Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Pomoč pri Fiat brava

Napisal/-a Hribo Sr avg 22, 2007 1:29 pm

Pozdravljeni
Zanima me kaj pomeni, če se ti prizgi lučka (rdeče barve) podobna kot neko razprsilo na stevcu.
Ko vzges avto sveti,včasih pa ne, ali pa se kar vklopi med voznjo ?
Kje bi se dalo odpravit napako,in kaj točno to pomeni ta lucka, ki je kot neko razpršilo..

Pri Fiat brava l97.

Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 22, 2007 1:45 pm

Mogoče da je to tista lučka, ki kaže ko daš kontakt, da pumpa vleče/tišči gorivo, pa na enih avtih se še sliši kako slabo sekundo, pol pa utihne, pa lučka ugasne. Nekateri avti niti ne vžgejo dokler ne brizgne dovolj oz. če prej obrneš ključ ko pa lučka ugasne. Se mi zdi da sem vido pri kolegu na Bravotu, da se mu prižge neka taka podobna lučka, pa vedno čaka da ugasne, predn zaštarta.

Ugibam samo, ker nevem če ti ta lučka sveti al keri druga.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 22, 2007 1:45 pm

Ta lucka se pr men vklop, ce izklopm LMM. Zdej ne vem vec, ce ima Brava LMM, ce ga ima je verjetno to...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 22, 2007 2:40 pm

Meni se pozimi pri nizkih hitrostih občasno prižiga ta lučka. Ko se prišge začne delat napačno mešamivo bencin/zrak. Lučka ugasne, ko stopim po gasu in je pretok mimo lambda sonde normalen.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Sr avg 22, 2007 3:36 pm

ja gre za motor 1.4 12v fiat brava. vcasih pa sploh ne sveti ali res je povezano kak ga vzgis da malo pocakas dalj casa.

lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 To avg 28, 2007 8:32 am

Se splača počakat da ta lučka ugasne pred poskusom vžiga - 1x sem se spozabil pa me je zvok ob poskusu štarta dobro "opomnil" da več tega ne delam.

Drugače pa opažam, da se mi lučka prižge če avto po avtocesti ( na kateri sem 5x letno) za kako minuto ali pa dve "tiščim" 160, 170 ali več, pol pa ko pridem do cestninske, mi včasih hoče ugasnit pod "štamgasom" oz. celo ugasne, pa pobliska malo lučka za pumpo ko obrati padajo.

Bil zadnjič polek en mehanik, pa je rekel, da zato ker sem ga po dolgem času fajn žjavil in se je katalizator segrel bolj kot ponavadi al nekaj takega.

Mašina je 1.2 16v Bravo

Salieri
Stalni uporabnik

Napisal/-a Salieri To avg 28, 2007 9:40 am

Če gledaš v servisno knjigo piše, da niti ne smeš motora preden lučka ugasne prižigat....
So pa mehaniki pravi tipi, vžigajo brez da čakajo, potem pa ti, ko da avto na tester reče, da naj ne vžigaš avta preden lučka vgasne :shock:
Seveda mu zagusim, da je ravnokar sam prižgal brez čakanja avto---odgovor----nimam cajta čakat :roll:

Drugače pa, čutiš kako pojemanje moči, ko se ti lučka prižge?
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz To avg 28, 2007 10:21 am

Men je na puntotu ena vžigna tuljava šla k bogi, ko se je ta lučka prižgala, sam pol ni neč več ugasnla, pa tud slišal se je. Na bravi pa nisem še imel tazga slučaja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov