Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Birkof
Nov uporabnik

komercialna garancija

Napisal/-a Birkof Sr avg 22, 2007 8:46 pm

Manj kot dva meseca po garanciji je crknila turbina na Citoenu (prevozenih 57.000). V avtohisi so mi dejali, da bom lahko po popravilu uveljavljal komercialno garancijo. Avto so mi popravljali 38 dni. Niso mi dali nadomestnega vozila. Zdej, ko sem napisal dopis za garancijo pa so mi odgovorili, da sem imel moznost podaljsanja garancije pa je nisem izkoristil. Tega mi ni nihce povedal. Dobesedno so me pojahali. imate kaj izkusenj s tem??? jest bom nekoga poslal v zrak. Ali imam kaksno moznost tozbe. Avto se sedaj ni vredu. Po menjavi turbine, mi kar naprej se javlja napako motorja. Spet sem ga imel na servisu teden dni. Zdej so nalozili nov software pa avto se kar nekaj cuka. Za vse sem se skesiral ze skoraj pol miliona :(

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr avg 22, 2007 8:58 pm

Turbina ne crkne po 57.000km pa če ne vem kak grdo delaš z njo. ;) Po moje imaš počeno zgolj kakšno cev turbine in si jo menjaval brezveze, sploh pa ker po menjavi še vedno ni ok. :?

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Sr avg 22, 2007 10:24 pm

Mislim da bo edina -se ta pa maloverjetna-resitev da se osebno odpravis v Koper.Tudi sam sem okusil citroenslovenija nesramnost in nesposobnost.Zato pa citroena nikoli vec k hisi.Pa srecno!
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr avg 22, 2007 10:28 pm

jaz tudi imam po novem islabo izkušnjo z citroeni.. punca kupla rablen c1 z 300km.. prodajalec rablenih vozil jo ni opozoril na servis pri 1500km.. servisna knjžica je bila nekaj napol izpolnjena.. zadnič grem na servis preverti mi reče ni blo servisa.. danes so ga sicer brezplačno opravili, venda očitno nebo imela garancije a avto. Serviser pa je izdal kontrolni listek na katerem je pisalo OK.. nebom pa dobil menjano pod garancijo niti če bo kaka plastika not se okrušla. lol.

Birkof
Nov uporabnik

Napisal/-a Birkof Sr avg 22, 2007 11:38 pm

Ja, ampak turbina je ze zamenjana. mani so na servisu rekli, da bom lahko uveljavljal komercialno garancijo. Tudi v Kopru mi je svetovalka za stike s strankami dejala enako in rekla, da dve tretjini povrnejo v vecini primerov. Zdej so mi odgovorili, da sem imel moznost podaljsati garancijo pa tega nisem storil. Tega mi ni nihce povedal. Brez avta sem prakticno ze od 2. 7. 2007. Ko sem ga vzel iz servisa sem se peljal 5 km. pa sej eprizgala kontrolka za motor. Spet so ga imeli teden dni tam, rekli, da so menjali cel software, da bo zdej ok. Avto mi pa kar nekaj cuka in trokira. Ej, niso mi dali niti en dan nadomastnega vozila, nihce me ni niti enkrat poklical, stromar na servisu pa mi je rekel, da tudi zdravnik ne more postavit diagnoze kar iz prve. Rekal je da rabi cas, da se avtu posveti. Pa na racunalniku ga je imel. A ima kdo kako pravno izkusnjo???

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 23, 2007 7:33 am

najprej pelji avto na Škofljico. Da ti ga uštimajo in se boš lahko normalno vozil.

Drugače jim pa samo utrujaj in utrujaj in ko boš mel že ti dost pol še mal utrujaj.
Tole je en primer, ko se je to obrestovalo in to pri 5 let starem avtu.
http://www.avto-magazin.si/forum/viewtopic.php?t=1134
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 16 gostov