Nasveti in napotki ter povpraševanja...

himi

Amortizerji za Accenta

Napisal/-a himi To jun 12, 2007 11:08 am

Zdravo vsem skupaj!

Sem lastnik 3-vratnega Accenta letnik 1998(faceliftana verzija letnika95) z 1,3motorjem. Desni sprednji amortizer imam fuč (preverjeno pri mehaniku).
Odločil sem se, da zamenjam samo sprednja dva. Pri kolegovem bratrancu ravno sedaj prodajajo Accenta po delih, tako, da sem se odločil, da vzamem amortizerje skupaj s fedri pri njemu. Amortizerji in fedri so bili menjani pred enim letom, niso veliko voženi in tudi na pogled še zelo lepi in zelo dobro ohranjeni.

Problem pa je zdaj v tem, ker ne vem, če ti amortizerji in fedri(iz Accenta letnika 1996) pašejo na moj letnik 98!?!
Bil sem pri dveh prodajalcih novih amortizerjev in pri obeh dobil različna odgovora: prvi je rekel, da so od maja,leta 1997 na Accentih malo drugačni, tako, da od letnika 96 na mojega ne pašejo, medtem, ko mi je drugi zatrdil, da so enaki in grejo lepo gor. Ter, da so šele z novim Accentom(99/00) spremenili tudi amortizerje in ostalo tehniko.
Kdo me zdaj hoče nategnit, oz. se ne spozna pšreveč na Hyundaije? :lol:

Prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jun 12, 2007 11:49 am

Vzemi si čas in premontiraj. Ne vem samo mislim, da s liftingom karoserije ne spremenijo podvozja, če je vse ok je narejeno ker če boš tukaj en teden čakal ali pašejo ali ne se ne boš nič vozil, verjemite tudi menik kdaj kaj fali pa poskusim vse sam prej ugotoviti razni Haynes in servis za določeno znamko če pa res ne gre pa tukaj vprašam Ok. Pa mislim, da bo treba še optiko naredit.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jun 12, 2007 2:32 pm

Na Hyundaiju se obvezno menjajo amortizerji in to vsi, ker če po cesti gledaš sicer všečen avto z dobro starejšo Mitsubishijevo tehniko, pa z zanič amortizerji. Če zamenjaš za Monroe 8Potokar), Sachs(AC) ali kakšne poceni Kayaba (Euroton) ali podobno, boš spoznal, kako je lahko Hyundai dober avto. Ni pa to edina firma z neuglašenim podvozjem, zelo znan je Audi A6 do zadnjega modela, ki neprimerno pokimava čez grbine na zadnjem delu, pa čeprav se boste temu smejali, le poglejte ob priliki, ko vozite za enim predstavnikom. Za primerjavo ustreznosti si poglej tovarniške kataloge v trgovinah (Potokar) ali na Internetu.

lucky009
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lucky009 Če jun 14, 2007 1:41 pm

Z dobro starejšo Mitsubishijevo tehniko? ki je ne uporablja že več kot 12 let.Se prav da so jo mel sam pony, lante do 95l in sonate do 95l, na našem trgu.Ucuni so mel pa hyundaije prej ki so bili pa kr kopija nekaterih ferm.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Če jun 14, 2007 2:51 pm

Možno, da se da amortizer popraviti. Vprašaj na firmi "amortizer" v Dolu pri LJ. Oni bodo tudi najbolje vedeli kako je z vgradnjo starih. Specializirani pa so za Hyundaje, tako, da so oni prvi naslov za kakršna koli vprašanja.
LP

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Če jun 14, 2007 4:41 pm

Jozotom pa glih accenta šimfaš, ki je imel v svojem razredu najboljše podvozje. Neodvisno vzmetenje na vseh štirih kolesih leta 95 ni bil standard v tem cenovnem razredu. Pa še slikca, da boš razumel o čem govorim.

Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Če jun 14, 2007 4:57 pm

Eh zasnova podvozja je že ql ko ima posamične obese ampak original amortizerji so pa zanič. Menjan z enimi ko so jih višje predlagal pa se avto koj lepše pelje kot z originalnimi
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Če jun 14, 2007 5:55 pm

Kakšna je pa zasnova podvozja na Lantri?
Se mogoče splača menjat amortizerje?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 15, 2007 2:39 pm

Moj prijatelj prisega na Hyundaie, jih pretirano neguje in jih ima že dolga leta od pojava PonyLSa naprej. Vedno pa najprej zamenja amortizerje na novemu za kakšen Monroe sensatrack ali podobno, tudi na zadnji srebrni Lantri karavan. Sva šla s sodelavcem v Avstrijo po nov radio z Lantro limuzina, ne govori mi o uglašenem originalnem podvozju čez Ljubelj. Tudi on šimfa amortizerje, jih pa bo popravljal v Dolu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov