Nasveti in napotki ter povpraševanja...

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Fiat Bravo..Varovalke

Napisal/-a edo-lj Po avg 13, 2007 1:46 pm

torej mam ta problem da se mi pri Fiat Bravotu (l.97) zelo pogosto "zažigajo" varovalke.Primer:v roku 2mescov mi je počla varovalka pri brisalcih,lučkah spodaj števcev,radiu,klimi,itd....zdej a je možn zato ker so npr.stare?mogoče niso dovolj močne?nevem kaj bi lahko bilo da pa kej sam gledam pa nočm ker se bojim da bom skuru ceu auto..hvala za pomoč.....lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 13, 2007 1:57 pm

Starost varovalk nima veze. Imamo 18 let star avto in 22 let starega tovornjaka, pa še nobena ni krepnila zaradi starosti. Tudi tiste bolj obremenjene ne.
Da bi bile prešvohne, tudi dvomim. V priročniku za uporabo imaš točno napisano za kaj je katera in koliko močne so. Lahko greš primerjati, če so res vse take kot morajo biti. In če nisi sam kaj prikljapljal gor, potem so vzroki za težave nekje drugje.
Za brisalce naprimer, poglej če z lahkoto brišejo, ali pa če se zatikajo oziroma gredo prepočasi. Za luči poglej pri žarnicah, če se kontakti ne naslanjajo kam. In kar je še najbolj verjetno - preglej čimveč kablov, še posebej tam, kjer so prepognjeni in stisnjeni (naprimer inštalacija ki poteka po tleh in skozi ostre robove). Poglej tudi pri obvolanskih stikalih!
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

edo-lj
Novinec

Napisal/-a edo-lj Po avg 13, 2007 5:41 pm

problem je ta da priročnika ni,pa tut če bi biu je v italijanščini kero js razumem kot kitajščino,torej nč....fora je v tem da sm kupu zanč paket varovalk,use so šle..odslej naprej bom pač nosu 10paketkov s sabo,pa bomo menjal :-P

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Po avg 13, 2007 9:43 pm

ravno ti PAKETKI vsebujejo nekvalitetne varovalke, ki ob povečani obremenitvi skurijo sebe in ohišje nosilca varovalk.

Starost ima zvezo z varovalkami, še posebno če so izpostaljene vremenskim razmeram ali vlagi Kontakti oksidirajo in prevodnost oslabi, pojavi se gretje in ...

Imel sem že kar nekaj primerov počenih varovalk, vendar jo zamenjaš in gremo dalje.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

edo-lj
Novinec

Napisal/-a edo-lj Po avg 13, 2007 9:46 pm

ja kje da pol kupm "kvalitetne" varovalke??res nobenih problemov z avtom pol pa me to začne zajebavat.sm uprašu kolega za nasvet kaj da nardim pa prav: jah prodej pa kup druzga :lol: sam ga mam preveč rad
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov