Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Problem z zavorami

Napisal/-a slobender Ne apr 29, 2007 7:44 pm

No, danes se lepo pripeljem do križišča in stisnem po zavori- pedal naenkrat otrdi in bremze bolj ne kot primejo. V kabini sem za moment zavohal vonj po zažganem. Takoj sem se po zeleni umakno na odstavni pas in probal speljat- zavirat. Sicer je zaviral (ne vem, če tolk kot pred insidentom, ker se nisem spučal v večje hitrosti), a pedal je bil svinjsko trd. Potem sem se pač zvleko domov in upal na najboljše. :lol:

Doma sem pogledal nivo olja (ni problema), kaj drugega pa mi ni uspelo (veni že tema). Po tel. razgovoru z enim mehanikom, mi je ta namignil možnost, da je popustla cevka, ki potem vsesa zrak (ustvari se vakum) in pedal otrdi ... nekak tak mi je on to razložo. Zanima me vaše mnenje. Mehanik je trenutno na morju in pride v četrtek domov, avta trenutno ne rabim, zato bom Tiposakija peljal k njemu v petek. Zanima me, kaj lahko pričakujem.

Avto: Fiat Tipo 1.4 IE (1994) - ploščice menjane pred 20k km/ diski še niso bili menjani (v 2 letih, ko imam ta avto ... prevoženih od mene 20k km).

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne apr 29, 2007 7:53 pm

Verjetno da se je snela ali prelomila cev na vakumskem ojačevalcu.Ta cev pride od sesalnega kolektorja do servo ojačevalca.To je tisti boben za glavnim zavornim cilindrom

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 29, 2007 7:56 pm

mislim ,da je res cevka počena ali pa staknjena :roll: ,to lahko že sam malo pokukaš okrog servota :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 30, 2007 5:41 pm

Če pride v zavorni sistem zrak, bi pedal ratal mehek, ker je zrak zelo stisljiv. Verjetno je res kaj narobe s servotom. Tko rata, če ugasneš motor in parkrat pobremzaš - pedal rata trd.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 9 gostov