Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Sirena od alarma

Napisal/-a phoebus So maj 05, 2007 9:42 am

Na avtu je bil original zmontiral Cobra alarm, ampak je šla sirena rakom žvižgat (jo je zalilo). Šel sem na firmo v trzin (pozabil ime) ki je včasih rihtalo cobre, pa tudi do enega serviserja v višnjo goro, pa pravijo da se take sirene ne da dobiti, pa tudi da je preveč uničena za popravilo (vezje je čisto adijo).

Sirena je "klasična" sirena kot sirena (izgleda enako kot na sliki spodaj), ima lastno napajanje in štirižilni priklop. Mislite da bi pasala kaka bolj univerzalna? Pač zanima me, ali dajejo alarmi standardne signale? Lahko pogledam na osciloskop kaj daje od sebe da vidim, samo mi nič ne pomaga če ne vem kaj naj sirena pričakuje :)

Najbolj smešno je to da imam renault original alarm (tudi uvoznik cobre je rekel da so ta model delali samo za prvovgradnje), ampak na renault servisu "prodajajo" drugačne sirene (ima drugačen priklop in še za "ključek" za izklop zraven); očitno so nekje vmes zamenjali model alarma ki ga dajejo noter in nič zapisali v dialogys.

Še slika "identične" sirene iz cobra paketa (itak ohišje nima veze, ampak mogoče pa le):

Slika

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ Sr maj 09, 2007 10:48 pm

Nekje doma se mi valja točno taka oblika alarma, pri katerem mi je crknilo vezje. Sirena dela brez problema. Je pa alarm od Mete.

Vendar sirena je sirena, ali se motim :lol: :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov