Nasveti in napotki ter povpraševanja...

namey_1
Nov uporabnik

nesreca... poskodovana hauba

Napisal/-a namey_1 Po avg 13, 2007 8:20 pm

danes sem se zaletel, skode sicer ni velike je pa polovica haube vdrta, s tem da se hauba ne more odpreti! in me zanima koliko mislite da bo stalo popravilo?

EDIT: avto je megane classic l. 99

namey_1
Nov uporabnik

Napisal/-a namey_1 Po avg 13, 2007 8:56 pm

slike nazalost nimam... avto moram najbrz peljati tudi na servis da ga pregledajao?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po avg 13, 2007 8:57 pm

zakaj pa na servis?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po avg 13, 2007 8:58 pm

jah, brez slike ne bo nič. pravš da je pol havbe, a je to sam površinsko al je motor poškodovan, podvozje. če poveš da je havba poškodovana še nisi nič povedu.

namey_1
Nov uporabnik

Napisal/-a namey_1 Po avg 13, 2007 9:34 pm

nevem ... sklepam ce je avto poskodovan ga peles na servis da ga pregledajo? bil je pa kuplen pred enim tednom... rabljen v avtohisi (ce je pomembno) ... podvozje ni poskodovano samo hauba je vdrta

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po avg 13, 2007 9:37 pm

če je samo hauba vdrta.. pelješ kleparu da oceni če to popravi al da novo pa zamenjaš pa je to to, če pa je kaj vezna oz. odbijač oz kaj na mašini šlo to pa je drugo verjetno,

namey_1
Nov uporabnik

Napisal/-a namey_1 Po avg 13, 2007 9:38 pm

torej na servis sploh ni treba hodt? sem pa avto pustil pred servisom ker je bil ravno v blizini kraja nesrece ... bi bilo smiselno da ga oni vseeno pogledajo?

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Po avg 13, 2007 10:05 pm

Če se niso sprožili arbagi (domnevam, da jih imaš), ter pot tvoje ni druge škode razen havbe - pelji h kleparju! Nove ne kupuj, ker so predrage (skupa s štrihanjem nad 500€). Priporočam ti, da klepar popravi udrtino in ponovno nastavi zatič (da se havba lepo odpira), pofarbaj pa sam, če le imaš kompresor in pištolo. Bolj se ti splača kupiti kompresor, pištolo in lak+trdilec+barvo, kot pa da daš farbat, ker so cene zelo velike.
Tako bi naredil jaz. Strošek naj ne bi bil večji kot 200€.

Uporabniški avatar
Dumber
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Dumber Po avg 13, 2007 10:08 pm

motiš se hauba sploh ni tako draga primer za moj avto manj kot 100e golf iv štrihanje pa tudi dvomim da je tako drago.
pa sam si neboš doma nikoli tako dobro pobarval kot ličar v komori.
Slika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po avg 13, 2007 10:16 pm

paskvale je napisal/-a:Če se niso sprožili arbagi (domnevam, da jih imaš), ter pot tvoje ni druge škode razen havbe - pelji h kleparju! Nove ne kupuj, ker so predrage (skupa s štrihanjem nad 500€). Priporočam ti, da klepar popravi udrtino in ponovno nastavi zatič (da se havba lepo odpira), pofarbaj pa sam, če le imaš kompresor in pištolo. Bolj se ti splača kupiti kompresor, pištolo in lak+trdilec+barvo, kot pa da daš farbat, ker so cene zelo velike.

kompresor, pištolo in lak+trdilec+barvo bi te vse mel za 200eur?? plus to da ti licar dosti pobarva kot je treba na pa lajik ki prvis striha!! daj no..lepo te prosim

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po avg 13, 2007 10:23 pm

SamoK je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Če se niso sprožili arbagi (domnevam, da jih imaš), ter pot tvoje ni druge škode razen havbe - pelji h kleparju! Nove ne kupuj, ker so predrage (skupa s štrihanjem nad 500€). Priporočam ti, da klepar popravi udrtino in ponovno nastavi zatič (da se havba lepo odpira), pofarbaj pa sam, če le imaš kompresor in pištolo. Bolj se ti splača kupiti kompresor, pištolo in lak+trdilec+barvo, kot pa da daš farbat, ker so cene zelo velike.

kompresor, pištolo in lak+trdilec+barvo bi te vse mel za 200eur?? plus to da ti licar dosti pobarva kot je treba na pa lajik ki prvis striha!! daj no..lepo te prosim

he he pa se licar ki ima pec vcasih ce je kaka zajebana barva ne pobarva tko dobro pa se ima kompresor ter vse ostalo ki je vredno krepko cez 200 eurov :) hehe....doma barvat avto ja...kukulele...pa se ce je kaka metalna barva.....sanja svinja kukuruz.. :)

drugace pa moj nasvet in uprasanje...si se zabil in kko ti je uspelo samo haubo zvit, da je odbijac ostal cel?...no ok...ce je samo hauba...js bi tko naredil...pogledal malo po oglasih na netu in salomonca in iskal samo haubo in ce bos imel veliko sreco bos dobil lahko haubo v barvi avta, kar je se najbolje..ker ce bo hauba na novo barvana verjetno se bo vidla razlika v barvi...ce pa ne dobis haube v pravi barvi pa vzames od najcenejsega ponudnika....
in pol jo das barvat, ce ni metalik barva ti 100% ne bo vzel 200 eurov :):)....mislim da ce ti bo vzel 100 eurov vrh glave.. ;)

tako da akcija....;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po avg 13, 2007 10:37 pm

Havbo bo treba po vsej verjetnosti zamenjat (dvojni pleh) ker sem imel podobne probleme. Nadomestna havba pa ma precej podobno ceno kot tiste na odpadu, tako da se ti najbolj splača kupit kar novo, s katero ima tudi ličar potem manj dela... Stane pa 70€ če se prav spomnim (za ph1 model). Barvanje pa montaža pa ne bi točno vedel (50€?)

od kod si? mogoče ti lahko priporočam koga (ki bo uredil vse namesto tebe samo zmerno ceno).

namey_1
Nov uporabnik

Napisal/-a namey_1 To avg 14, 2007 4:23 am

sem z gorenjske, tako da ce lahko koga priporocis je super!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To avg 14, 2007 10:21 pm

men je en falus na morju v bernardinu skoču na haubo
ocenjeni strošek za novo haubo in ličarsko delo naj bi bil za MB a klase l. 04 310 eur
za megana je sigurno še ceneje ;)
sam kot informacijo- pri triglavu padeš za tri razrede če je vandalizem- pri mariboru je baje prvič zastonj ;)
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 16 gostov