Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

poliranje problem

Napisal/-a ludbe Po sep 03, 2007 3:58 pm

mam en problem in sicer včerej sm se spravu polirat avto pa so se mi pojavle po avtu bele lise poleg lis pa še to k je prikazano na linku, a se bi dal to kako popravt z vnovičnem poliranjem al kako?
http://www.eco-tt.com/images/postupak7.jpg

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po sep 03, 2007 4:13 pm

hm to so pa čudne lise vsaj takih nikol nism videl pri poliranju avta oz. ko sem gledal fotra k ga je poliral, možno da nisi dobr obrisal "paste" po poliranju, kako bi se dal to spucat pa bi bila mogoče rešitev v vnovičnem poliranju ali pa prvo probi dobro avto oprat, drugače tudi mene zanima kako bi se dal to rešit, tko da če kdo ve naj objav odgovor

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Po sep 03, 2007 4:22 pm

mah sm ga že prav pa ni nč bolš :roll:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po sep 03, 2007 4:22 pm

Spravil si se najtežjo barvo polirat ni to kr tak simpl kot zgleda. Treba je it postopoma in počasi ter pravilno in z pravimi pastami ter materijali. Zdaj ne vem kaj si delal ali si si prevelike flehe delal ali pa si enostavno zapoliral stvar... Idi enemu ko zna, da ti to dol spravi ali pa probaj še enkrat sam. Počasi oz. sledi navodilom na pasti...

Pa lepo krožno ker se vidi kako si lepo enostavno gor pa dol vlekel coto...

Če si gledal karate kid ''auftragen poliren''...

xardas212
Nov uporabnik

Napisal/-a xardas212 Po sep 03, 2007 4:23 pm

jap lepo krožno pa predvsem si vzemi čaš :!: :!:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po sep 03, 2007 4:24 pm

Lahko da je voda, ki si jo potegnil iz kakšne letvice ko si poliral, in si jo potem razmazal. Meni se to isto dogaja na strehi karavana, ko iz sank ven s krpo potegnem kapljice. Ponovno narahlo spoliraš pa je. Lahko pa kaj drugega, ne vem.

lp

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Po sep 03, 2007 5:38 pm

kva pa če sm slučajno lak zažgav :roll: se da popravt al ne

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Po sep 03, 2007 6:36 pm

S kom pa si ti to poliral? Morš vedt da črna barva je najbolj občutljiva barva za poliranje. Jz ponavadi črni avto spoliram s tremi različnimi pastami, da je na koncu vizuelno tak kot mora biti. Če ne boš poliral s pravimi pastami bodo lise 100% vidne.
Zj na koncu se gre ponavadi z neko silikonsko pasto čez (se prebriše na roke), da odstrani te lise ipd.
To kar maš pa ti zdj...te lise in to...to je lahko posledica različnih stvari...ali si poliral z napačno pasto, ali si poliral mogoče na soncu in se je tkoj zasušilo itd, ...na koncu itak nisi zbrisal s pasto ki odstrani lise...skratka lahk je več stvari.
Se pa to zlo težko odstrani ja. Za odstranitev bi ti priporočal al da še enkrat spoliraš čez s fino pasto pa mislm da bi mogl it dol.
Lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po sep 03, 2007 6:38 pm

Eh laka nebi mogo zažgat. Glej da boš mel pri tem ko nanašaš pasto ful tanke sloje. Pol ko pustiš malo (vsaj jaz tak delam da se pasta skoro posuši gor) pa je čist na tanko pa glej da bo tista krpa ko boš pasto dol brisal res suha.. pa krožno pa hitro premikaj roko in bo čist lepo šlo dol. Si mel suh avto ko si nanašal pasto?

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po sep 03, 2007 6:49 pm

jaz sem tu spoliro in pol vido ko je blo sonce pa vse da se vidijo krivulje na avtu.
ali bi ob ponovnem poliranju (natancnejso) izginle?
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po sep 03, 2007 6:55 pm

Rocno poliranje je ok ce ves aj delas...osebno ga bolj preferiram kot strojno...vendar je rocno veliko tezje, potrebno pazit da je tanek nanos paste, polirat ko se posusi...ter male kose...havba, blatniki, streha itd...po stopnjah, ne hitet...treba si je vzeti cas...tud do ...4h! :!:
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po sep 03, 2007 7:34 pm

Daj mi neki povej si ga na soncu poliral al kaj,ker to se more u senci polirat :D
Lej če imaš lise obstaja posebno polirno mleko ki je namenjeno samo za finiš za odstranitev lis,js ga mam doma in sem izredno zadovoljn čepšrav sem doma samo dvakrat poliral ker nimm volje :lol:
Več poliram na šihtu pa itaq imam doma iste polirpaete...
No polirpaste inmam pa od sicota 3 komade (groba,polgorba in fina)+ mleko za lise in sem izredno zadovoljen ;)
No polirpaste pa imam brezsilikonske tako da če po lajsnah al pa po kašni plastiko potegnem gre lepo dol...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po sep 03, 2007 7:56 pm

nisem ga na soncu poliru v senci sem ga drug dan pa vido kak se to vidi.
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Luky

Napisal/-a Luky Po sep 03, 2007 8:27 pm

tako je to ja, to se dogaja na temnih vozilih, včasih gre z takim mlekom vn, včasih z zlo mehko in nič grobo gobo (strojno poliranje), včasih se po 3 tednih spere lepo samo od sebe...

mene osebno to zelo moti, ker me ful jezi tista megla gor-sploh na črnem avtomobilu...
to tk grdo zgleda-da pač ne morm gledat, zato se prav nerad spravlam črnega polirat...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Po sep 03, 2007 8:42 pm

nism na soncu polirov sm ga polirov v garaži, polirov sm ga pa s eno fino polir pasto nwm točno imena vem pa da je ena nemška, prej sm šov probat po teh lisah mal na roke polirat pa je šlo vse lepo stran, sicer bom zdj itak neki avto pelov v štrihanje pa bom prepustu to delo majstrom pa nej ga oni spolirajo tko k je treba, jst se ne bom več zajebavov ker sm vidu da mi ne gre preveč od rok :-P

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To sep 04, 2007 8:37 am

daj malo obrazloži zakaj se gre....

tporej...pliral si črno barvo? mam prav?

kake paste si uporabljal, kake gobice, si delal ročno, srtojno?

temne barve (črna, temno zelena, modra so ene najbolj zahtevnih za poliranje)in če ne veš zakaj se gre jih hitro uničiš...potem pa še naletiš na prodajalca, ki nima pojma i ti proda eno grobo polirno pasto kar zgleda podobno kot bi s šmir paprijem drgnil po plehu.

če se ti je kaj takega pojavilo kot na linku potem ti pomaga ednio strojno poliranje profija - oz. da se sam poučiš, kupiš ploirni stroj, nastavke, tampone, paste, voske..ter se lotiš sam (stale te bo nekje 2 x več...pa še zajebeš lahko kaj).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 16 gostov