Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sajko1
Nov uporabnik

Kraj: okolica NM

Avtomat smernikov

Napisal/-a sajko1 To maj 22, 2007 12:00 pm

A kdo ve, kako se priklopi avomat smernikov(žmigavcev) ? Gor so oznake 31, C,C2,49 pa 49a. Je Iskrin avtomat, naj bi bil za žmigavce in za varnostne utripalke, zraven pa ni blo nobene sheme al kaj podobnga, jaz pa tud blage veze nimam, kaj naj bi bilo kaj.
LP Sajko

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Avtomat smernikov

Napisal/-a MacTron To maj 22, 2007 12:05 pm

avto je pa verjetno tale.. Skoda Octavia TDi 110KS, l.99 (po brskanju na a.com)
btw daj se navadite da bo slo lazje...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To maj 22, 2007 4:45 pm

Številke so standardne po DIN:

49.......vhod v avtomat (gre na +12V preko kontakta in varovalke)
49a.....izhod iz avtomata (gre naprej na stikalo)
31...... masa
C.......kontrolna lučka za vozilo (utripa na armaturki vedno ko so vklopljeni smerokazi)
C2.....kontrolna lučka za prikolico (utripa na armaturki ko je priključena prikolica)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

sajko1
Nov uporabnik

Kraj: okolica NM

Napisal/-a sajko1 Sr maj 23, 2007 5:54 am

Mactron, ni avto, ampak je viličar! :lol: Na Škodi zadeve ne crkujejo. Sebaveh, hvala za informacijo!
LP Sajko

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Če feb 10, 2011 11:20 am

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kje se da dobit ta avtomat. namreč traktor torpedo ima enakega z enakimi oznakami ampak je cena kar konkretna, mislim da čez 30€. Pa me zanima če je slučajno kdo seznanjen ali ima kateri avto takega, bi dal mogoče kakega rabljenega gor.

Lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če feb 10, 2011 2:23 pm

To je "klasični bosch sistem" in bi moralo pasati od kateregakoli avta, ki je še narejen na tradicionalen način. Le pri azijskih proizvajalcih pazi, ker so lahko oznake drugačne. Paše od jugeca, Renaultov, celo Volvo S40 in V40 sta še zadnja ki imata tak sistem.
Pazi tudi to, da bo dovolj močan da bo lahko poganjal tudi eno ali dve prikolici. Ti imajo še dodaten priklop kontrolne lučke C1 za prvo in C2 za drugo prikolico.

V trgovinah s traktorskimi deli se dobijo elektronski (kvadrasta škatla) in še starejši mehanski v valjastem ohišju. Priporočam elektronske - lepše utripajo in so bolj vzdržljivi.

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Če feb 10, 2011 8:18 pm

Prav takega škatlastega (elektronskega) imam jaz ampak stane v trgovini z rezervnimi deli za traktorje nekaj čez 30€, pa sem mislil če ima kateri avto enakega, in bi probal kje rabljenega dobit. Yugeci so imeli tiste stare navadne okrogle, jaz pa rabim elektronskega!

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če feb 10, 2011 9:24 pm

Odvisno verjetno tudi od letnika jugeca, ker jaz sem videl samo elektronske - ti pa so vsi v kvardastem ohišju, in so tudi malo višji od navadnih relejev.
Kot pravim - imajo jih še vsi "preprosti" in ne-luksuzni avti. Večinoma vsi pred letom 2002 na pamet rečeno. Odpri jim škatlo z varovalkami in releji in preglej kaj piše na njih - največkrat številke 21W, 2×21W, 21W + 21 W, in v tem smislu, ter kako so označeni priključki spodaj.

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Pe feb 11, 2011 8:01 am

Ja res je jaz vem bolj za stare yugece, mogoče so novejši že imeli elektronske. Aha torej bom se pozanimal malo, priključke tak poznam, tak da zvezat mi ga ni problem, glavno da je prave moči!

Hvala za informacije!
Lp

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Pe feb 18, 2011 8:56 pm

[quote]Številke so standardne po DIN:

49.......vhod v avtomat (gre na +12V preko kontakta in varovalke)
49a.....izhod iz avtomata (gre naprej na stikalo)
31...... masa
C.......kontrolna lučka za vozilo (utripa na armaturki vedno ko so vklopljeni smerokazi)
C2.....kontrolna lučka za prikolico (utripa na armaturki ko je priključena prikolica)[/quote]

Evo bil sem na enem manjšem avtoodpadu pa nima takega avtomata, zaj pa me zanima če ima škoda octavia letnik 99 res avtomat z zgoraj napisanimi oznakami, ker ta bi pol moral zagotovo pasati. Namreč oni ni imel nobenega od octavie!

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov