Odlocu sm se postavim temo na temle forumu ker se mi poraba goriva na moje Peugeotu zdi nekam cudna. Skratka da zacnem. Ze dalj casa opazam da ko pritisnem avto tam nekje malo cez 120km/h da poraba goriva neznansko naraste, govorim pa namrez za naslednji primer in nekaj njemu podobnih. Namrec dones sem mogu z svojim avtomobilom skocit po gradben material, odpravim se logicno po najblizji poti in to je v mojem primeru skoraj da ravna asfaltirana poljska pot. Ker na polju ponavadi ni nobenih ljudi(sploh danes jih ni bilo), pritisnem avto malo bolj kot po navadnih cestah da pridem tja hitreje. Skratka danes sem se po ravnini ki jo je vseskupaj 2-3km peljal z hitrostjo 120km/h in pri tem opazoval stevec goriva, med tem opazovanjem pa sem prisel do tega da pri taki hitrosti moj avto neznansko veliko pije. Ce dam primer da ko sem startal od doma ki je cca. 3km oddaljen od te ravnine in pa da sem imel takrat po stevcu prikazano 1/4 tanka bencina, sem imel na koncu te ravnine samo se 1/8, kar pa se mi zdi zelo smesno in pa tudi zelo bolece za mojo denarnico. Avto je star 10 let, prevozenih ima trenutno 142.000km(ko sem ga dobil v roke jih je imel 140.000). Ima 1.6 masino in je bencinar. Ce pogledam blokec v katerega je pisal kaj in koliko je tankal prejsni lastnik, lahko pridem do tega da je on z enim tankom prevozil povprecno 750-800km, tudi cez 850 mu je ratalo, meni pa z izredno nizkimi obrati(namrec prav zanalasc se vozim z 5-o prestavo 80km/h->2000obratov), komaj rata prevoziti z enim tankom 600km. V cem je scena. Res pa da sem avto kupil od starejsega gospoda ki verjetno nikoli ni tisal nevemkoliko(mene kdaj pa kdaj prime da malo spucam ventile