Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

POLO 6N (iz ročno v električno pomik stekel)

Napisal/-a _miha_ Po jul 02, 2007 10:48 pm

Imam polota 6N letnik 1997/1998, s tremi vrati.
zdej imam ročni pomik sprednjih stekelj in bi rad imel električno.

zanima me če premontaža ni preveč zahtevna in če rabim druga vodila v vratih.

a se splača kupiti od kakega razbitega? ali pa kje prodajajo to kej?

Pa kje bi lahko dal to zmontirati v Ljubljani in koliko pride kaj cenovno?

LP Miha ;)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po jul 02, 2007 11:01 pm

dobiš razbitega poliča in tam pobereš ven...tudi vodila mislim da moraš menjati...
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To jul 03, 2007 6:28 am

Jap vse rtreba menjati!
Vodila se pravi z motorčkom elektriko če imaš samodejno zapiranje še moraš dobro prevezat z razdelilcem in seveda gumbe!
Dela je kar precej ja!
Make my day

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ To jul 03, 2007 7:55 am

Badmike je napisal/-a:Jap vse rtreba menjati!
Vodila se pravi z motorčkom elektriko če imaš samodejno zapiranje še moraš dobro prevezat z razdelilcem in seveda gumbe!
Dela je kar precej ja!

kako to misliš samodejno zapiranje?

sam kam pa lahko priklopim motorčke, naprimer rad bi ko je kluč notr (kot kontakt) da mi šele takrat šipe delajo.

Pozna kdo kak odpad za WV

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To jul 03, 2007 8:33 am

Samodejno mislim tisto ko stisneš gumb in ti samo gre do konca ne da bi ga bilo potrebno z ponovnim pritiskom ustavit! Ko ti pride do konca in ga samodejno izklopi!
Najboljše je da res sam zmontiraš iz kakega rukjenega avta ven ker je kablov kar nekaj!
Cela solata kablov!
Jaz ko sem montiral sem izgubil živce parkrat! Aja pa nekaj varovalk si za rezervo prihrani ker jib bo kar nekaj šlo!
Make my day

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ To jul 03, 2007 9:47 am

Badmike je napisal/-a:Samodejno mislim tisto ko stisneš gumb in ti samo gre do konca ne da bi ga bilo potrebno z ponovnim pritiskom ustavit! Ko ti pride do konca in ga samodejno izklopi!
Najboljše je da res sam zmontiraš iz kakega rukjenega avta ven ker je kablov kar nekaj!
Cela solata kablov!
Jaz ko sem montiral sem izgubil živce parkrat! Aja pa nekaj varovalk si za rezervo prihrani ker jib bo kar nekaj šlo!

aha hvala ti! kje bi pa lahko dobil kak razbit polo? mal sm gledu na bolhi pa avto net, a je tud kak odpad?

enga sm klicu k uvaža iz italije, reku mi je za oboje vrata 120€ motorčki,vodila in stikala,
a je drago to?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jul 03, 2007 9:57 am

_miha_ je napisal/-a:enga sm klicu k uvaža iz italije, reku mi je za oboje vrata 120€ motorčki,vodila in stikala,
a je drago to?

ne ni, ker pride nova stvar za eno stran okrog 95 eur (nisem pa ziher al to zaj samo mehanizem al je motorček zraven)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To jul 03, 2007 8:08 pm

To res ni drago samo da še je solata kablov zraven!
Ni pa mus da je glih polo saj tudi od drugih paše notri! Če že češ original pa itak majo vsi VW enake motorčke not! No mogoče se iz letnika v letnik kaj spreminja.
Make my day

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ To jul 03, 2007 8:10 pm

Badmike je napisal/-a:To res ni drago samo da še je solata kablov zraven!
Ni pa mus da je glih polo saj tudi od drugih paše notri! Če že češ original pa itak majo vsi VW enake motorčke not! No mogoče se iz letnika v letnik kaj spreminja.

ja kabli niso zraven, kje so kaki odpadi??

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jul 03, 2007 9:56 pm

Doche je napisal/-a:
_miha_ je napisal/-a:enga sm klicu k uvaža iz italije, reku mi je za oboje vrata 120€ motorčki,vodila in stikala,
a je drago to?

ne ni, ker pride nova stvar za eno stran okrog 95 eur (nisem pa ziher al to zaj samo mehanizem al je motorček zraven)

okoli 115€ pride brez motorčka za eno stran ;)
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche To jul 03, 2007 10:09 pm

AndrejD je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:
a je drago to?

kje to? avto jarc ma za 95 mehanizem, ponaredek je pa okoli 100 sem enkrat spraševal :?

