Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Megane I : popravilo ventilacije

Napisal/-a fičfirič Ne jun 03, 2007 10:21 am

Pri meganu so odpovedale prve tri stopnje ventilacije za uklop ventilatorja v avtu.Četrta pa seveda dela ,ker tam je kar direkt 12V ter ne rabi vmesne elektronike.
Kot so mi na servisu povedali je to standard pri tem modelu,ter gre samo en predupor k vragu.
Dobro,razkopljem ventilacijo ter pridem do upora.Uprašanje je sledeče: kakšen upor je?
Napisi na njem niso čitljivi ter nima barvnih oznak kot klasični.Sem ga poizkusil kar mostičiti ter tako ventilacija dela,ampak se bojim da tako nebi dolgo
:)

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j Ne jun 03, 2007 11:19 am

Mislim da ni panike in ti bo tako(mostičeno)delalo na vekevekomaj.Glej le to da boš mostičil z materialom ki je zelo toplotno odporen ker se ta stvar kar precej greje.Jaz osebno sem ta upor cviknil čisto pri glavi in sem vmes namestil vrstno sponko(olupljeno brez zaščitne plastike).To sem storil že na približno desetih avtih in do sedaj še ni bilo nobene pritožbe.Če pa to stvar lotaš ni ziher da bo to zdržalo večje obremenitve(lot spusti) 8)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne jun 03, 2007 2:06 pm

Če boš upor mostičil, ti bodo vse hitrosti enako hitro delale!

Verjetno ti je šla toplotna varovalka (kovinski "valjček" z dvema priključkoma), ki je vezana zaporedno s temi upori. To preprosto mostičiš z trdo žico primerne debeline ali pa zamenjaš z novo toplotno varovalko (če se ne motim je za cca 215°C).

Tudi meni je na Renaultu enkrat šla, pa ne zaradi pregrevanja ampak zaradi starosti..
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov