Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Zvočna izolacija

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 10:50 am

Imam Hyundai elantro, diesel....
ker imam v vratih že butyflex - notranja stran pleha in vmesni pleh...

Slika

voznikova vrata...
Slika

zdaj pa bi rad zapolnil prostor med tapeto in butyflexom.....

Slika

sprašujem, če bi bila tale pena primerna:

http://www.bolha.com/oglas2005981
ali ta : http://www.bolha.com/oglas2258749

gre se mi namreč da bi zmanjšal hrup zunanjosti
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR So avg 18, 2007 11:08 am

Pena načeloma vpija vlago, zato ni najbolša rešitev. Oziraj se za materiali, ki ne vpijajo vlage, kljub temu da bo zadeva samo vmes med butyflexom in tapeto...

Sicer maš pa po mojem mnenju vrata že dovolj dobro izolirana, kej dosti več efekta tam ne boš več dosegel. Za boljši rezultat se boš mogu lotit izolacije požarne stene, podna ter kolotekov in pokrova motorja. Če ti še to ne bo dovolj, pa ti ostane še strop ;-)
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 11:17 am

vlaga ni problem, ker sem z butyflexom zalimal vse luknice, tako da mislim da se pena nebi napila vode / vlage

zanima me ta pena ki ima obliko (hribčkov in dolinc) če se stisne - ali zgubi namen uporabe ?

Slika
če jaz to dam med tapeto in butyflexom se bo ta pena stisnila...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So avg 18, 2007 11:36 am

Kolikor imam sam izkušnje s temi penami je tako, da 10 let ostane dobra, potem pa strohni. Ker imaš Elantro - a se ne sliši največ zvoka iz zadnjih koles (izolirati moraš zadnje blatnike + požarno steno pa si zmagal)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 11:43 am

paskvale je napisal/-a:Kolikor imam sam izkušnje s temi penami je tako, da 10 let ostane dobra, potem pa strohni. Ker imaš Elantro - a se ne sliši največ zvoka iz zadnjih koles (izolirati moraš zadnje blatnike + požarno steno pa si zmagal)

imaš prav...
vseeno bi rad dal peno v vrata...
samo ne vem katero peno... seveda bom izuliral tudi zadaj blatnike... kako imas v mislih ?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 11:51 am

pomoje nima smisla tole. rajs dej ta butifleks karkol dol, pa notr vrata prespreji z uno crno zadevo za podvozje, recimo impa body, pol pa to srebrno stvar azaj. bo razlika precej bolj opazna kot ce bos tle umes peno tlacu imo.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 1:20 pm

Voith je napisal/-a:pomoje nima smisla tole. rajs dej ta butifleks karkol dol, pa notr vrata prespreji z uno crno zadevo za podvozje, recimo impa body, pol pa to srebrno stvar azaj. bo razlika precej bolj opazna kot ce bos tle umes peno tlacu imo.

to ne pride v poštev... si nor da zdaj butyflex dol lepim ? ga ne spravim zlepa dol
ne ne to odpade

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 1:36 pm

sej za vrata not pospricat ne rabs lih velike luknje. drgac pa js ti lahk iz prve roke povem da je razlika kr precejsnja ce mas not s tistim vrata izolirana.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 1:42 pm

človek, jaz imam obe "stene" polepljene z butyflexom :lol:

- zunanji pleh je polepljen z notranje strani
- pa tudi pleh ki drži šipo (vmesni pleh)

se pravi 2x

to odpade...

jaz bi dal samo še peno notr... da zaprem za vekomaj in amen :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 1:54 pm

aha tko mas to.. pa kva a je tok glasno kljub temu? mal cudn da mas tok izolacije pa te se zmer hrup mot :)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 2:06 pm

Voith je napisal/-a:aha tko mas to.. pa kva a je tok glasno kljub temu? mal cudn da mas tok izolacije pa te se zmer hrup mot :)

sem občutljiv tip človeka... do zdaj sem skoz vozil bencinarje, pa nisem navajen na "hrup" dizla...
sem rabil pol leta da sem se navadil... a z dizlom sem zelo zadovoljen
tako pa bom vsaj nekaj naredil na tem, da zadušim zvok...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 2:10 pm

lenivec je napisal/-a:bodi brez skrbi da z butijem več nardi kot bitumnom za podvozje.

drugače pa v filc pokliči in vprašaj kaj majo oa avto izolacijskega programa. vem da so hudo poceni zadeve

to sem ze slišal ja, samo ne vem kako bi ta filc potem nalepil na tapeto ? mislim da ni samolepilen ?

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So avg 18, 2007 3:35 pm

če te moti zvok motorja, potem izoliraj motorni prostor pred potnišno kabino
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 3:55 pm

blindek je napisal/-a:če te moti zvok motorja, potem izoliraj motorni prostor pred potnišno kabino

misliš požarno steno ? ne vem če bo šlo... glej koliko stvari imam na požarni steni
Slika

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So avg 18, 2007 3:58 pm

je pa to edina možnost izolirat zvok iz mašine v kabino
Slika

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR So avg 18, 2007 3:58 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:sem občutljiv tip človeka... do zdaj sem skoz vozil bencinarje, pa nisem navajen na "hrup" dizla...
sem rabil pol leta da sem se navadil... a z dizlom sem zelo zadovoljen
tako pa bom vsaj nekaj naredil na tem, da zadušim zvok...

Sm že v prvem postu napisal, pa mogoče nisi dobr razumel: S tlačenjem pene med tapeto in vrata ne boš naredu praktično nič! Piramidasta pena za zvočno izolacijo je itak namenjena izolaciji notranjih prostorov, oblika ji omogoča da se zvok ob stiku s peno razbije in razprši. V avtu pod tapeto ta efekt izgine...

Hrupa motorja v avtu se boš znebil samo tako, da boš dobro izoliral požarno steno in pokrov motorja. Če se hočeš znebit še hrupa ceste in gum, izoliral še podn in koloteke.

To ni neka huda umetnost, ampak je pa s tem kr neki dela, saj je treba odstranit komplet sedeže in tepih ter orginal zvočno izolacijo, ki je spodaj, pol pa tja nalimaš butyflex (na kolotekih in požarni steni priporočam dvojno plast) in sestaviš zadevo nazaj. Zgleda pol nekak tkole:

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 18, 2007 4:04 pm

ja... zdej si mi napisal...
poznam tale dynamat... ki je še boljši in veliko dražji...

kaj pol priporočaš, da nič pene ne dam notr?
ok, zadnja vrata še nimam nič polimana - to še pride...
koloteki zadaj bodo...

kaj pa hrbtna stran zadnjih sedežev če bi jo polepil z uno peno ?
( avto ima 4 vrata )

v planu imam tudi zamejati tapeto na stopu (jo že imam) - kaj pol bi tudi strop polepil z butyflexom ?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR So avg 18, 2007 4:21 pm

Od dynamata sm si samo slike sposodu, ti kr ostani pr butyflexu ;)

Pene jst ne bi dajal nikamor, ker s peno ne boš dosegu nekega učinka, oz. bo tolk minimalen, da je enostavno brezveze...

Priporočam ti, da najprej izoliraš že naštete dele avtomobila, pa če z efektom še ne boš zadovoljen, pol lahko izoliraš še strop. Nekateri pravijo, da je butyflex pretežek za limat na strop in se zna zgodit da se zadeva odlima. Jst osebno poznam človeka, ki ga ima nalimanega na stropu že cca. 3 leta, avta nima v garaži, amapk je poleti na soncu, pozimi na mrazu, pa je OK, nič ne kaže na to, da bi se hotu kej odlimat. Sicer pa kot vidim butyflex poznaš in pol morš vedet kolk dobr zadeva prime na podlago...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov