Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vinci
Novinec

Clio piskanje

Napisal/-a vinci Pe sep 07, 2007 7:48 am

Pozdravljeni.Imam problem da mi avto piska ko motor teče v prostem teku.Jermeni so bili menjani 15kkm nazaj.Piskanje pa ni konstantno ampak dela (pi,pi,pi) se pravi da ne tako kot bi jermen drsel.Zvok pa izgine takoj ko se doda malo gasa.Prihaja pa iz tega dela motorja kjer so jermeni.Zdaj me pa zanima iz kje to izvira če kdo ve.Pa še ena stvar je da se ta zvok pred menjavo jermenov ni pojavljal.

Hvala.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe sep 07, 2007 2:12 pm

meni se je to tudi dogajalo samo je pa prenehalo, ko sem stisnil sklopko. če bo to slučajno komu pomagalo....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe sep 07, 2007 2:14 pm

lahko da je jermen poskodovan samo na enem mestu pa ko ta deu pride tja med une "kroge" da zapiska

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki So sep 08, 2007 6:17 am

Nič ne skrbi,to se sliši ker je jermen malenkost preveč napet.
Vsak ga raje malo bolj napne kot pa da je premalo.
Čez čas bo zvok izginil...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Pe sep 21, 2007 1:27 pm

Da se malo vrinem v to temo :) mam lantro pri kateri sm naredil veliki servis pred 15.000 km(se pravi menjava jermenov,pump...),sedaj ko je minilo par mesecev od tega ...zjutri zbudim vse sosede :lol: ...avto nenormalno zacvili k ga prizgem in cvili ene 20 metrov voznje in scasoma neha. danes sem opazil da cvili tudi kasneje,vendar moram volan obrniti do konca in dodati gas in se to zoprno cviljenje spet pojavi :roll: kaj bi se dalo narediti kajti me malo skrbi ....vse bol je mrzlo vse bol cvili....kaj bo sele k bo prava zima :?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe sep 21, 2007 2:50 pm

nategni žensko... ups jermene :D Pri lantri jih moraš kar precej napeti,drugače pa ko je hladen spodrsava... (sj maš dva zunanja jermena se mi zdi)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov