Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

ropotanje v motorju

Napisal/-a extreme N Ne avg 12, 2007 9:59 pm

Avto sem prizgal po ca. 3 tednih. Malo tezje je prizgal, fajn se je zakadilo iz auspuha in zacelo ropotat v motorju. nekaj krat v sekundi kot sem poslusal. nisem ga poskusal spraviti z mesta. Kar sem na hitro prebral po forumu je verjetno sla odmicna gred.

Zanima me ce je to res in kaj bi lahko se slo zraven tega, pa koliko bi me to stalo za novo nabavit (priblizno).

avto je daewoo lanos l.98, 1.6, 16V

najlepsa hvala za vsako pomoc!
Extreme N

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne avg 12, 2007 10:52 pm

Pusti ga laufat kakšno minuto. To je zaradi tega, ker je toliko časa stal na miru. Verjetno ni nič narobe. Potem pa se pelji, pa ga malo prelaufaj, sam ne tiščat mrzle mašine.

Obvezno poročaj! :!:

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Ne avg 12, 2007 11:19 pm

ok ga bom ju3 pustil laufat nekaj casa. Prizge brez problema, kot prej, je pa cudno slisat zvok ki ga prej ni bilo. kot bi nekaj tolklo po kovini nekajkrat v sekundi, prav iz motorja.

ce bo nehalo po dolocenem casu pol bi moglo bit ok ne?

se nekaj: ce mi avto normalno vzge in ga pustim laufat in je pac nekaj slo, je mogoce da ce laufa da bo slo se kaj?
prasam kr pol me stari ubije ce sf*** se kaj drugega :oops: sicer nism kriu za to da je zacelo ropotat, samo vzgal sem ga.

btw nikoli prej ni bilo takega zvoka ko je stal vec casa, tezje pa je zmeri uzgal ko je stal. sicer pa nikoli ni stal 3 tedne, najvec 12 dni.

hvala
Extreme N

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Po avg 13, 2007 7:49 am

brez razloga se nič ne pokvari. Če je kaj pokvarjenega, je lahko to razlog za še kakšno okvaro. Poglej, če je dovolj olja, secer pa ne bi smelo biti nič narobe.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po avg 13, 2007 8:30 am

Preden boš še kaj delal na avtu, se posvetuj s fotrom, da te ne bo potem "ubil". Drgač pa, ja, lahko se še kaj pokvari poleg tega. Pač, olje je steklo na dno in ko si prižgal mašino, je nekaj časa laufala na suho. Najprej pa preveri količino olja v motorju in se posvetuj s kakim mehanikom.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po avg 13, 2007 10:06 am

Ja drži vse zgoraj napisano. Sam bi prvo preveril količino olja. Po drugi strani je pa malce težko razumljivo, da bi kar naekrat avto začel spuščati zvoke katerih prej ni bilo. Sam od sebe kljub daljšemu mirovanju. Jaz sem naprimer avto vžgal po sicer tednu manj (2 tedna) a je le ta delal brez problema oziroma normalno kot sicer. Brez kakršnihkoli "anomalij" oziroma napak v delovanju.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Po avg 13, 2007 6:10 pm

situacija je taka: po 5 minutah se vedno ropota, ceprav se je ogrel na normalno temperaturo, dolil olje, prej je blo nekje nad MIN, zdej je nekje pod MAX, nisem ga nabijal na obrate, ceprav se manj slisi ko je v obratih, kar je logicno zaradi ropota samega motorja.

torej kaj bi lahko slo???
mozno kaki lezaj ali kaj takega? vsaj tako se slisi ko kak lezaj gre falit.
vzge cisto normalno, tudi tece normalno, le topot v motorju.

sicer sem se zmenil pri mehaniku v ponedeljek, bi pa rad vedu kaj je z motorjem.

hvala vsem za pomoc :)
Extreme N

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po avg 13, 2007 6:14 pm

verjetno se ventili cujejo

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po avg 13, 2007 6:18 pm

Do mehanika ne prižigaj več avta, ker lahko samo še poslabšaš situacijo.
Lahko, da je bil kak vitalni del že tako obrabljen, da se je ravno še držal skupaj, ko pa si ga po 3 tednih zagnal brez olja (se je posedlo na dno) in je zaverglalo na suho, se je končno odlomil.

