Nasveti in napotki ter povpraševanja...

barbo
Nov uporabnik

Kraj: bela krajina

Štromarji pomagajte

Napisal/-a barbo Po avg 27, 2007 8:29 am

Sem lastnik Škode octavie letnik 99. Imam zelo moteč problem, ki mi že počasi najeda živce. Odprianje stekel na voznikovi strani včasih deluje včasih ne, kk se mu sprdne.
vsa druga stekla spušča in dviga normalno, na voznikovi strani pa ne. Včasih pride obdobje da vse dela normalno, pol pa spet zajbava.
V soboto sem dnel dol tapeto in malo not počekiru, da ni kaka vlaga, malo premeru očistu kontakte, in ko sm mel tapeto dol je vse delalo OK. Nataknem nazaj tapeto, grem se malo pelat vse OK. Zvečer grem malo vn probam odpret okno in ne dela (če ga spušam zapret, čeprav je zaprto, je slišat kako nekaj preklopi in bi šlo gor). Za popizdit.
Not v vratih je nek modul, mislite, da je tam not kaj narobe, kolk stane nov?

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po avg 27, 2007 9:07 am

Men je delal isto na brisalcih (enkrat ja enkrat ne) in je bil moped zanič.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Po avg 27, 2007 9:34 am

(zakaj ga zapiraš, če je že zaprto?)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 27, 2007 10:56 am

Torej zapira normalno, le odpirat noče? To mi malo diši po stikalu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

barbo
Nov uporabnik

Napisal/-a barbo Po avg 27, 2007 10:57 am

Karletto: Najprej sm mislu da je kaj s stikalom narobe, zato probam zapret, ko je okno zaprto, pa dela stikalo. tk da je nek drugo krivo

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Po avg 27, 2007 11:27 am

hehe, točno enak problem sem imel jazst in to na A3 na sovoznikovi in voznikovi strani spredaj. popravljal sem kar nekajkrat in sicer če sem vzel dol tapete od vrat in malce razšraufal motor (toliko da sem lahko ohišje motorja-stator malce premikal v še v vrata všraufanem motorju) in nato vse skupaj sestavil nazaj mi je zadeva spet delala kak teden.
problem sem rešil tako(dela že skoraj leto dni), da sem odšraufal dol celoten motorček od stekel (sploh ni težko), razstavil motorček(sploh ni težko a pazi kako je sestavljen), ga prepihal, očistil ščetke, ščetke malce pobrusil, ter nato motorček sestavil nazaj (prekleto težko natakniti rotor nazaj na stator). v glavnem zadeva sedaj deluje tiptop. na forumu sem sicer zasledil, da so lahko problem tudi polomljeni plastični okvir, na katerem je nameščeno steklo, a to pri meni ni bil slučaj. glede na opis problema je po moje najbolje da razstaviš motorček.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po avg 27, 2007 11:35 am

po vsej verjetnosti je glavni krivec motorček. vodila verjetno nimajo velike veze tukaj. pr men je počla plastika na držalu šipe in mi je navilo zajlo na mehanizem. loh se pa jutr pr kolegu pozanimam za motorček, koliko košta, pa če je možno da zarat motorčka enkrat dela drugič ne.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Po avg 27, 2007 11:50 am

Jest sem imel podobno tezavo.
Malo sem pogledal in zacel popravljat v zaporedju od cenejsih proti drzajim kosom.
Zacel sem s stikalom in tu tudi zmagal :)

Ce je kaj vec in ce si vesc "sraufanja", predlagam obisk odpadov.
Zadnjič spremenil Lenuh007, dne Po avg 27, 2007 1:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

barbo
Nov uporabnik

Napisal/-a barbo Po avg 27, 2007 12:11 pm

Hvala fantje. Jaz tut mislim, da je šel motorček. Najprej se bom pozanimal kolk stane nov, če je predrag ga grem razkopat pa malo spucat pa bomo vidli kaj je.

LP

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Po avg 27, 2007 12:20 pm

kolkr sem spraševal na pooblaščenem servisu naj bi eden motorček stal okoli 50kSIT.
povej če se motim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov