kaj pomeni če se pojavi pri mrzlem vžigu svetel dim iz avspuha, imam namen kupit takšen BARVAO 1,9 jtd. Ko pa dodam gas pa svetlega dima ni več. Zanima me kaj bi lahko to bilo. To je bilo pri mrzlem vžigu (no vuni je blo 25 stopinj, amapk avto je stal kar nekaj dni ).
Zelo možno. Sploh pa če povem, da se tak avto prodaja zelo dolgo časa (izkušnja izpred 3 tednov-sem prodajal bravo JTD). Sploh pa po ceni, ki jo ponavadi postavijo preprodajalci z avti.
Sicer pa če kopuješ tak avto ti lahko samo povem, da je motor odličen ob rednem servisiranju, periferija okoli pa tko-tko. Lahko bi se bolje potrudili je pa tudi res, da sem delal kar nekaj kilometrov.
Lepo vas prosim, vsi tisti ki imate dizle, naj vam ga kdo vžge ko je mrzel sami pa si to oglejte od zadaj. Čisto vsak spusti malo dima, takoj ko vžge...
jolpak je napisal/-a:Lepo vas prosim, vsi tisti ki imate dizle, naj vam ga kdo vžge ko je mrzel sami pa si to oglejte od zadaj. Čisto vsak spusti malo dima, takoj ko vžge...
Bel dim načeloma ni problematičen pri vžigu, dokler ga je v mejah normale. To je lahko zaradi kondenza, včasih se tudi zgodi, da od kaksnega injektorja pride nafta v valj, ko avto stoji.
Verjetno se malce olja nabere v intercolerju zato se pojavi ta dim. Če je samo ob vžigu in še nekaj sekund po tem je to čisto vredu. Ne me pa kaditi tako dolgo, da se motor segreje ali pa celo še takrat, ko je ogret.