Nasveti in napotki ter povpraševanja...

doo
Nov uporabnik

Lantra ne vžge

Napisal/-a doo Sr maj 02, 2007 4:26 pm

Sem lastnik Lantre in sicer karavan izvedba motor 1.8 Top K. Prvič mi ni vžgal že pred parimi dnevi , vendar po malo daljšem postanku cca eno uro je avto normalno vžgal.Med tem časom je avto normalno vžigal.Danes pa zopet ne vžge, tudi po več urnem čakanju. Kar sem lahko storil je to da sem pogledal svečke oz. če imajo sploh iskro. Iskro imajo tako da to mislim ,da je vredu. Ni bilo pa sledi o bencinu na njih, čeprav sem ga poskušal nekajkrat zaverglat.( v tanku dovolj) Mogoče kaj na dovodu bencina , pumpa? Ko sem poslušal zadaj na tanku , če le ta kaj zabrni ob kontaktu nisem nič slišal. Zato prosim poznavalce za nasvet oz. kaj bi še lahko preveril pred odhodom do mehanika. Drugače pa sem z avtomobilom zadovoljen in mi dobro služi.
Najlepša hvala za pomoč ter odgovore LP.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr maj 02, 2007 4:41 pm

Najprej poglej varovalke....ker verjetno ne veš katera je za črpalko je najbolje, da preveriš vse

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 02, 2007 5:24 pm

Ko das kontakt se more cez nekaj casa sliast taki klik ( tkkkk) nekaj takega ce ti to ne naredi pol ti je sla pumpa za bencin 8)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 03, 2007 5:17 am

cevko za bencin dol snem, pa jo zapri s prstom, nekdo drug nej da pa kontakt, ce bo pumpa zalaufala in dala tok pritiska da ga nebos mogu zadrzat s prstom pol je pumpa ok.

drgac sm pa mel lantro 1.8 96 leto pa pol in se cist strinjam da je odlicen avto :)

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Če maj 03, 2007 7:42 am

Verjetno bo pumpa, pri kontaktu ne da nobenega zvoka od sebe.Varovalke saj une klasične pa so vse ok. Ma kdo mogoče izkušnje z menjavo pumpe. LP

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Če maj 03, 2007 8:08 am

Samo ideja: preden menjas pumpo poglej se kablne (za svečke); namreč pri Lantrah (ki je sicer cist stroj in redko kaj crkne) so dostikrat problem.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 03, 2007 8:21 am

če se pumpe ne sliši, je pomoje pumpa. Sicer pa poskusi naredit tko k ti je Voith predlagal, pa boš takoj videl. Nimaš veliko dela, oz. če sam ne znaš oz. nisi vešč, reci kakšnemu kolegu da ti proba! Nimaš kj zgubit! Sicer pa pumpa se mora slišat že tako ali tako iz sprednjega sedeža, če dela pravilno, vsaj tko se men zdi!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Če maj 03, 2007 9:52 am

Pumpa se pri Hyundaiu sliši ko je avto že enkrat vžgal, pred tem se pumpe ne sliši.

Snemi dol še razdelilno kapo in poglej če se ti je notri nabral kondenz, meni se je to letos enkrat pripetilo in sem očistil razdelilno kapo in je avto vžgal.

LP Luka

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Če maj 03, 2007 11:30 am

CAB DRIVER je napisal/-a:Pumpa se pri Hyundaiu sliši ko je avto že enkrat vžgal, pred tem se pumpe ne sliši.

A si sigurn ??Pr moji lantri se slis takoj ko dam kontakt ...

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Če maj 03, 2007 11:51 am

vuko87 je napisal/-a:
CAB DRIVER je napisal/-a:Pumpa se pri Hyundaiu sliši ko je avto že enkrat vžgal, pred tem se pumpe ne sliši.

A si sigurn ??Pr moji lantri se slis takoj ko dam kontakt ...

Pri 1.5 motorju v Ponyu in Accentu samo škljocne rele ko daš kontakt, potem ugasne lučka za CHECK ENGINE, in šele ko ga vžgeš slišiš brenčanje pumpe. Sem ravno šel probat, da nebi širil krive vere.

Probaj ščistit kontakte v razdelilni kapi, poglej če se slučajno nabira notri kondenz, v nasprotnem primeru bo pa najboljši pokazatelj napake tester na Hyundai servisu.

LP Luka

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Če maj 03, 2007 1:06 pm

Evo presenečenje :shock: :shock: Takoj po napisanem postu sem šel v garažo ter iz čistega firbca ponovno zaverglal avto. vžgal iz prve , brez problema. Tudi drugič in tretjič vžgal kot mina. Hjam ??? Nato sem dal samo kontakt ter poslušal , če pumba zabrni in res zabrni potiho tako kot je opisal marko1. Pomoje mislim da je napaka potem na releju, kateri pošlje štrom v pumpo.Mogoče kdo ve kakšno oznako ima , nahaja pa se (več jih je) v škatli poleg akumulatorja.Pa tudi razdelilno kapo bom prečistil tako kot ste mi svetovali. Hvala LP.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če maj 03, 2007 1:20 pm

Če ti še kdaj ne vžge probaj za foro dati v drugo, pa avto premakni da mal motor premakneš oz. zamenjaš položaj batov.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če maj 03, 2007 2:38 pm

OK, no, to vrtenje motorja je smešno :roll:
Če pride v mrtvo točko je pač treba zamenjat senzor, ne pa premikat avta.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če maj 03, 2007 4:11 pm

Snemi dol še razdelilno kapo in poglej če se ti je notri nabral kondenz, meni se je to letos enkrat pripetilo in sem očistil razdelilno kapo in je avto vžgal.

LP Luka

Oky pol pa jaz vozim traktor ce ta tvoja izjava drzi :roll:
Lp by Mare

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 4:16 pm

Pumpa se pr hyundaiu slis predn uzges avto, vlka vrjetnost je da je rele, ampak , ko je meni crknil rele avto sploh ni vec uzgal..strosek releja je bil cca 250 sit, sam dela je bilo veliko pa vlečna sluzba do servisa :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 6 gostov