Nasveti in napotki ter povpraševanja...

spaceone
Novinec

velikost tesnila

Napisal/-a spaceone Če jun 28, 2007 3:38 pm

Pozdravljeni

Ali kdo ve kakšna je velikost tesnil (semeringov) za daihatsu ferozo l.89 in sicer:
1. tesnila med kardanom in prednjim diferencialom
2. tesnila med karadanom in zadnjim diff.

Kje bi lahko to zvedel?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 29, 2007 7:08 am

AC Dunajski prodaja Goetze semeringe, poglej v katalog, notranja mera, zunanja mera, smer vrtenja osi, material. Če ne najdeš, pojdi na uradni servis in si zapiši mere. Semeringi pa že niso tako dragi, da bi moral celo Slovenijo obrniti.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jun 29, 2007 7:23 am

Na servisu so rekli, da me bodo poklicali - ampak vprašanje čez koliko mesecev :roll:

Sem upal, da je kdo že menjal, pa bi mi znal povedat mere. V katalogih pa tudi verjetno nimajo tesnil glede na znamko avtomobila.

Celotno zadevo bi hitro rešil, če bi vse skupaj razstavil. vendar bi potem bil problem, če teh tesnil nihče ne bi imel na zalogi in bi čakal kak teden ali več na njih. Avto pa rabim vsak dan.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jun 29, 2007 7:47 am

spaceone je napisal/-a:Na servisu so rekli, da me bodo poklicali - ampak vprašanje čez koliko mesecev :roll:

Sem upal, da je kdo že menjal, pa bi mi znal povedat mere. V katalogih pa tudi verjetno nimajo tesnil glede na znamko avtomobila.

Celotno zadevo bi hitro rešil, če bi vse skupaj razstavil. vendar bi potem bil problem, če teh tesnil nihče ne bi imel na zalogi in bi čakal kak teden ali več na njih. Avto pa rabim vsak dan.

V trgovini z rezervnii avtodeli bi mogli met tudi v katalogu mere.
Za semering dobit pa res ni nobena težava, greš v trgovino z ležaji ali podobno in te bodo zasuli z semeringi, kakšnih čudnih mer, da ne bi meli pri tem pa tudi skoraj ni.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 29, 2007 6:02 pm

HOLLAND je napisal/-a:
spaceone je napisal/-a:Na servisu so rekli, da me bodo poklicali - ampak vprašanje čez koliko mesecev :roll:

V trgovini z rezervnii avtodeli bi mogli met tudi v katalogu mere.
Za semering dobit pa res ni nobena težava, greš v trgovino z ležaji ali podobno in te bodo zasuli z semeringi, kakšnih čudnih mer, da ne bi meli pri tem pa tudi skoraj ni.

Pa se zna zgodit veš.... ker so to namenski semringi in ležaji..... podobni problemi so če greš iskat kak ležaj za kak menjalnik...... al original al pa preurediš ležaj ( postružiš)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jun 29, 2007 8:31 pm

Ja sigurno, da se lahko zgodi, ampak kar mam jst izkušenj, kar se hodu kupovat, pa sem kupoval večinoma za traktorje, kjer je najbrš še več možnosti za čudne mere, ampak nikoli ni blo problemov dobit. Zna pa se zgodit.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 29, 2007 9:25 pm

Mislim da ma uporabnik Nebivedu ferozo in on jo sam šraufa tak da bi mogoče vedo to kar te zanima. Najboljše da ga kontaktiraš prek zasebnih sporočil, vrjetno pa tak ne bo trajalo dolgo da se bo sam oglasil ker je mod :D
LP Rok

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jun 29, 2007 11:04 pm

Sva se že pogovarjala, vendar ne ve. Ne vejo niti pri avto škorjanc, kjer imajo servis za daihatsu.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So jun 30, 2007 4:14 pm

www.mrak.si prodaja Elring tesnila (med najboljšimi), ni vrag da ti ne bi vsaj mer povedali. Ponavadi so v kompletih tesnil tudi semeringi, so pa v katalogih mere.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov