Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Clio dci - ročna klima ->avtomatska klima

Napisal/-a mikimis Pe avg 31, 2007 8:01 am

odločam se za nakup clia 1,5 dci 80km, letnik '03 oz.04. Večina se jih prodaja z ročno klimo, želim pa avtomatsko. ker je cliov veliko proda po delih, lahko iz razbitih dobim, kar potrebujem za predelavo. Najverjetneje je poleg kontrolnega displeja zamenjat celotno notranjo škatlo z motorčki za usmerjanje zraka.

zanima me, če se je kdo že lotil tega in ali je potrebno menjat glavno kablovje oz tudi računalnik.

notranji deli najbrž pašejo tudo od bencincev - 1,4 16v?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 31, 2007 9:30 am

Armaturke so v vseh modelih clia enake.

Glede na vrsto klime pa so se razlikovale sredinske konzole. Kako je v notranjosti nebi vedel. Večina je naprodaj z ročno klima napravo, ker so pri renaultu zahtevali skoraj 300.000 takratnih sit doplačila za avtomatsko klimatsko napravo, ki se je prodajala le skupaj z serijskim radiem. Skratka finančno zadeva ni bila nič ugodna in večina je raje izbrala cenejšo različico.

Preden se lotiš tega podviga pa preveri pri kakem serviserju, kako je klima sestavljena ali je zadeva izvedljiva.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Pe avg 31, 2007 10:45 am

tristan01 je napisal/-a:Armaturke so v vseh modelih clia enake.

Glede na vrsto klime pa so se razlikovale sredinske konzole. Kako je v notranjosti nebi vedel. Večina je naprodaj z ročno klima napravo, ker so pri renaultu zahtevali skoraj 300.000 takratnih sit doplačila za avtomatsko klimatsko napravo, ki se je prodajala le skupaj z serijskim radiem. Skratka finančno zadeva ni bila nič ugodna in večina je raje izbrala cenejšo različico.

Preden se lotiš tega podviga pa preveri pri kakem serviserju, kako je klima sestavljena ali je zadeva izvedljiva.

LP Tristan01

Jst sem kupil cliota leta 2004 (1,5 dCI), pa imam avtomatsko klimo (doplačilo 170.000sit) in nima original radija, tko da to ne drži.

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Pe avg 31, 2007 10:56 am

za plastične dele in kabinski ventilator me ne skrbi, če le pašejo od benzincev. skrbi me predvsem za elektroniko, glavno kablovnje in ecu. če je potrebno to zamenjat, potem se ne splača, drugače bi se načeloma splačalo.

kje imajo clioti 2003/04 notranji senzor temperature?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 31, 2007 11:17 am

mikimis je napisal/-a:za plastične dele in kabinski ventilator me ne skrbi, če le pašejo od benzincev. skrbi me predvsem za elektroniko, glavno kablovnje in ecu. če je potrebno to zamenjat, potem se ne splača, drugače bi se načeloma splačalo.

kje imajo clioti 2003/04 notranji senzor temperature?

no jaz mam v cliotu avtomatik klimo. senzor temperature ima pa gor pri lučki na sredini pa zraven tudi senzor glasnosti, ki prilagaja glasnost original radia.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr sep 05, 2007 4:35 pm

no_name je napisal/-a:

LP Tristan01

Jst sem kupil cliota leta 2004 (1,5 dCI), pa imam avtomatsko klimo (doplačilo 170.000sit) in nima original radija, tko da to ne drži.

Zanimivo, ko sem jaz kupoval mojega, takšne kombinacije ni bilo mogoče dobiti, pa sem spraševal pri več prodajalcih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr sep 05, 2007 4:40 pm

tristan01 je napisal/-a:
no_name je napisal/-a:

LP Tristan01

Zanimivo, ko sem jaz kupoval mojega, takšne kombinacije ni bilo mogoče dobiti, pa sem spraševal pri več prodajalcih.

LP Tristan01

odvisno od letnika, 2001 in 2002 so imeli zraven avt. klime še radio
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov