Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Clio mi nagaja :(

Napisal/-a -tomi- Če avg 09, 2007 7:36 am

Oj :(
Mam clia l.2000 1,4 8v 75km bencinar, zadnje dva dni občasno ne vžge zlahka in ga je treba mal poverglat in potem mi drži prosti tek na 1500 o/min (normalno 600 o/min) nakar ko (v leru) pritisnem nežno na stopalko za plin obrati padejo takoj na pod 300 o/min tko da skoraj crkne in če stopalko za plin spustim se pobere nazaj na 1500 o/min če jo pa še naprej držim pa se s teh 300 o/min pocasi (v 5sek) pobere in zavrti "normalno" naprej do 4000 o/min ...po nakaj ponovnih vžigih dela normalno in odzivno.

...kaj bi to lahko bilo??

Najlepsa hvala!!

lp t

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 09, 2007 10:22 am

Ventil prostega teka. Cena je tm malo pod 200 evri.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Napisal/-a Blueboy_RM Če avg 09, 2007 12:07 pm

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=13074
ali je zgoraj omenjeno za nardit oz ti tudi nagaja senzor mrtve točke ki se nahaja med menjalnikom in motorjem, držita ga 2 vijaka 10 ključ mislim:)
RM

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe avg 10, 2007 7:21 am

a je "senzor mrtve točke" isto kot "motorček prostega teka" ?

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Pe avg 10, 2007 8:35 am

ni ne:) sta dve ločeni stvari. Ventil prostega teka skrbi da je prosti tek motorja vedno takšen kot mora biti glede na ostale dejavnike. Senzor mrtve točke pa ugotavlja zgornjo mrtvo točko (4 takti pri motorju) Oz položaj gredi. Če ti ne užiga je ta sentorček kriv ponavad(da se sčistit opilke , mogoče pomaga)
RM

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe avg 10, 2007 8:42 am

...aha hvala, drgač vžge vsakič sam vsakič desetič z mukami

hvala lp

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Pe avg 10, 2007 11:27 am

probi najdet podobne teme na renault forumu, tam mislim da je že bilo neki takega. Drugače za sčistit sta oba senzorja, sem jih navedel prejle.
RM

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM Pe avg 10, 2007 6:16 pm

nenehno kreganje okol znamk avtomobilov. Upam da moderator posreduje in briše nepotrebne poste k ne pomagajo rešit okvare po kateri človek sprašuje. LP
RM

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p So avg 11, 2007 2:38 pm

Blueboy_RM je napisal/-a:ni ne:) sta dve ločeni stvari. Ventil prostega teka skrbi da je prosti tek motorja vedno takšen kot mora biti glede na ostale dejavnike. Senzor mrtve točke pa ugotavlja zgornjo mrtvo točko (4 takti pri motorju) Oz položaj gredi. Če ti ne užiga je ta sentorček kriv ponavad(da se sčistit opilke , mogoče pomaga)

Ne vem, mogoče se motim, ker se na Renaulte ne spoznam dobro, ampak ali ni tako, da če ti nagaja senzor pozicije glavne gredi ali mrtve točke, potem bi avto tudi med vožnjo kdaj pa kdaj cuknil?
Kolikor vem, senzor zaznava kdaj je kateri bat v zgornji legi, te informacije pa posreduje računalniku, ki uravnava kdaj odpreti kateri injector? In če ta senzor nagaja, potem nagaja tudi med vožnjo in zna priti do tega, da kateri cilinder v določenem taktu ne dobi goriva - in takart avto cukne... Vendar pravim, da lahko da se motim.
Slika

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Napisal/-a Blueboy_RM So avg 11, 2007 7:00 pm

Bi reku da je tko k si napisu, sj le iz tega senzorja ve rač kje se nahaja motor. Hec je da včasih ne užge zarad tega senzorja, nato pa k dela dela normalno:) Čudo tehnike
RM

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To avg 14, 2007 8:45 am

...ce bo se kdo imel podobne težave...

...smo klia poservisiral = spucal motorček prostega teka, loputo za zrak in zamenjal senzor mrtve točke ...in zaenkrat lepo prede (tok tok po lesu)

Hvala za pomoč, lp!

nanika
Nov uporabnik

Re: Clio mi nagaja :(

Napisal/-a nanika To mar 03, 2015 8:20 pm

Fantje, prosila bi za pomoč.
Tudi pri meni je šel ta senzor mrtve točke.
Žal v Lj nimam poznanega moškega, ki bi se spoznal kaj na motorje avtov, sama pa se tudi nimam za dovolj sposobno, da bi si lahko vzela ta senzor dol in si ga očistila oziroma namestila novega.
Je morda kdo od vas iz Lj in bi mi bil morda pripravljen priskočit na pomoč? Avto mi sedaj stoji, ker ga ne morem zapeljat niti do mehankarja, iskreno povedano pa ne bi sedaj metala denarja ven za vleko.
Morda pozna kdo kakšnega mehankarja, ki ni predrag in je pripravljen popravit tudi kaj na terenu ne samo v delavnici?
Nahajam se pa v Šiški.

Hvala za pomoč! :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr mar 04, 2015 7:31 pm

Čaaaareeee.
Sex turns gay people into Mexicans.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr mar 04, 2015 7:52 pm

Ne dela Čare ljudem ki jih ne pozna.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr mar 04, 2015 11:39 pm

Kje stoji vozilo? Ali se lahko to vidi v dopoldanskem času?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

nanika
Nov uporabnik

Napisal/-a nanika Po mar 09, 2015 5:25 pm

stoji pri kinu šiška ... ker sem žal mogla pod nujno na štajersko prejšnji teden, ga imam še vedno tukaj. je možno v dopoldanskem času tudi :)

vsakršna pomoč je dobrodošla, ker če bi bilo v meni vsaj malo mehanika ali pa česarkoli drugega, da bi lahko sama zrihtala, bi že uredila, trenutno pa upam na čudež, da mi ne bo treba vleke klicat :/
danes mi je začuda vžgal, vendar, ker sem bila v šoku od sreče, sem pozabila dodati gas in je ugasnil nazaj pa mi spet vergla. zvečer poskusim ponovno, če mi bo užgal, se bom tak do mehanika zapelala.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po mar 09, 2015 6:10 pm

Da si malo izposodim temo. Ali slučajno kdo ve, kaj bi bilo narobe z Cliom 1.2 16v. Avto občasno ne vžge. Ko obrnem ključ se ne zgodi popolnoma nič, niti zavergla ne. Ko ključ obrnem enih štirikrat, včasih tudi večkrat avto vžge. In potem deluje normalno. Potem avto dela popolnoma normalno tudi več mesecev, in na enkrat se težava zopet pojavi.

nanika
Nov uporabnik

Napisal/-a nanika Po mar 09, 2015 8:47 pm

da še malo vskočim ... hvala vsem za pomoč, ampak mi ga je že odpeljal mehanik, pa da vidimo, kaj bo rekel, da je narobe. hvala vsem(žal še ne morem pošiljat zasebnih sporočil, da bi se vam lahko zahvalila).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov