Ne tankat goriva z večjim oktanskim številom, kot je treba. Takšno gorivo je samo bolj suho, hitreje odpovejo tesnila, poraba pa ne bo nič manjša. Glede tega sem se pogovarjal z enim od direktorjev Petrola )če koga zanima, lahko povem - po poklicu je fizik).
Kar se tiče porabe tvojega Accenta, se mi zdi enormna. Ali voziš samo po mestu in to po principu gas- bremza? Ne res, imel sem Accenta letnik 96, in sem ga 2005 zamenjal za Lantro. Tudi 1.35 motor. Na 20.000 km mi je požrl 1 liter olja, porabo je pa imel 6,9 zadnjih 55.000 km - to se mi zdi kar dovolj natančna meritev. Zadnje leto se je poraba še zmanjšala. Kadar sem šel na morje, mi je konstantno pil 5,7. Zato mi ni jasno kaj ti delaš z avtom.
En prej je rekel, da so Hyundai požrešni. Seveda je odvisno kako voziš. Moja Lantra (1.

ima povprečno porabo 8,9, pa se veliko vozim po Ljubljani, od rdeče do rdeče. Hyundai NISO požrešni avti in imajo super motorje. Če bi imeli še menjalnik tako dober (v moji Lantri je že čisto soliden, tisto v Accentu pa je en j**c) in boljši lak, da ne bi tako rjavel, bi se prodajal po dvakratni ceni. Seveda bi prej morali inženirji zmanjšati hrup v kabini, kar je klasični problem Hyundajev