pove. hvala za odgovor

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po apr 23, 2007 9:29 am

Diske držijo tudi (predvsem) vijaki od kolesa, ampak vseeno bolje, da tisti del odstraniš.
Kako se ti je zlomil? Če ga en konec gleda ven, ga ali zgrabi s kleščami ali pa mu naredi zarezo in se ga loti z izvijačem. Če je zlomljen globlje, pa mislim da ne bo šlo brez vrtanja in rezanja navoja.

Še to: preden se lotiš odstranjevanja, vijak dobro pošpricaj z WD-jem (in pusti nekaj časa). Če ne pomaga, poskusi še s segrevanjem.

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

diski

Napisal/-a matjaz19 Po apr 23, 2007 9:49 am

sem naredil zarezo pa vseen nisem mogel odtegnat šraufa bom z wd- em našprical pa mal počakal pol bom pa videl kaj bo.Zlomil se mi je pa tako ko sem kolo dol odštaufal pa sem malo krenil pa mi je odletel saj se je videlo da je bil že čisto bogi. HVala za odgovor

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Po apr 23, 2007 1:43 pm

Tista dva vijaka sta le zato, da se ti disk pri odvitem kolesu ne vrti in imaš manj težav z samo montažo le tega. Čisto vseeno je, a ta vijak je ali pa če ga ni. Le kaj bo vijak, ki ima premer 6mm držal in to na kolesul???

kremenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kremenček Po apr 23, 2007 2:22 pm

Tista dva šraufa sta brezveze. Če ga pa hočš vseen ven dobit, pa vzemi kladivo in ga fajn namahej, pol se bo pa losou.
Lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po apr 23, 2007 3:44 pm

Tako je! Popolnoma brez potrebe sta.Jaz sem jih moral stran dati zaradi litih felten.
Edin pol vulkanizerji zgubljajo živce ker se jim vse vrti :lol: :lol:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To apr 24, 2007 12:16 pm

Če je ostal eden vijak cel je o.k., držal bo dovolj, da ne bo težav pri premontaži koles. Ob zaviranju pa tisti vijak res nima neke posebne vloge, tako da naj te ne skrbi za varnost. Če hočeš po vsej sili imeti oba vijaka pa se zapelji na odpad, vijaka ne bo težko dobiti. Samo previden bodi kako ga boš odvil z drugega avta.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 5 gostov