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Po avg 13, 2007 6:21 pm

Če mene prašaš je prije dročnik. ČE pa ni to je pa žal prjelo na gredi.

PELJI H MEHANIKU kaj ti ni jasno??

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Po avg 13, 2007 6:23 pm

Cash je napisal/-a:Do mehanika ne prižigaj več avta, ker lahko samo še poslabšaš situacijo.
Lahko, da je bil kak vitalni del že tako obrabljen, da se je ravno še držal skupaj, ko pa si ga po 3 tednih zagnal brez olja (se je posedlo na dno) in je zaverglalo na suho, se je končno odlomil.

to se mi je tudi zdelo ze od zacetka samo nism tel pametovat :) kaj lahko pa gre v takem primeru? samo za info me zanima.

ok bom pocaku do pondelka in sporocim kako in kaj.

btw ventilov skoraj nemogoce da bi se tako slisalo.

hvala se 1x!
Extreme N

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po avg 13, 2007 6:30 pm

Pojma nimam, kaj gre lahko. :roll: Ko bo imel mehanik razdrto bi bilo dobro, da bi poslikal zadevo.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr avg 15, 2007 2:45 am

ok bom poslikal da se bo vidlo.
hvala usem za pomoc! :)
Extreme N

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Sr avg 15, 2007 8:30 am

Odvisno kako dobro slišiš! Eni slišjo vsako malenkost eni pa šele pol ko se kej kadi. Meni je na podoben način zacela ropotat vodna pumpa, samo dvomim da je kej tazga pr teb.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 15, 2007 8:51 am

Kaj pa če ti tovčejo dročniki, iz katerega dela motorja se sliši nenavaden zvok, kakšn je zvok, malo več opiši.
Če ti tolčejo dročnik tk tk tk tk je zaradi tega, ker je avto stal, da se rešiti z drugim oljem ampak ne vsakič....lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr avg 15, 2007 11:53 am

ok torej opisem: slisalo se ni nikoli tako, malo glasneje je bilo slisat ventile, ampak to ze odkar se spomnem. zdej pa je zacelo ropotat kot da bi nekaj tolklo po kovini, recimo kot da bi se nekaj premikalo noter, nevem tocno kako opisat, nekajkrat v sekundi enkrat bolj, potem malo bol potiho, pole s5 mocneje udari. v avtu ni slisat, je pa na motorju nekje na levi strani, prilagam sliko.

nekajkrat v sekundi udari, enkrat mocneje, potem nekajkrat manj intenzivno.
vse skupaj pa se je lotilo na zacetku, ko sem ga vzgal po dobrih 3 tednih, v avtu je bilo normalno slisat da je tezje vzgal, oz. prisel na normalne obrate, oce mi je reku da verjetno ni vzgal na vse cilindre, to je pa tudi vse. pa fajn se je pokadilo ozadi.

slika:
Priponke
lanos3 - filter.jpg
Extreme N

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr avg 15, 2007 12:06 pm

to ni na levi strani ampak na desni ;) moraš gledati v smeri vožnje :) kaj če ti ropota vodna črpalka? Kdaj si zamenjal jermena ter napeljalce ter vodno črpalko?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr avg 15, 2007 10:41 pm

ubistvu v zadnjih 3 letih ni bilo menjano nc razen olja. se bom pozanimu kr je mama imela prej avto.

lp
Extreme N

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr avg 15, 2007 10:44 pm

preskok zobatega jermena -> udarjanje ventilov -> zviti ventili, mogoče kej hujšega? No sej bo mehankar povedu ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr avg 15, 2007 10:51 pm

... Dokler mehanik ne odpre je vseeno kaj tukaj ugibamo tako na besedo se je težko odločit kaj bi lahko bilo ... lahko so dročniki že slabi pa sedaj ko ni olja ne delajo ventili prav (se ne nastavijo) lahko je zaribala vodna pumpa pa je jermen šel za en zob naprej lahko ti samo trokira ker je zatajil en injektor ali svečka lahko je tisoč stvari katere so pa nam boš verjetno na koncu le ti povedal kaj je bilo ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 16 gostov