Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

težava z ventilatorjem

Napisal/-a marjan novak To avg 07, 2007 9:48 pm

Imam sledeč problem:
Zjutraj grem do avta (marea JTD 105) in slišim zvok, ki je podoben delovanju ventilatorja. Avto poskušam vžgati vendar neuspešno, saj je akumulator skoraj prazen. Odprem pokrov motorja in se začudim, ko vidim delujoča ventilatorja. Odstranim eno kleme in si sposodim akumulator, da vžgem avto, ker preko kablov žal ni šlo. Avto normalno vžge, istočasno pa se vklopita oba ventilatorja in rdeča lučka za vbrizg goriva, naj še omenim, da je motor hladen.
Lokalni avtoelektričar problema ne zna odpravit, še večja težava pa je, da sem na dopustu, kjer nikjer v bližini ni uradnega fiat servisa.
Vse ostalo deluje normalno, ko avto ni v uporabi moram ročno izklopiti kabel za ventilator ali pa sneti kleme, drugače se ventilatorja vrtita brez prestanka.
Prosim za mnenja oz. nasvet kako bi odpravil napako.
LP

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To avg 07, 2007 9:52 pm

hmm... to ti nek rele ne dela, oz. pomoje ne izklaplja, ko temperatura pade. To je moje mnenje. Zdj če ti on ne zna popravit, pač tko deli da daš kleme dol ko ne voziš, pa pol k prideš nazaj daš pregledat.

Mislim pa da je za to kriu kakšen rele. Ali pa se motim, če se motim me naj kdo popravi ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To avg 07, 2007 10:57 pm

Kakšen rele neki...reče se "termostikalo", je poceni in skrbi da se ob previsoki temperaturi vode vklopi(jo) ventilator(ji).

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Sr avg 08, 2007 6:24 pm

če je napaka na termostikalu, potem ponavadi ob izklopu kontakta zadeva crkne.
zato tipalo verjetno ni, možakar pa je napisal da ima avto tudi klimo, lahko je napaka tu - presostat.

Večja verjetnost pa je zapikana končni rele.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe avg 10, 2007 10:36 am

Malo sem pošprical z WD-jem okoli termostikala in zadeva se je popravila sama od sebe. Verjetno je bil problem v vlagi v priključku termostikala na žice, ki vodijo do ventilatorjev.
Naj bo moja izkušnja v pomoč drugim.
Hvala za pomoč.
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 17 gostov