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ To jul 03, 2007 10:20 pm

Doche je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:
a je drago to?

kje to? avto jarc ma za 95 mehanizem, ponaredek je pa okoli 100 sem enkrat spraševal :?

95€ a to brez motorčkov samo vodila?? a je težko zamenat vodila?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche To jul 03, 2007 10:55 pm

to je ravno najtežje, meni se je zatakno mehanizem in sem potrgal tapete dol, pogledal spodaj pa mi nič ni blo jasno. sicer nisem v teh zadevah ampak smo doma gledli noter pa sploh nič nobenmu ni blo jasno, pol sem mel pa srečo da je samo od sebe začelo delat, pomoje bi šlo ampak ta napeljava bi te uničla do konca, ko sem tam še kable noter videl me je minlo. govorim pa kot laik ker mi to kablovje ni všeč :oops:

edit: ja samo mehanizem torej vodila. se ti pa še vedno splača kakega karamboliranega najt pa dat mogoče nekomu 20-30 eur. ampak seveda to lahko čakaš in čakaš preden se najde tapravi model zate. če ti ni pa težko dat za novo pa pelješ na servis pa ti še kr menjajo tam oz enmu domov ko se spozna da nebo plačeval delovnih ur zastojn. 95 je pa ena stran bla ja.

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ Sr jul 04, 2007 10:31 am

Doche je napisal/-a:to je ravno najtežje, meni se je zatakno mehanizem in sem potrgal tapete dol, pogledal spodaj pa mi nič ni blo jasno. sicer nisem v teh zadevah ampak smo doma gledli noter pa sploh nič nobenmu ni blo jasno, pol sem mel pa srečo da je samo od sebe začelo delat, pomoje bi šlo ampak ta napeljava bi te uničla do konca, ko sem tam še kable noter videl me je minlo. govorim pa kot laik ker mi to kablovje ni všeč :oops:

edit: ja samo mehanizem torej vodila. se ti pa še vedno splača kakega karamboliranega najt pa dat mogoče nekomu 20-30 eur. ampak seveda to lahko čakaš in čakaš preden se najde tapravi model zate. če ti ni pa težko dat za novo pa pelješ na servis pa ti še kr menjajo tam oz enmu domov ko se spozna da nebo plačeval delovnih ur zastojn. 95 je pa ena stran bla ja.

aha, ja sej pomoje da bom uzela od kakega razbitega, al pa od enga k uvaža iz italije za WV za 120€ komplet vodila, motorčki, in stikalo za obe strani levo in desno. pa še bliz mene živi.

ja jaz nimam nobenih žic zdej, kam se pa lahko priklop pol to? sej kokr vem rabiš ti samo napajanje iz nekje na motorček pol pa stikalo vežeš umez ali ni tako? pa kako je s tem da prtisneš pa gre pol sama dol? a to je tak stikalo?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 04, 2007 10:43 am

Rbiš varovalko pa rele. To bi mogla itak enmu štromarju dat da skupaj vrže.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ Sr jul 04, 2007 10:59 am

Samotar je napisal/-a:Rbiš varovalko pa rele. To bi mogla itak enmu štromarju dat da skupaj vrže.

ok verovalko itak, sam zakaj pa rele? rele preklapla, kje pa kle preklop?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr jul 04, 2007 11:47 am

jaz mam tak narjeno da desno šipo odprem tak da morem držat stikalo.. ko pa jo zapiram pa samo stisnem na kratko in se sama zapre.. na levi strani mam pa tak da če malo stisnem se premakne za tolk kolk sem stisno lahko pa do konca stisnem stikalo in se sama odpre in z zapiranjem je enako.

moreš met pač kable povezane za napajanje ja. ampak bolše če ti kdo to nardi ker ti lahko nardi še tak da ko boš avto zakleno lahko držiš kluč noter pa zapreš šipe od zunaj, razn če maš daljinsko da pol gumbek držiš.

da bi ti kaj podrobno več povedal pa nisem jaz za elektriko ne

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Re: POLO 6N (iz ročno v električno pomik stekel)

Napisal/-a _miha_ Sr jul 04, 2007 7:04 pm

a pašejo vodila in motorčki iz sprednjih vrat 5 vratnega polota v mojga , ki je trivratni model.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr jul 04, 2007 8:04 pm

Vsi ki montiarjo alarme tudi ponavadi obdelujejo šipe. Tudi v Anetu imajo motorje za pogon šip.

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ Sr jul 04, 2007 8:14 pm

joztom je napisal/-a:Vsi ki montiarjo alarme tudi ponavadi obdelujejo šipe. Tudi v Anetu imajo motorje za pogon šip.

anatu? kje je to?maš kak link?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 18 gostov