Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Barva polnila klime

Napisal/-a radar Pe maj 11, 2007 12:53 pm

Pozdravljeni!

Sem že gledal starejše teme in nisem nikjer zasledil, koliko časa je vidno barvilo na mestu, kjer plin uhaja?
Nekateri pravijo, da 2-3 dni, drugi leto...?

LP

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe maj 11, 2007 1:23 pm

Nekje sem prebral, da je barvilo vidno le pod UV lučjo. Koliko časa, pa ni pisalo.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 11, 2007 6:49 pm

To vem, sa problem je, ker mi je že 2x spustila, pa so jo gledal, kje bi puscal plin vn in ga niso nikjer našli---to je problem :?
Zato me pa tudi zanima, ker mi je neumnost vsakič dajati barvilo pri polnenju in seveda dodatno plačevati...
Kdo ve, kje v lj in okolici dobr majster za avtoklime?

LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe maj 11, 2007 7:04 pm

jaz sem imel okrog ventila zeleno barvo ko je tesnilo spuščalo ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe maj 11, 2007 8:22 pm

... ponavadi se barva pod UV vidi, dokler je ne očistiš (čistilo za to barvilo, nitro...)sem že videl sledi po petih letih...lahko da pušča v ventilacijskem sistemu in tam je ne moreš videti, dokler ne razdreš pol armaturke...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Pe maj 11, 2007 8:33 pm

Če ne najdeš mesta, kjer je barvilo ušlo iz sistema, je to mesto navadno skrito v armaturi! :oops: Lahko si misliš kaj to pomeni!

Žal...

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Pe maj 11, 2007 9:06 pm

Če ti plin pušča na Uparjevalniku (to je tisti del pod armaturko) se barvilo ki ga imaš v sistemu pomešalo s kondenzem in boš lahko na tleh pod avtomobilom videl zelene madeže(najbolje se vidijo z UV svetilko ) Še najbolje pa je da ti negdo pregleda požarno steno z UV svetilko okoli odduška klime tam namreč isteka voda.
Upam da sem kaj pomagal.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Pe maj 11, 2007 10:21 pm

Tribal res je tako, edini problem pri klimi predstavljajo cevi nizkega tlaka, ker je tam puščanje manj vidno, ker so tlaki pri delovanju klime nizki (2 bara). Kar pa se tiče barve, pri večjih luknjah se vidi s prostim očesom, če veš kaj iščeš, z lučko je še bolje, ponavadi je največ okvar pri starejših avtomobilih (pa tudi nekaterih mlajših ( Opli) kondenzator klime, Audi A4 let 95 dalje uparjalnik, Sharan alhambra galaxy, uparjalnik in spodnja tlačna cev........
Barva se čez zimo spere iz avta, ponavadi je najbolje če se napaka takoj locira ko klima preneha delovati.

Barvila ni potrebno dajati v sistem če je bilo že dodano pri prejšnjem polnjenju.

Edina umetnost pri klimah je, da jo zatesniš na 100%, kar pa je praktično zelo težko.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Pe maj 11, 2007 11:16 pm

DrMr je napisal/-a:... ponavadi se barva pod UV vidi, dokler je ne očistiš (čistilo za to barvilo, nitro...)sem že videl sledi po petih letih...lahko da pušča v ventilacijskem sistemu in tam je ne moreš videti, dokler ne razdreš pol armaturke...

problem je, da iščeš barvilo, pa ni bilo pri polnjenju dodano, takrat ga je pa res težko najti :shock:
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So maj 12, 2007 12:05 am

problem je, da iščeš barvilo, pa ni bilo pri polnjenju dodano, takrat ga je pa res težko najti Shocked

Si tudi ti ugotovil da ni res kot te z računi prepričujejo uradni servisi- da v klimi ni barve, da med servisi avto ne "popije" 2 litra hladilne in da rezervoar za špricat šipe nima 15 litrov? :EE :EE

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So maj 12, 2007 6:08 am

... saj se takoj vidi zeleno, ko snameš kapico polnilnih ventilov...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So maj 12, 2007 11:31 am

barvilo naj bi bilo dodano,...vsaj računali so mi ga...
Na original servisu je baje majstr pregledal cel sistem, ko sem ga pripeljal na pregled in mi je reku, da je vse ok...
Če barva res obstane toliko časa kot pravite, potem bi jo na nek način morali videti...
sej zato se mi tudi porajajo dvomi...
Koliko pa stane cca. popravilo klime v najslabšem primeru - kompresor?

Avto pa je R Clio, l.03..

LP

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON So maj 12, 2007 8:12 pm

DrMr je napisal/-a:... saj se takoj vidi zeleno, ko snameš kapico polnilnih ventilov...

ko vzameš kapico na avtu, ki je bil pred 10 dnevi polnjen , po zagotovitvi serviserja z barvilom, pa vidiš, da na ventilih ni nič drugega kot obrisan prah, potem se vprašaš o strokovnosti oziroma napi.... serviserja. :twisted:
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar So maj 12, 2007 8:22 pm

Zato pa obstajajo moderne polnilne naprave, ki celoten postopek praznenja, vakumiranja, polnjenje olja in barve ter hladiva lepo izpiše na list papirja.

Pri meni vsaka stranka vidi kaj je imel v sistemu (oziroma koliko ga je bilo), koliko olja je bilo odsesano in kaj je bilo spuščeno v sistem, poleg tega da tudi čekira če slučajno kje ne spušča.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne maj 13, 2007 10:52 am

dr.otkar je napisal/-a:......, poleg tega da tudi čekira če slučajno kje ne spušča.

A se potem takoj vidi kje pušča. ali se je treba h tebi čez kak dan pripeljti nazaj?

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Ne maj 13, 2007 12:39 pm

Takole, če zadeva javi puščanje pomeni, da sistem ne tesni in da je luknja recimo tako velika, da v enem ali nekaj dnevih spusti čisto vse.
Luknja se locira da zadevo napolnim normalno in v parih minutah delovanja se poišče puščanje. Ko ga najdeš plin posrkaš ven in odpraviš problem.
Če je puščanje manjše, ja potem čez nekaj dni ali ko zadeva oslabi.
Če imaš v avtu klimo je to nuja, vendar stane....

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po maj 14, 2007 6:21 am

dr. Otkar maš PM

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov