Nasveti in napotki ter povpraševanja...

slanek
Nov uporabnik

R5 fergazer

Napisal/-a slanek To jun 12, 2007 6:38 pm

Pozdravljeni!

Imam Renault 5 Campus 1.1 l. 92. Težava se mi pojavlja zaradi porabe vozila. Poraba na 100 km je okoli 10l, kar je preveč za takšen motor. Verjetno je problem v frgazerju, vendar nisem 100% saj nisem mehanik. Ko je avto hladen vžge v prvo, ko pa je topel pa zelo, zelo težko. Tudi odziv je slab, rabi zelo dolgo preden potegne (verjetno ga zaliva). Prosim vas torej, če mi lahko pomagate rešiti moj problem s kakšnimi nasveti in rešitvami, kako naj rešim problem. Omeniti pa moram tudi, da sem pred kakim letom prav tako imel Renault 5 Campus l. 87 pa je šel brez problemov, poraba pa je bila okoli 7l.

Za odgovore in pomoč se že v naprej zahvaljujem.

LP, Jaka

Uporabniški avatar
Majstor18
Nov uporabnik

Napisal/-a Majstor18 To jun 12, 2007 6:39 pm

Vžig oz razmerje gorivo/zrak.

lp
Kdor spi zlo ne misli, kdor je buden naj gre spat

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek To jun 12, 2007 6:45 pm

Torej moram nastviti vžig? To misliš platine ali kaj?

LP, Jaka

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 12, 2007 10:33 pm

Poglej vžig in pa nastavi frgazer. Na frgazerju pa bodi pozorn na pospeševalno pumpico ( katera špricne bencin ko daš gas) ker so rade preperele na teh frgazerjih. Drgač moja bivša je mela porabo od 8 pa do 12......Pa se ni dal nič porihtat....Sem pa pol na odpadu dobil drug frgazer in zdej ma porabo 6-7.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr jun 13, 2007 8:44 pm

Na teh fergazerjih rade crknejo membrane...tista za čok...poglej jo če sploh še deluje

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 13, 2007 9:35 pm

poglej če ti ni slučajno lulka od pospeševalne dize ven vrglo in ti ga zaradi tega zaliva,nastavi vžig in platine ter uplinjač,pa prekontroliraj svečke in poglej če deluje vakum membranca za zamik vžiga ker če ti tista ne deluje pod obratih sploh nimaš pravega vžiga,nova pa je okol 8 bivših jurjev in samo original

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jun 14, 2007 10:33 am

Zenith ali Solex? Poglej kaj je z ventilom (iglo) ki zapira dovod v nivoju bencina, če ne zapira, preliva v difuzorju. Snameš glavo in probaš s pihanjem. Okvirno pravilo je, da plavač zapira ene 8mm pod vrhom. Sem tudi že srečal odvito glavno dizo, ki je bila v prekatu od bencina. Vidna je skozi vijak od spodaj. Predvsem se sname fergazer in si ga dodobra ogleda. Delaj na mizi ali nad škatlo, da kaj ne izgubiš!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov