sebaveh je napisal/-a:Možno, da je šele sedaj vse skupaj padlo na svoje mesto. Ali pa se je zajla malo raztegnila. Najboljše da pogledaš obe strani kjer je zajla vpeta in ju primerjaš.
sebaveh je napisal/-a:Kaj pa drugi (sprednji) konec zajle, ki gre na ročico in so matice za nastavljat - je tam vse kot je bilo prej?
napi je napisal/-a:Kter avto pa maš oz. kter zavorni sistem je gori?
Ena možnost tvojih težav je lahko da imaš čeljusti ki so kao samonastavljive. Pri teh ko jih menjaš moreš imet cajt in volo. Ker se tam nastavlja po zobek in zobek zavorni učinek (povečuješ premer med čeljustmi), in ko že imaš skor vse nastavljen ti preskoči za en zobek preveč. In potem zopet vse od začetka. Aja to vse počneš pri snetem bobnu, in tako dolg nastavljaš dokler ti ne prime dovolj, oz do te mere da še spraviš gor boben.
Na starih čeljustih si poglej kak so skupi narejene ter kako se nastavlja. Pa še to, za takšno vrsto čeljusti je boljše vzet eno izmed boljših firem, ker rado te zobeke pobere(vsaj menj jih je) na cenejših varjantah ponudnikov teh zavornih oblog
napi je napisal/-a:Kter avto pa maš oz. kter zavorni sistem je gori?
Ena možnost tvojih težav je lahko da imaš čeljusti ki so kao samonastavljive. Pri teh ko jih menjaš moreš imet cajt in volo. Ker se tam nastavlja po zobek in zobek zavorni učinek (povečuješ premer med čeljustmi), in ko že imaš skor vse nastavljen ti preskoči za en zobek preveč. In potem zopet vse od začetka. Aja to vse počneš pri snetem bobnu, in tako dolg nastavljaš dokler ti ne prime dovolj, oz do te mere da še spraviš gor boben.
Na starih čeljustih si poglej kak so skupi narejene ter kako se nastavlja. Pa še to, za takšno vrsto čeljusti je boljše vzet eno izmed boljših firem, ker rado te zobeke pobere(vsaj menj jih je) na cenejših varjantah ponudnikov teh zavornih oblog
lisko je napisal/-a:Si dal gor nove diske in ploščice? Ker isto menjavo sem opravil jaz pred dvema mescema in se je dogajal isto......... šele po menjevai in diskov in zavornih ploščic sta začeli grabit enakomerno. Če si dal gor drugo premo in pustil stare diske ( kot jaz) Je možn da so bli diski že prej pregreti ali....
Tist, da se je u tisti ročici, ki pride iz čeljusti kaj premaknilo.....odpade. Tudi če bi se....z zajlo vedn pol isto potegneš bi pač en batek bil bolj ven kot drugi.... če me razumeš. Tisti mehanizem ( če le vredu deluje) nima veze s tvojim problemom. Edina možnost ( če je vse ostalo vredu) je, da ti šteka ena zajla ( znan problem včasih pri jugičih) Zajlo vzam ven in jo čez noč daj u naftno kopel, da se dobro razmasti in očisti rje potem pa jo dobro namaži in more delat.
joztom je napisal/-a:Razporejanje moči pri ročni med kolesoma se izvaja na "vagi" pri ročki na sredini avta, kar je na vsakem avtu drugače izvedeno, mogoče si zamenjal zajli med seboj, če sta različni.
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 8 gostov