mitnica je napisal/-a:No, vprašal sem iz čisto preprostega razloga ker sem laik, vsaj kar se tiče strokovno mehaničnega dela. Na Toyotinem forumu že nekaj časa teče debata o tem in nekateri trdijo, da je omenjena količina absolutno prevelika. Tudi sam sem najprej pomislil na nov motor in utekanje in menim da je to res tisto. Vseeno Maxx-u in MacTron-u hvala za spodbudo, že objavljeno temo pa sem spregledal.
evilson je napisal/-a:Moj avto (passat 1.8T) ima prevozenih 180.000KM in sem nekaj casa nazaj menjal olje. Po 5000 KM ko sem preveril olje ga na uni 'palici' za odcitavanje sploh ni bilo vec!! tako da sem ga moral doliti 1.5 litra, al 2... Meni se to ne zdi normalno...
Lp,
Matej
evilson je napisal/-a:Mogoce kdo ve kaj bi to lahko bil vzrok? Prej sem na VOX gledal oddajo ko so govorili in pokazali kako obnovijo turbino in so rekli da ce veliko olja pozre avto, da je tudi to eden znak, da je turbina potrebna obnove. Kaj menite o tem vi ?
Hvala in lp,
Matej
evilson je napisal/-a:Mogoce kdo ve kaj bi to lahko bil vzrok? Prej sem na VOX gledal oddajo ko so govorili in pokazali kako obnovijo turbino in so rekli da ce veliko olja pozre avto, da je tudi to eden znak, da je turbina potrebna obnove. Kaj menite o tem vi ?
Hvala in lp,
Matej
traktor TDI je napisal/-a:Olja ne sme avto pit skoraj nič. Vedno ko olja zmanjkuje, je nekaj narobe. Lahko prihaja do nekih minimalnih sprememb, 2mm max na šipki, ne pa suša. Avto kliče po manjši generalki, ko je tako.
Za moje pojme je v mejah normale takrat ko ti olje drži v dovoljenih mejah (Torej na šibiki med max in min) v celem intervalu (Običjano 15.000 km). Torej da v času menjave ne potrebuješ dolivati olje.
ru7 je napisal/-a:Za moje pojme je v mejah normale takrat ko ti olje drži v dovoljenih mejah (Torej na šibiki med max in min) v celem intervalu (Običjano 15.000 km). Torej da v času menjave ne potrebuješ dolivati olje.
S tem se ne strinjam. Eni avti majo med min in max do 2l (mislim, da Focus recmo), eni pa 4dl (Honda Civic).
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 23 gostov