Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Popravilo plastike

Napisal/-a Sale Ne avg 18, 2002 6:45 pm

A mogoče kdo ve za koga, ki "popravlja" plastiko v smislu popravila počenega oz. polomljenega plastičnega odbijača,... Približna cena?
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Popravilo plastike

Napisal/-a dobek Po avg 19, 2002 6:14 am

lahko poskusis sam

poliester kit, pa licarski kit, potem pa se samo k licarju peljes ;)
je sigurno najceneje
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po avg 19, 2002 7:05 am

Ličarski kit poznam (ga imam doma), kako pa je s poliesterskim? Ličar pa itak potem obvezno sledi. Kako pa pol to kaj drži, najbrž kar močno? Aja, kaj pe če bi jst samo s poliester kitom, ličarju pa prepustim ličarska dela (tut kitanje), ker dam itak odbijač barvat.

BTW...še tole bom kr tuki vprašu, da ne bom novga topica odpiru. Rad bi v odbijač izrezal nekakšne reže, a ima kdo kakšne izkušnje s tem ali čem podobnim (kako naj režem, zarišem, na kaj naj pazim,...)Hvala.

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 19.08.2002 ob 07:14 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Po avg 19, 2002 7:10 am

odvisno koliko slojev nardis

v kitu mas pa cca 0,4m2 vlakna + kemijo (trdilec + pospesevalec), kar je preko dovolj za vsak odbijac (ki se se ga splaca popravljat)

kaj si sploh nardil? luknjo not ali ti je po celi visini pocil?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po avg 19, 2002 7:17 am

Odbijač je enostavno polomljen (počen, lukenj niti ni). Kakšna pa je približno cena takega kompleta (kokr sem jst enkrat gledu je tam okrog 2 jurja, če sem gledu pravo stvar - samo ugibam)?
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Po avg 19, 2002 7:19 am

cena je tu nekje

ampak, ce mas odbijac v dveh delih, ti tud to ne bo prevec pomagalo ... raje nabavi drugega
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po avg 19, 2002 7:40 am

Super, Dobek hvala za nasvete. Ni v dveh delih (k sreči), je razpokan, tako da se bom res najbrž kar sam mal poigral s tem, pa še kej se bom nauču zraven. Če bo pa še kakšna ideja se pa priporočam. :);)

Spet neki pozabu: a je težko s temi pospeševalci pa trdilci, ker sem enkrat bral nekaj o tem na avtoakustika.com, pa se mi je zdel še kar kompliciran - pa sej najbrž so kakšna navodil zraven, tko da mi upam ne bo kar vse eksplodiral v bučo :D.

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 19.08.2002 ob 07:42 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Po avg 19, 2002 8:28 am

S trdilci je tkole: če maš cajt in lepo vreme se jih izogibaj! Če že ravno nisi stručko...Kadarkoli sem namreč kaj kital ali barval s trdilcem je bilo sprva premalo potem pa preveč. Hec je namreč v tem, da ne reagirajo vsi enako hitro, sploh pa ne zvezno s časom. Sicer pa uporabljaj priznane izdelke in se probaj zelooo natančno držat navodil (predvsem moraš zelo dobro zmešati). To, da se povsem drugače obnaša pri +30 ali pa pr +5 pa itak veš.

Kar se pa lukenj tiče, je najbolje najti ali narediti model (pločevino) z ostrimi robovi, jo močno segreti in vtisniti v odbijač. Normalno sledi še fina obdelava z brusnim papirjem. Aja, kakšno luknjo pa imaš namen narest? Carina al V6ka?LP!
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Popravilo plastike

Napisal/-a Sale Po avg 19, 2002 9:04 am

enarf pravi:
Kar se pa lukenj tiče, je najbolje najti ali narediti model (pločevino) z ostrimi robovi, jo močno segreti in vtisniti v odbijač. Normalno sledi še fina obdelava z brusnim papirjem. Aja, kakšno luknjo pa imaš namen narest? Carina al V6ka?LP!

Ja v bistvu je vse, kar sprašujem zadnje čase, namenjen za 323f. Toyota bo pač morala mal počakat na stranskem tiru. Ja mislu sem ene take 3 reže narest pri strani sprednjega odbijača. V bistvu se sploh še nism odloču kako in kaj, gre pa zgolj za estetiko - kakšne druge funkcije glih ne bo.
Slika Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov