Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sandro
Nov uporabnik

garancija rabljenega avta-kako???

Napisal/-a sandro To maj 22, 2007 10:39 am

Pozdravljeni!
naša težava je sledeča;pred petimi meseci smo kupili rabljen ford mondeo letnik 2004,sedaj se je pokvarila turbina,ki pa je ogromen strošek,še posebno ker avta nimamo dolgo.Skratka zanima me ali je mogoče uveljaviti garancijo,avto je kupljen pri avto hiši.
Hvala za vse odgovore.

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak To maj 22, 2007 12:06 pm

Ta bo težka. :roll:

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To maj 22, 2007 12:08 pm

prvo je treba preveriti, če garancijo sploh imate, če se ne motim je rok 8 dni če ni drugače določeno, ne me pa držat za besedo ker nism siguren.

edgware
Nov uporabnik

Napisal/-a edgware To maj 22, 2007 12:39 pm

Če se okvara turbine smatra kot skrita napaka potem lahko uveljavljaš "garancijo".
Avto hiša je za skrite napake odgovorna namreč še eno leto po nakupu avtomobila.

Več si lahko prebereš na strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To maj 22, 2007 1:56 pm

Turbino lahko uničiš v enem dnevu če treba, še sploh takšni ko dobijo prvič v roke turbo dizla pa takoj na 3-4rpm! ;)

Ne pravim, da ste tako delali z avtom, ampak včasih se najdejo pacienti! Glede garancije pa bo težka, odvisno kakšna je sploh okvara turbine. Če se ugotovi, npr. da so ga mrzlega tiščali ali vročega ugašali (kar se na turbini opazi takoj, ko se jo vzame narazen), se lahko samo obrišete pod nosom! ;)

sandro
Nov uporabnik

Napisal/-a sandro To maj 22, 2007 2:04 pm

mogoče res,toda ni mi jasno kaj bi pridobil s tem,da bi namerno uničil turbino????
Pridobim lahko le stroške in letanje iz enega konca na druzga...

Kako pa mi lahko dokažeš,da sm avto gonil in ugaševal??? ne moreš in kako naj jaz vem da je prejšnji lastnik previdno delal z njim?Ne morem.
Pa tudi dizla nimam prvič!!!!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To maj 22, 2007 2:11 pm

sandro je napisal/-a:mogoče res,toda ni mi jasno kaj bi pridobil s tem,da bi namerno uničil turbino????

Turbino uničiš z nepravilno uporabo, torej neupoštevanjem pravil vožnje turbomotorja. Če je to namerno ali nenamerno sploh ni bistveno.

Pa preden turbino drugo kupiš, preveri cevi od turbine, da ni kakšna počena .. pa dobro preveri, ker se kar tako s prosto oko sploh ne vidi. ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 22, 2007 2:28 pm

kar se tiče prej omenjenih "skritih napak" je težko tudi dokazat, da je ta "skrita napaka" bila tistega ključnega pomena, ki je na koncu uničila turbino...če si imel ob nakupu avtomobila zraven še dodano garancijo potem jo lahko uveljaviš, drugače pa....
predvidevam da ma ta ford ene 4 letno garancijo, če se motim naj me kdo popravi...sicer nevem kako je z garancijo, če kupiš avto od prvega lastnika in da je avto star ene 3 leta če je potem še veljavna? vem pa le, če ta garancija ni veljavna in da ta velja samo za prvega lastnika potem je ta avto kupljen po sistemu videno-kupljeno

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To maj 22, 2007 5:32 pm

jaz sem pa mislil da je garancija na avto in ne na prvega lastnika....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 22, 2007 6:05 pm

meni se zdi da je garancija na avto in ne na lastnika, sicer pa nevem kako je kej če se avto proda 2 lastniku med tem ko je avto še pod garancijo, po vseh pravilih bi ta morala ostati neglede na to kdo je lastnik.........če kdo ve naj napiše ker me zanima
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov