Nasveti in napotki ter povpraševanja...

OLI
Novinec

Pomoč-Usnje na volanu-Renault Clio

Napisal/-a OLI Po jul 23, 2007 5:35 pm

Imam 1,5 leta starega Renault Cliota prevoženih imam približnio 45.000 km kupil sem novega (novi zadnji model).
Volanski obroč je odet v usnje.

Problem je sledeči: na zgornjm delu volana (ura 12) se mi je na dolžini 5 cm in širini
2-3 mm pojavilo nagrbančeno usnje.Malo se cufa zgornja plast.
Nisem ga imel ne na soncu in tudi za razne kreme nisem ravno zagret tako da od tega ni.

Zanimam me ali se to, da uveljaviti pri garanciji, ker na Renault servisu pravijo, da bo to verjetno nemogoče.
Ali se lahko kako drugače popravi.

Najlepša hvala za odgovore in pomoč.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jul 23, 2007 5:39 pm

S kakšnim izgovorom pa to ne spada pod garancijo? Po moje bi moglo it, ker ti nimaš nič pri tem, sej ne drzis obe roki zgoraj, da bi bil ti kriv. To je kriv renault, ne ti, po mojem, tako da probaj če se da kej zmenit.

Lep pozdrav

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Po jul 23, 2007 5:42 pm

Rekli so da če se to naredi recimo pri enem avtomobilu od stotih, to ni garancija in da na Renaultu komplicirajo, zanimajo me če imate vi kakšne izkušnje.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jul 23, 2007 5:43 pm

Ja kaj se more na vsakem drugem zgodit da bojo dojel da je neki narobe? Pismo, sej teh avtov se na tisoče in tisoče proda, če je vsak stoti je to že velik in bi pomoje moral zamenjat, sej gre v tem primeru za serijsko napako :?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Po jul 23, 2007 6:50 pm

Ima še kdo kakšen predlog, izkušnjo?

Kaj pa zveza potrošnikov?

Hvala

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po jul 23, 2007 8:12 pm

Ne boš nič dosegel. Po moje se ti ne splača letat okrog zaradi gube ali karkoli že je. To NE spada pod garancijo garantirano. Edino če bi se ta napaka pojavila v velikem številu vozil. Potem pa ja. Imam podoben problem, ker se mi je na enem koncu volana "cvern" malce razcefral. Ne velik a videt je. Pa vem še preden grem na servis, da me bi 100% zavrnili. Raje daj če te moti preoblečt volan. Res, da ni zastonj in da ne bo tako dober oprijem kot original a poštimano pa bo. Premisli.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po jul 23, 2007 8:32 pm

Zdravo,

moj Clio je sicer star 4 leta, vendar sem opazil isto stvar kot jo opisuješ. Pri meni se je to zgodilo na 9 in 15 (tam kjer držim roki). Ja pa avto prevožen 40.000. Usnje se je na tem delu nagrbančilo. Me pa v bistvu ne moti in tudi na servisu nisem nikoli omenil.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jul 23, 2007 9:31 pm

lenivec je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a: in da ne bo tako dober oprijem kot original a poštimano pa bo. Premisli.

verjemi, volan bo 10x boljši po tem ko ga dobi šetina v roke, ker leder in cvirn v cliotu ni neke pretirane kvalitete

pa še ena za avtorja te teme: začni malo kremice uporablat, ker usnje je naravni materjal in rabi nego.

jp škoda živcev pa cajta- raj reskiri pri šetini za oblačenje volana v novo usnje pa bo ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jul 23, 2007 9:50 pm

lenivec je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a: in da ne bo tako dober oprijem kot original a poštimano pa bo. Premisli.

verjemi, volan bo 10x boljši po tem ko ga dobi šetina v roke, ker leder in cvirn v cliotu ni neke pretirane kvalitete

pa še ena za avtorja te teme: začni malo kremice uporablat, ker usnje je naravni materjal in rabi nego.

kakšna pa je cena?

Uporabniški avatar
hirabbit
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a hirabbit Po jul 23, 2007 9:52 pm

kljukec je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:

jp škoda živcev pa cajta- raj reskiri pri šetini za oblačenje volana v novo usnje pa bo ;)

Bi bil kdo tako prijazen pa dal kontakt od tega moža, ker imam tudi jaz namen dat volan v usnje ? Hvala.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jul 24, 2007 1:36 pm

kakšna je cena?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To jul 24, 2007 2:48 pm

lenivec je napisal/-a:

Ja spet je velik odvisno kdo to dela in kakšna kvaliteta usnja je. Eden si je dal k zelo priznanem (oziroma ga hvalijo da dobro naredi) oblečt volan. Pa je bil oprijem slabši kot original. Ni nujno, da bo slabše. Nisem napisal, da je odvisno predvsem od materiala in kvaliteta le tega.
Kje pa je ta Šetina? In koliko hoče za en preoblečen volan? Ker bi si tudi sam dal na novo preoblečt. Mogoče v rahlo drugo barvo. Me zanima.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To jul 24, 2007 4:50 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Za kremice sem fulllll zagret, poraba je zelo velika.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na servisu me je najperj vprašal: " Ste se mazali kaj s kremo ali nosite prstan?"

Pa sem mu odgovoril:"Zelo se mažem, preden sedem v avto dam povdarek na mazanje rok!"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To jul 24, 2007 6:02 pm

Potem ni bilo nič iz tega?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jul 24, 2007 6:37 pm

čudno.. meni so pa včeraj lih na laguni reklamirali pod garancijo, luknjico za pijačo med zicema ko se mi je oluščla zaradi ključev cela. pa noben niti piskno ni če je od ključev oz. kaj druga, samo ko sem prišo po avto na servis, so rekli naslednji pon. je del tukaj.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jul 24, 2007 6:45 pm

Šetina 041/632-960
je v črnučah
cena za volan je cca 80 eur
za ročko cca 15
vse je seveda odvisno od tega kaj vse je treba zamenjat
pri mercedesu gre samo čez z novim usnjem, ker če menja je še pena 50 eur- original
drugje da dol usnje, pa novga gor- iste zareze in vse
cca 1000 eur je pa oblačenje celotnega avtomobila
lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jul 24, 2007 7:09 pm

pri moji punci se isto grbanči in kmal se bo začel luščit. avto ma 55.000km in je 2004 letnik. tko da zgleda da je res za en k*** ta renojev usnje.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To jul 24, 2007 8:02 pm

am.. jaz sem v avtošoli vozil tut cliota 04 letnik, 60k prevoženih... pa je blo usnje čist nagubano pri polužajo 15 pa 9, prav moteče je bilo....res pa da se je skos vozlo v tej poziciji šolskadržarok.press..
aja pa glede krem.. za sedeže... imam usnjene obrobe... avto ma 5000 km in ne stoji dosti na soncu....na kolk cajta bi se naj mazalo usnje?

Uporabniški avatar
janchy
Nov uporabnik

Napisal/-a janchy Sr jul 25, 2007 10:21 am

Jst mam isti problem..clio letnik 2001 se mi je letos volan isto začel nagubati pa luščiti..to je pač napaka pa slabi material..tega je velik..od sestre tip dela na renoju pa je reku da je tega kr dosti...najbolš je da se ga preobleče in je...
[url=http://www.kevdr.com/][img]http://www.a2u-bambi.com/userbars/
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov