Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wavemaker
Stalni uporabnik

Punto nima moči

Napisal/-a wavemaker Ne maj 06, 2007 10:32 am

Punto 2002 1,2 8V

Pred parimi tedni se je prvič zgodilo, da občasno avto ni imel moči pri polnem gasu. Tudi porabo je imel povečano. Smo priklopili na tester - lambda sonda. Vendar je včasih delala, včasih ne. Ker moj mehanik ni imel nove, sem se vozil dalje. Avto je od takrat šel normalno, poraba je bila v redu. Zadnja relacija 5,0 l/km :shock: .

Včeraj pa spet - poraba 8-9 litrov, mašina pa pri več kot pol odprtem gasu nima moči - sploh ne pospešuje ampak le "mori". Poleg tega pri prostem teku občasno padejo obrati, vendar ne ugasne.

A je možno, da je okvarjena le lambda in da enkrat dela, enkrat ne?

Kaj so možni vzroki tega, da pri polnem plinu ni moči?

Upam, da se komu kaj svita...

LP, Peter

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne maj 06, 2007 12:07 pm

Ja lej če ti lambda sonda ne dela potem ti avto vrže u emergency mode al kaj je že in ti potem prekomerno šopa notri benz, poraba se zviša, zgubi na moči,... Tako da ti opisuješ tipične probleme z okvaro lamde...samo da ti pa 1x dela drugič pa ne, to pa nevem kako je s tem. Ti bodo morali odgovoriti drugi experti na forumu

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne maj 06, 2007 12:29 pm

Enkrat sem že imel okvarjeno lambdo, pa ni bilo izgube moči. Zdaj pa res nikamor ne gre če pohodiš. Zgleda bo treba spet na tester dat, samo ga ni ravno blizu mene, zato sprašujem, če kdo kaj bolj ve...

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne maj 06, 2007 12:38 pm

pri teh motorjih je pogosta okvara ene od dveh vžigalnih tuljav, imel sem primer ko je avto pocukaval in je bil mir šele po menjavi obeh.
Lambda sondo izpiše vsak tester, pri napaki slabega izgorevanja, tako da včasih sama menjava sonde ne naredi nič ker je napaka drugje.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne maj 06, 2007 7:50 pm

hm, avto spraviš na obrate, le gasa ne smeš dat do konca... ma pomoje je neka fora z benz pumpo, tko se mi zdi... ma bom jutri videl peljem k mehaniku

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Če maj 10, 2007 3:16 pm

no tkole je blo, obe lambdi sta bili fuch. če bo še kdo kdaj imel podobne težave...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 3:20 pm

se pravi je zdj kul?
Citroen C5 2.0 hdi Break :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan in 6 gostov