Mene pa zanima kakšna je razlika med olji za bencinarje in dizle.
Nekateri prodajalci mi namreč hočejo prodati za dizla kar tistega, ki nima dodatnega napisa DIESEL. Meni se to zdi zelo sumljivo, saj so si motorji zelo različni in zato verjetno tudi olje. Vsaj v kakšnih dodatkih, ki jih vsebujejo.
Oznaka je zelo podobna. Npr. Total quartz 7000 10w40 in pa isti samo z dodatno oznako diezel.
Skoraj vsako olje je primerno za bencinarje in dizle. Napis DIESEL najdeš ponavadi na kakšnem cenejšem olju, ki ni primerno za bencinarje, naprimer TOTAL 7000 DIESEL je tako.
10W40 je ponavadi za bencinarje. Če maš diezelna morš dat 14W 40. Katerega diezelna pa maš? Priporočal bi ti olje Aral 15W40. Kar dobro olje, cenovno okol 35 Eur 4.l
xyxyxy je napisal/-a:Skoraj vsako olje je primerno za bencinarje in dizle. Napis DIESEL najdeš ponavadi na kakšnem cenejšem olju, ki ni primerno za bencinarje, naprimer TOTAL 7000 DIESEL je tako.
To olje ni nič cenejše od tistega brez oznake diezel.
A to pomeni da lahko dam kar tistega brez oznake diezel pa ne bo nič narobe?
Ravnokar držim v roki Elf Excellium LDX 5W-40 in na hrbtni strani v drobnem tisku piše "Gasoline and diesel engines". Se pravi za oba...pomoje je tako kot je že nekdo rekel...dobro olje je dobro olje in temu sledeče je za oba tipa motorja.
P.S.: Naj povem, da tole olje ni ravno šit. 4 liter košta cca 40€ ali več v obični trgovini. Če kupujete priporočam internetne strani, ker so občutno cenejše.