Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Imel sem prometno nesrečo, pa me zanima če bo avto totalka..

Napisal/-a Scorp84 To jun 05, 2007 1:03 pm

No tko, imel sem srečo da me je pijani voznik udaril, je bil čisto pred menoj mi je pa nekak vspelo izognit se čelnemu trčenju. Pa da ne govorim kolk sem moral avto lovit, da nisem v jark vletu in v zid.
Najraje bi videl da bo avto totalka, na sliki se dost vidi kolk je škode. Sam nimam slike, kjer se vidi da je guma na drugi strani mal postrani.

Pijanemu vozniku je vspelo 3 avta udarit, jz sem bil na sredini, prvemu pa je sam ogledalo uničil. Pa še to se mi je v tujini zgodilo, tko da zdej mam čisto štalo z zavarovanjem. Ker moram čakat da dobim podatke, ker niti ne vem v keri zavarovalnici je. Sam ga nisem videl, ker so ga z rešilcem odpeljali, prav tako mene sam mi ni bilo nič hujšega.

Pa še to, zakaj proizvajalci ne delajo taka ogledala, da se steklo ne razbije na koščke. Imel sem okno odprto in me je fajn po roki posekal(nisem imel roko na vrata!). Kaj če bi mi v oko priletel kakšen košček stekla.
Priponke
Slika030.jpg

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 05, 2007 1:08 pm

Smola, sori. To glede stekla imaš pa čisto prav. Ena od malenkosti, na katero so vsi pozabili, tudi EURONCAP. Zanemarljiv strošek.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To jun 05, 2007 1:09 pm

to ne more biti totalka. vsaj če slovenska zavarovalnica to ocenjuje. kako je pa v tujini pa nevem. mogoče bi b italiji celo priznali totalko.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To jun 05, 2007 1:22 pm

Zavarovalnica je nemška. V servisu so na hitr povedal da je popravilo okoli miljon al več. Nisem pa dal točno ocenit, ker moraš plačat 200e. Avto pa je vreden dva miljona tristo. To v tolarjih govorim, da ne bo kakšne pomote.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To jun 05, 2007 1:31 pm

Dvomim , da ti tole totalka ocenijo....kakšna je škda na zadnji premi, če bo potrebno menjat celo, pol se kar nabere...
BMW E46

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 05, 2007 3:34 pm

Napiši še malce več podatkov,o letniku vozila,opremi itd. Ampak če je samo to,kot se vidi na sliki (platišče,guma,odbijač,komplet prema),potem to ne bo totalka,zna biti pa nekako blizu nje.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

P944
Nov uporabnik

Napisal/-a P944 Če jun 07, 2007 9:13 pm

Če pride okol 4000, 5000 eurov, pol ti znajo priznar totalko, vsaj pri motorjih je tako, da ti za totalko ocenijo vozilo, katere popravilo pride več kot cca. 50 % cene rabljenega, ocenjenega po EUROTAX-u.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če jun 07, 2007 9:18 pm

Tole ni šans za totalko...
To bo vse novo priznano nova vrata + drobnarije popravljene ali pa nove,in nov prag ,bok bodo menjali,odbijač bo verjetno nov priznan ,feltna in guma nova,podvozje za porihtat,...
Zadnjič spremenil Black_Racer®, dne Če jun 07, 2007 9:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če jun 07, 2007 9:19 pm

Bom zelo kratek. Uredi si bolniško in takoj s papirji k odvetniku. Verjemi, se splača.
Avto se bo pa tako ali tako zrihtal.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jun 07, 2007 10:58 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Tole ni šans za totalko...
To bo vse novo priznano nova vrata + drobnarije popravljene ali pa nove,in nov prag ,bok bodo menjali,odbijač bo verjetno nov priznan ,feltna in guma nova,podvozje za porihtat,...

podvozje za porihtat??...si vidu kako stoji zadnja feltna? zadnji most bo kr za zamenjat, prednja vrata nova, zadnji bok za poklepat, zadnji odbijac nov, feltna....pomojem bo kr hudo tle...pa se uprasanje je kaj je naredil zadnji most karoseriji.....je pa kr stroskov... ;)
srecno
LP
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jun 07, 2007 11:08 pm

kolega se je zaletel v ograjo pamu je zadno kolo spipalo, ostalo pa nič ni blo pa so mu ocenli totalko!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To jun 12, 2007 2:05 pm

Avto je danes bil ocenjen s strani zavarovalnice kot totalka. Oni bi izplačali 4 tisoč evrov, avto pa je po eurotaxu vreden 7 tisoč evrov. Na trgu pa okoli 10 tisoč evrov.
Avto pa je letnik 2004, 55 tisoč prevoženih 1.6 motor.
Ker je povzročitelj tuji državljan (nemec), bi čakal da mi izplačajo ene 3 mesece. Zavarovalnica triglav (je predstavnik nemške zavarovalnice) pa avta noče popravljati in bi to kar bi dobil, mogoče še manj. ker se še šef more odločit koliko morajo izplačat. Tko da mam čisto sranje, ker za ta denar ki bi ga dobil si nebi mogel dobit tak podoben avto kot sem ga imel zdej.
Odločil sem se pa da bom izkoristil kasko, ker se mi ne da čakati 3 mesece, bom pač izgubil bonus pa moral nekaj doplačati. Oni bojo isto ocenili totalko, tko da tistih 4 tisoč bom vzel in če bo popravilo 5 tisoč evrov bom pač doplačal.
Edino mi preostane odškodnina, da bom s tem kaj pridobil. Že tko imam same probleme z živci, ker sem brez avta in še ne vem kako bo vse potekal.

Tko da tisti ki boste imeli v tuji državi prometno, vam je tukaj primer kaj boste vse doživeli in same stroške posebi z avtovleko.

Tisti ki pa radi vozite pijani in hitro, bog ne daj da povzročite nesrečo. Tudi če ni smrtne žrtve, ste naredili škodo človeku. Sam sem letos imel veliko načrtov in kot kaže od tega ne bo nič
En uporabnik je napisal na eni drugi temi, da rad vozi hitro ampak sam tam kjer ve da je varno v naselju vozit 90 čeprov je omejitev 50 al 60. Taki ki razmišljajo je treba vozniško vzet. A kdaj pomislite da če vam kakšen pešak izleti, pa čeprav niste krivi da ste človeka udarili, in če bi ga pri 50 udarili bi bil še živ. Pri 90 pa zihr nebi preživel?

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To jun 12, 2007 2:26 pm

Sožalje glede avta, lahko pa tako narediš tako moj foter, isti stroški in podobne poškodbe kot na tvojem, stem da na hyundai getzu, ki je vreden okol 7k€.

Je tudi dobil izplačan kasko, 70% vrednosti avta, potem pa je še avto prodal tu v mariboru šerbineku, za tam nekje 1,5k€. Tak, da če se ti mogoče to bolj splača, da ta avto opustiš pa si raje kupiš enega rabljenega dokler spet nebo prihranek in neboš rabil opustit letošnjih načrtov, glede na denarno stisko.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jun 12, 2007 3:28 pm

odvetnik?
kaka odškodnina ali poravnava ma zagotovo izkušnje s tem
pomoje se splača malo pozanimat...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To jun 12, 2007 5:57 pm

Sem se že, pri poravnavi so mi še narobe svetovali oz. so mi napačno povedali glede kaska, da naj ga ne uporabim.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jun 12, 2007 6:39 pm

za skodo naj te 3glav regresira iz kaska, ko pa bojo izterjali od tuje zavarovalnice ti pa morajo povrnit bonus!

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Ne jun 17, 2007 4:05 pm

sožalje za avto v kakršnem koli oziru gledaš avto ne bo več tak kot je biv lp
citroen berlingo 2,0 HDI

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne jun 17, 2007 4:16 pm

Pa kaj je res tako težko vzeti enega odvetnika?
O Poravnavi in podobnih pa raje ne bi izgubljal besed; so pa oderuhi.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne jun 17, 2007 7:44 pm

_Pancho_: Odvetnik bo že prišel na vrsto ko končam z bolniško.

lenivec: Kokr vem, se da naredit da se steklo sicer razbije ampak koščki ne letijo na vse strani. Sprednja šipa je že taka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov