Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bustaa
Nov uporabnik

Trk - pomoč

Napisal/-a Bustaa Po apr 23, 2007 9:11 pm

Pred kratkim sem nekomu z avtom po nesrečnem obračanju, butnil avto. Zadel sem ga v bok, med sprednjimi vrati in drugim delom, nastala je prib. 10 cm široka in pol cm globoka udrtina. Na zacetku je zahteval kupon, vendar sva se zmenila, da avto pelje k avtokleparju (avtolicarju ) ter da mi sporoci ceno po predračunu. Sedaj mi je sporocil, da bo popravilo stalo bivših 50k ( 208,65 € ) . To pa se mi zdi krepko preveč, čeprav se ne spoznam na te zadeve. Vendar videl sem da je bil avto že precej obtolčen okoli in da bom preplačal še kaj drugega.

Zanima me koliko stanejo takšna avtoličarska ter kleparska dela, če ima kdo kakšne informacije ? Ter na kaj moram biti pozoren, ko bom pregledal predračun?

Mnenja?

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po apr 23, 2007 9:13 pm

zakaj ne greš enostavno z njemu k ličarju in boš z vsem na tekočem pa še cena bo normalna

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po apr 23, 2007 9:14 pm

ja, če je treba cela vrata pihnit, ni cena nič pretirana. Pri fušarjih je ceneje, samo delajo brez predračuna ;)
LP
Martin

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Po apr 23, 2007 9:16 pm

ravnanje kitanje itd.cca 30-40€ plus barvanje po komadu(vrata,itd) cca.80€ . pred par leti je moj foter po nesreči enga rahlo ruknil od zadaj.se na kii ni nič skoraj poznalo,foter mu je iz lubega mira dal kupon.pol pa je čez 2 meseca dobil domov poročilo kako si je na ta račun popravil za 600k bivših sit.pol je pač pr zavarovanju 10čukov samo doplačal

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po apr 23, 2007 9:17 pm

Samo barvanje enih vrat pa že ne stane 50k sit bivših.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Po apr 23, 2007 9:23 pm

med sprednjimi vrati in drugim delom, nastala je prib. 10 cm široka in pol cm globoka udrtina

barvanje vrat in ce prav razumem se boka.ce je metalna barva je cena primerna ,no ce je kaka pastelna bela potem je mogoce kak € prevec

Bustaa
Nov uporabnik

Napisal/-a Bustaa Po apr 23, 2007 9:25 pm

Zadel sem ga nekako takole. Na prednjem delu je udrtina vendar se ni videlo ce je odkrusilo tudi barvo, na drugem (zadnjem) delu pa je po robu odkrusena barva.

Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To apr 24, 2007 12:54 pm

Evo, iz prve roke, ker je avto ravno od ličarja. Zadet je bil pri zadnjih vratih - vrata na spodnjem delu nekoliko udrta in popraskana - treba je bilo pobrusit in pobarvat celo spodnjo polovico do tiste črne lajštice na sredini, tisti del blatnika, ki je tik ob zadnjih vratih, je bil počen in zvit. Ta del je klepar odrezal in zavaril novega, vrata poklepal, plus ličarsko delo (navadna bela barva) je prišlo 120 evrov.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To apr 24, 2007 1:01 pm

Ja zdaj ful odvisno. Jaz sem čisto spredaj za eno ketno zapel (je šla ketna med povrov havbe in masko, pa se "zašponala" na blatniku ki je takole okoli žmigavca: [

Blatnik dol, poravnat, pa pripravit na barvanje, pa barvanje s prehodom da se nič ne vidi- barva je pa metalna "briljantna" (s "svetlimi" koščki noter). 20 bivših.

Tako da sem ziher da če naredi tako kot se zagre, da se nič ne vidi, kaj dost manj kot si povedal zgoraj 50k bivših ne more bit...sevead lahko ven potegneš pleh pa spredaj nič ne pobarvaš ali zaščitiš kjer se ne pozna na barvi, ampak če je lak počil bo rjavelo...tako da je po mojem to kar ok cena.

Uporabniški avatar
PiMpi
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a PiMpi Če apr 26, 2007 5:50 pm

glej to je cena po euro taksu škoda da nisi šal z njim al pa še boljše bi mu obljubo da mu boš ti dal popravit ker 3/4 privatnikov bi ti to nardilo brez računa ceneje.pri kakem fušerju pa za nekje 140eu.
Glej če praviš da še ma tut zraven malo porukano pa mu reči da mu daš samo 150 eu ker si še bo on drugač na tvoj račun popravo stare grehe.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 12 gostov