Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gregy007
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Vetrobransko steklo audi orig/ponaredek?

Napisal/-a gregy007 So jun 16, 2007 8:24 am

Pozdravljeni,

počilo mi je vetrobransko steklo na mojem A4,malo sem se zanimal pa se cene gibljejo od 100 do 300 E 8z montažo)odvisno ali je originalno steklo ali ne.Ali mi ve kdo povedat za kakšno razliko gre med tema dvema???

hvala

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo So jun 16, 2007 8:43 am

Mislim ,da največja razlika je v ceni ....mojmu bratu je tut pred kakmu letu počla na pasatu in smo dali not neoriginalno, in ni neke razlike...
Audi.... zakon!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So jun 16, 2007 11:46 am

Sam imam drugačno izkušnjo. Na Mondeotu se je razbila sprednja šipa, pa smo dali noter neoriginalno, ker je bila namesto 400€ samo 150€. In rezultat? Vse lepo in prav, dokler ni treba vklopiti brisalce. Za seboj namreč puščajo sled, brišejo zelo zanič. Kadar ponoči dežuje mora avto stati v garaži, saj je vidljivost katastrofalna. Pa smo kupil ta npve Boševe brisalce (50€), pa ni čisto nič boljše. Moj nasvet - original je mnogo boljši. Naj ti ne bo žal tistih 200€, saj imaš vendar Audija! Velikokrat neoriginalni testi niso A-testirani, pa čeprav piše, da imajo A test. Si upaš pomisliti, kaj bi se lahko zgodilo če se pri nesreči steklo ne razbije na dovolj majhne košče, ki niso ostri?

Ne kupuj sranja!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Vetrobransko steklo audi orig/ponaredek?

Napisal/-a MacTron So jun 16, 2007 11:55 am

ja ni samo fora v tem ali je original ali pa kopija oz. ponaredek imas razliko
v ceni zaradi same sestave... torej atermicna, minimalna zacita pred praskami,
tonirana navadna itd... sicer ti pa v spodnjem (levem ali desnem) kotu pise kaksne
so karakteristike
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jun 16, 2007 11:58 am

glede tega glede slabega brisanje brisalcev.... krivda je malce tudi na strani tistega,ki je šipo menjal,ker je le treba bit pozorn,kolk lepila,kolk od roba itd... in če že pri tem mal fali,je potem tudi sama lega šipe,drugačna in se to potem pri brisanju pozna
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale So jun 16, 2007 12:59 pm

(1) Delci stekla se vedno najdejo povsod okoli, tako da... res pa večina ostane skupaj, vendar spet odvisno ali je original.
(2) Ni fore kako je steklo lepljeno, stari! Če ne bi bilo dobro lepljeno bi v nalivu spuščalo, pri visokih hitrostih pa piskalo, OK? Sicer pa sem imel Na Accentu čisto drugačne dimenzije metlic od predpisanih, pa je odlično brisalo, tako da ... ne pametujte preveč.

Neoriginal je lahko enako kvaliteten kot original, toda nikoli ne veš. Riziko se na splača. Vsaj pri tem avu ne in pri 200€, ki res ni ne vem kakšna cena.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jun 16, 2007 2:02 pm

paskvale je napisal/-a:(1) Delci stekla se vedno najdejo povsod okoli, tako da... res pa večina ostane skupaj, vendar spet odvisno ali je original.
(2) Ni fore kako je steklo lepljeno, stari! Če ne bi bilo dobro lepljeno bi v nalivu spuščalo, pri visokih hitrostih pa piskalo, OK? Sicer pa sem imel Na Accentu čisto drugačne dimenzije metlic od predpisanih, pa je odlično brisalo, tako da ... ne pametujte preveč.

Neoriginal je lahko enako kvaliteten kot original, toda nikoli ne veš. Riziko se na splača. Vsaj pri tem avu ne in pri 200€, ki res ni ne vem kakšna cena.

on ni hotu povedaz da bi puscalo ampak ce je vec lepila ali pa neenakomerno porazdeljen je sipa pod drugacnim kotom kot prej in naj se nebi brisalec lepo vlegel na sipo in zato ne brise dobro.pa napisau je da je mozno da je zaradi tega ne pa da je sto posto zato.
pa ni potrebe po tako ostrem jeziku

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale So jun 16, 2007 2:35 pm

Ja, ampak ti je odvisno od proivajalca stekla, kako plasi medsebojno lepi, mar ne? Torej original je boljši.
Glede kota vlečenja metlic brisalca - mi gre kar na smeh. A misliš, da je steklo oblikovno kaj drugače narejeno? + tudi če umivaš novo steklo na Mondeotu z ročno gumo, se pozna sled. Sigurno je vrhnja plast stekla čudno narejena.

PS: nikakor nisem hotel uporabljati ostrega jezika. Če me je kdo tako razumel, se mu pa opravičujem.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jun 16, 2007 5:01 pm

Jas mam not ponaredek pa čeprav sem mel krito od zavarovalnice in bi lahko vzel orginal pa briše isto kot prej.

lp

gregy007
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gregy007 Ne jun 17, 2007 10:35 am

hvala vsem,odločil sem se da bom kljub samoplačništvu vzel original...

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Ne jun 17, 2007 12:17 pm

Velikokrat se da dobiti steklo istega proizvajalca
kot je original,le da ni na steklu emblema...oziroma znaka vozila.
Tako da če sam plačaš ti priporočam kaj takšnega.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Ne jun 17, 2007 4:51 pm

Če te popravim - da se res dobiti, vendar težko. So pa s tem povezani veliki nategi. Mislim, da si se odločil prav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov